V 5 do školy?

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
SAJ
17073
28.4.18 18:49
@Pipilota Citrónie píše:
Souhlasím. Ale je To problém ppp, ne dětí a rodičů dětí s odkladem, kteří to pak odevšad slíznou.

Aha. To jsem si nevšimla, že by PPP chodila za rodiči a přemlouvala je, ať dětem prodlouží dětství. Ti rodiče v tom vlastně jsou úplně nevinně.

Ale jak píšu - ono se jim to často za třináct let vrátí jako bumerang… A odskáčou to právě ty děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
28.4.18 18:51

Loni Bylo u zápisů přes 20% děti s odkladem, to přece není normální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27258
28.4.18 18:52

@Bábrdl tak moje odkladový dítě šlo do školy v 7 letech a nevážilo ani 20 kilo a bouchač to rozhodně není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9489
28.4.18 18:58

@Bábrdl Naprosto souhlasím s tím, že čerstvě šestileté děti jsou v obrovské nevýhodě v kolektivu, kde je většina odkladových, bohužel většinou kluků. Mám holčičku, která je srpnová a šla do školy hned v září a je to děs. Ve třídě je 18 kluků a 8 holek, dcera je drobná, teď ve třetí třídě má 23 kilo a ti klusi mají většinou jednou tolik. Chodí doslova omlácená, bojí se jich, fyzicky je někde úplně mimo, i když sportuje.
Bohužel si dovolím nesouhlasit ale s tím, že odklad dají každému, když si rodič řekne, já ho chtěla, už na zápis jsem šla s vyplněnou žádostí o odklad. Psycholog po několika hodinovém pohovoru prostě usoudil, že je velmi inteligentní a na školu zralá a nedal. Lituju toho dodnes, že jsem si to nějak nevydupala někde jinde. Dcera je premiantka, učení zvládá, ale ten kolektiv je hrozný a děsim se toho, až bude jako 11letá holčička ve třídě plné 13 letých kluků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9489
28.4.18 19:00

@Pipilota Citrónie Nikdo ti nebere to, že ty děti mají ten odklad právem, zřejmě jo, ale většinou jsou to kluci, kteří to, že mají nějaký mentální problém nebo opožděnost dohánějí silou a fyzickou převahou. A to je pro ty o téměř dva roky mladší děti dost nepříjemný a někdy i dost nebezpečný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
28.4.18 19:04
@renap píše:
@Bábrdl Naprosto souhlasím s tím, že čerstvě šestileté děti jsou v obrovské nevýhodě v kolektivu, kde je většina odkladových, bohužel většinou kluků. Mám holčičku, která je srpnová a šla do školy hned v září a je to děs. Ve třídě je 18 kluků a 8 holek, dcera je drobná, teď ve třetí třídě má 23 kilo a ti klusi mají většinou jednou tolik. Chodí doslova omlácená, bojí se jich, fyzicky je někde úplně mimo, i když sportuje.
Bohužel si dovolím nesouhlasit ale s tím, že odklad dají každému, když si rodič řekne, já ho chtěla, už na zápis jsem šla s vyplněnou žádostí o odklad. Psycholog po několika hodinovém pohovoru prostě usoudil, že je velmi inteligentní a na školu zralá a nedal. Lituju toho dodnes, že jsem si to nějak nevydupala někde jinde. Dcera je premiantka, učení zvládá, ale ten kolektiv je hrozný a děsim se toho, až bude jako 11letá holčička ve třídě plné 13 letých kluků.

Jenže ti rodiče, co chtějí odklad, to nedělají jako ty, že by šli k zápisu s papírem, že to tam proberou. (což už ani dneska nejde).

Ti si to tzv. vyběhají u pp, u kterých se ví, že „dávají“. Já kdybych chtěla, tak vím, kam jít.

Tvojí dcerky je mi líto. To je přesně to, o čem mluvím :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
28.4.18 19:06
@Bábrdl píše:
Je to hlavně systémový problém.
Měla by být jasně stanovená kritéria. Pod „školní zralost“ se chová cokoliv.A nebo by se prostě měli sedmileté děti dávat do třídy spolu. Tím by se motivace rodičů sehnat si odklad prostě sníila sama od sebe.

Zajímavá myšlenka (souhlasím s tebou v tom, že existují zbytečné odklady za účelem prodloužení dětství), ale zase by na tom byli biti ti, kteří odklad mají „právem“, a navíc jsou třeba narození v létě (takže klidně jen o pár týdnu starší než zářijové děti, které jdou normálně). V mém okolí má odklad například chlapeček narozený v srpnu, je celkově drobný, zakřiknutý a hodně špatně mluví, což mu dělá problémy i v sociální sféře. Takže bychom mu to mohli ještě osolit a dát ho do třídy s těmi skoro osmiletými, kteří mají odklad z plezíru rodičů :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
28.4.18 19:06
@lleennttiillkkaa píše:
@Bábrdl tak moje odkladový dítě šlo do školy v 7 letech a nevážilo ani 20 kilo a bouchač to rozhodně není.

Já jsem ale nepsala, že všichni odkladoví jsou „bouchači“.

Ale řada lidí takovou zkušenost prostě má. Pět statných osmiletých kluků dokáže udělat těm prckům pěkné peklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
28.4.18 19:10
@blobfish píše:
Zajímavá myšlenka (souhlasím s tebou v tom, že existují zbytečné odklady za účelem prodloužení dětství), ale zase by na tom byli biti ti, kteří odklad mají „právem“, a navíc jsou třeba narození v létě (takže klidně jen o pár týdnu starší než zářijové děti, které jdou normálně). V mém okolí má odklad například chlapeček narozený v srpnu, je celkově drobný, zakřiknutý a hodně špatně mluví, což mu dělá problémy i v sociální sféře. Takže bychom mu to mohli ještě osolit a dát ho do třídy s těmi skoro osmiletými, kteří mají odklad z plezíru rodičů :nevim:

Já nevím, asi neexistuje zcela spravedlivý systém.

Ale tohle by byl jediný způsob, jak snížit motivaci rodičů, aby dítě mělo odklad a nastoupilo mezi o rok mladší děti a bylo „úspěšné“. (Slyšela jsem i agrgument, že tak ho nikdo nebude šikanovat, protože bude větší atd.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27258
28.4.18 19:11
@Bábrdl píše:
Já jsem ale nepsala, že všichni odkladoví jsou „bouchači“.Ale řada lidí takovou zkušenost prostě má. Pět statných osmiletých kluků dokáže udělat těm prckům pěkné peklo.

jistě, ale to dokážou i když budou o ročník-dva výše

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9489
28.4.18 19:12

@Bábrdl Jo,teď už to vím, ale nám ve škoce tvrdili, že poslední slovo mají rodiče, že k zápisu jdou všichni a pak během jara se to řeší v PPP. Tak mě ani nenapadlo, že to bude problém, zvlášť u 17 kg holky narozené na konci srpna.
Ona to zvládne, snad ji to posílí, co se týká iteligence a učení, atk je před nima, spíš mam strach o její zdraví, oni jsou jak dovoká zvěř a už jsme pár úrazů řešili, tak snad to přežije bez následků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
28.4.18 19:14

@Bábrdl Neexistuje. Správné a spravedlivé by bylo, kdyby k tomu PPP přistupovaly zodpovědně a nedávaly to každému (jestli to každému fakt dávají). Ne vždy se dá všechno během několika hodin poznat, ale k odkladům proto, že dítě neumí „R“, by snad docházet nemuselo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
28.4.18 19:14
@lleennttiillkkaa píše:
jistě, ale to dokážou i když budou o ročník-dva výše

Ale to s těmi malými nebudou 100% času ve třídě.
Tobě by se asi taky nelíbilo, kdyby tvoje dítě někdo dal ke skoro desetiletým, ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
28.4.18 19:16
@blobfish píše:
@Bábrdl Neexistuje. Správné a spravedlivé by bylo, kdyby k tomu PPP přistupovaly zodpovědně a nedávaly to každému (jestli to každému fakt dávají). Ne vždy se dá všechno během několika hodin poznat, ale k odkladům proto, že dítě neumí „R“, by snad docházet nemuselo.

Tak odklad má cca 1/4 dětí.
To je prostě hodně.

Ale když to řeknu, ozvou se maminky odkladových „nene, my nechceme, aby naše děti byly mezi jinými sedmiletými, my chceme, aby chodily do třídy s šestiletými.“ :nevim:

Pokud by mělo odklad jedno dvě děti ze stovky, nikdo by to neřešil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27258
28.4.18 19:17

@Bábrdl nelíbilo, ale nesnáším tohle škatulkování, kdy to vyzní, že všechny odkladový děti mají odklad z pohodlnosti rodičů, kteří jim chtějí prodloužit dětství a jsou to dacani a bouchači. Po přečtení tvého příspěvku to na mě tak zapůsobilo.
Jsou děti, které mají odklad z vážnějších důvodů a spousta rodičů to poměrně dlouze řeší, jestli jo nebo ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí