Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@hanka.br. píše:
A co navrhuješ? Sebrat rodičům právo na rozhodnutí pod hrozbou sankcí? Nutit školy zaškolit nezralé děti proti vůli rodičů i doporučení odborníků? Nebo co jako?
Pochopila jsem to tak, že by měly sedmileté děti, které jsou menší, méně vyspělé, mají nějaký problém… chodit do jedné třídy s „bouchačema“, kteří měli odklad zbytečně. Protože průměrný bezproblémový šestileťák by s bouchačema měl problém, zatímco jen o málo starší dítě, které se musí potýkat s nějakým znevýhodněním, to přece zvládne levou zadní, ne ![]()
@blobfish píše:
Pochopila jsem to tak, že by měly sedmileté děti, které jsou menší, méně vyspělé, mají nějaký problém… chodit do jedné třídy s „bouchačema“, kteří měli odklad zbytečně. Protože průměrný bezproblémový šestileťák by s bouchačema měl problém, zatímco jen o málo starší dítě, které se musí potýkat s nějakým znevýhodněním, to přece zvládne levou zadní, ne
Nikdo nemá odklad „zbytečně“, to ti tady holky nevysvětlily?
@hanka.br. píše:
A co navrhuješ? Sebrat rodičům právo na rozhodnutí pod hrozbou sankcí? Nutit školy zaškolit nezralé děti proti vůli rodičů i doporučení odborníků? Nebo co jako?
Jinde ve světě odklady nemají a taky to jde. ![]()
Já jsem říkala, jestli by nebylo řešení, aby sedmileté děti prostě šly do třídy spolu. Nechápu, co je na tom za tak strašný problém. ![]()
@j.a.n.i1 píše:
S probiranym tematem.
To tys začala o školkách.
@Bábrdl Jestli zbytečné odklady nejsou a ty sedmileté děti chodí do třídy s šestiletými, prostě proto, že jsou na úrovni šestiletých, tak nemá smysl je dělit.
Jestli zbytečné odklady jsou, tak tohle rozdělení může hodně ublížit těm sedmiletým, kteří jsou na úrovni šestiletých (a proto mají odklad).
A i kdyby byla odkladů čtvrtina, tak bys na většině škol z těch sedmiletých stejně neudělala plnohodnotnou třídu.
@Bábrdl píše:
Jinde ve světě odklady nemají a taky to jde.Já jsem říkala, jestli by nebylo řešení, aby sedmileté děti prostě šly do třídy spolu. Nechápu, co je na tom za tak strašný problém.
Co je jinde ve světě, s tím na mě nechoď. Jinde ve světě jdou mámy do práce pár týdnů po porodu dítěte, taky to jde. Neznamená to, že my to máme blbě. Takže když u nás ve škole doporučíme odklad deseti dětem, další rok otevřeme první třídu, která bude mít deset dětí. V těch dalších bude třeba po třiceti - hm, dost ráda bych v takové třídě učila. Myslíš, že tohle řešení je opravdu dobré?
@hanka.br. píše:
Co je jinde ve světě, s tím na mě nechoď. Jinde ve světě jdou mámy do práce pár týdnů po porodu dítěte, taky to jde. Neznamená to, že my to máme blbě. Takže když u nás ve škole doporučíme odklad deseti dětem, další rok otevřeme první třídu, která bude mít deset dětí. V těch dalších bude třeba po třiceti - hm, dost ráda bych v takové třídě učila. Myslíš, že tohle řešení je opravdu dobré?
Jistě, jsme jediní na světě, kdo to dělá správně.
Myslím, že by to bylo možné.
Prostě by se těm odkladovým změnila spádová škola. Všechno jde, když se chce.
@Bábrdl píše:
To tys začala o školkách.
Ano, v tom smyslu, že tam jsou taky tříleté spolu se skoro sedmiletými a nevím o tom, že by s tím měly matky těch 3 letých problém.
@Bábrdl
jak jinak tě chápu, tak tady už jsi ujela
![]()
@Bábrdl píše:
Prostě by se těm odkladovým změnila spádová škola. Všechno jde, když se chce.
Takže dítě z vesnice, kde funguje jen první stupeň, by prostě muselo dojíždět 20 km do města, aby mělo spádovou-odloženou třídu???
@Bábrdl píše:
Jistě, jsme jediní na světě, kdo to dělá správně.Myslím, že by to bylo možné.Prostě by se těm odkladovým změnila spádová škola. Všechno jde, když se chce.
Aha. Takže pokud bys měla tělesně slabé, dosud emočně či jinak nezralé dítě, velmi ochotně by sis nechala změnit spádovou školu a vozila ho přes celé město do jiné, určené dětem slabým, nezralým, prostě odkladovým. Případně bys trvala na tom, aby bylo zaškoleno i nezralé, jen aby mohlo chodit do školy, kterou má přes ulici. Chce se mi použít repliku A komu tím prospějete, co? Ty asi máš svoje děti zdravé - a do ostatních ti je houby. To jsi hvězda.
@Bábrdl píše:
Jistě, jsme jediní na světě, kdo to dělá správně.Myslím, že by to bylo možné.Prostě by se těm odkladovým změnila spádová škola. Všechno jde, když se chce.
ALe proč by se to mělo dělat, jenom protože ty máš pocit, že je to tak správně?
@j.a.n.i1 píše:
Ano, v tom smyslu, že tam jsou taky tříleté spolu se skoro sedmiletými a nevím o tom, že by s tím měly matky těch 3 letých problém.
Aha. Školka a škola - však obojí začíná na škol-, tak jakýpak v tom rozdíl.
@j.a.n.i1 píše:
ALe proč by se to mělo dělat, jenom protože ty máš pocit, že je to tak správně?
Proč si myslíš, že si to myslí jen ona?