V 5 do školy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36556
28.4.18 17:37
@Pipilota Citrónie píše:
@Janasas :think: hmm a co zavést plození dětí jednou v roce? No ale pozor na předčasně narozené nebo přenášené :mrgreen:

Myslím, že i tenhle přístup „odkladových“ rodičů, který tu předvádíš, je i jeden z důvodů, proč už se začínají rodiče prvňáčků proti množství odkladů bouřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.4.18 17:55
@Bábrdl píše:
Myslím, že i tenhle přístup „odkladových“ rodičů, který tu předvádíš, je i jeden z důvodů, proč už se začínají rodiče prvňáčků proti množství odkladů bouřit.
@Bábrdl píše:
Diskuzi jsem nečetla, ale můžeš si požádat, aby šel dřív.Jen nevím, jestli bych to dělala. Dneska, kdy se půlka matek snaží zařídit svým mazánkům odklad, aby to pak měli jednodušší. Někdy si říkám, že by pro ty „odkladové“ děti měly být vlastní třídy. Když někdo poctivě do školy šestileťáka a už tam na někj čekají skoro osmiletí bouchači :zed:
@Bábrdl píše:
Já vím. Jsem stará struktura. :,(
Ale tím spíš, když budou ve škole čtyři děti s asistentem, pět malých Romů a z toho zbytku půlka skoro osmiletá, je to pro ty „normální“ prvňáčky hrozně těžké :(

Jo jsi stará a zapšklá, plná předsudků. Nazývat děti s odkladem mazánky a bouchače mě nadzvedlo. Odklad má pomoct slabším dětem, ale tolik nenávisti, to bolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
28.4.18 17:59
@Pipilota Citrónie píše:
Jo jsi stará a zapšklá, plná předsudků. Nazývat děti s odkladem mazánky a bouchače mě nadzvedlo. Odklad má pomoct slabším dětem, ale tolik nenávisti, to bolí.

No, sama si o takovou averzi dost hlasitě říkáš. Takže se nedivím, když ji opravdu vyvoláš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
28.4.18 18:13
@Pipilota Citrónie píše:
Jo jsi stará a zapšklá, plná předsudků. Nazývat děti s odkladem mazánky a bouchače mě nadzvedlo. Odklad má pomoct slabším dětem, ale tolik nenávisti, to bolí.

Jsem prostě rozmrzelá. Na to jak jsem stará, mám dítě, která taky půjde do školy. A všude kolem sebe slyším „zařídili jsme našemu XY odklad, ať si prodlouží dětství“. Už teď rodiče jejích kamarádek řeší, že za rok si zařídí odklad. Jedna je prý „moc drobná“, další nesoustředěná atd.

To je super, že se pomůže 1/4 „slabších“ dětí tím, že je pošlou do třídy mezi malé šestileťáky. :nevim:
Ale ti šestileťáci tě nezajímají, viď.

Nechtěla jsem nějaký „odklad“ vůbec řešit a štve mě, že mě do toho společnost tlačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
28.4.18 18:15
@SAJ píše:
No, sama si o takovou averzi dost hlasitě říkáš. Takže se nedivím, když ji opravdu vyvoláš.

Právě. už takhle vidím, jak předškoláci ční ve školce nad těmi o rok mladšími, jsou zkušenější, šikovnější, i dělají jiné věci… A ti, co měli odklad, jsou zase někde jinde.

Přechod do školy je těžký sám o sobě, natož když je tam 1/3 dětí prostě klidně o rok a půl starší. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
28.4.18 18:19
@Bábrdl píše:
Právě. už takhle vidím, jak předškoláci ční ve školce nad těmi o rok mladšími, jsou zkušenější, šikovnější, i dělají jiné věci… A ti, co měli odklad, jsou zase někde jinde.Přechod do školy je těžký sám o sobě, natož když je tam 1/3 dětí prostě klidně o rok a půl starší. :,(

Je to pravda, navíc u nás ve tride mají prave největší problémy ty odkladove děti. Mezi nejmladším a nejstarším je rozdíl 1rok a 9 měsíců a to je proste hodne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
28.4.18 18:22
@Pipilota Citrónie píše:
@Bábrdl ono je jednoduchý odsuzovat, těžší je snažit se situaci pochopit. Dost, že ty odkladové děti maj hendikep, kvůli kterými dostali v ppp odklad, ještě jim naložíme odsudky typu mazánci, bouchači a kdoví co ještě.

Hromada děti ale ten odklad mít vůbec nemá… jako jak je možný, ze ppp řekne matce ze je na školu dítě zralé, chodi i k psychologovi a ten řekne at odkladu neuvažuje, ze mu to vůbec neprospěje a stejně nakonec to dítě odklad má. A mama ho chtěla hlavně proto, aby mladší syn měl ve škole první rok staršího brachu. Vždyť je to na hlavu postaveny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
28.4.18 18:29
@hanka.br. píše:
Zřejmě proto, že předčasně zaškolené děti se na střední školu obvykle nedostanou. Předčasně ve smyslu, že by pro ně bylo lepší dozrát. Jaké problémy ti dělají děti po odkladu?

Proč myslíš? Já teda nemám žádné statistiky, ale v naší třídě na jazykovém gymnáziu byli dva předčasně zaškolení (narození v půlce října a na konci září) plus dva narození 28.8. a 31.8. (to vím, že nejsou předčasně zaškolení, kdybychom chtěli slovíčkařit, ale ten měsíc už mi u takto starých dětí nepřijde zvlášť podstatný, dneska by se ji určitě doporučoval odklad) a všichni dostudovali a odmaturovali bez problémů, pokud si dobře pamatuju, tak obvykle vysvědčení s vyznamenáním a dnes jsou tři z nich magistři a jeden bakalář.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.4.18 18:29

@Bábrdl ok zapojím empatii. Není mi příjemné jak pohlížíš na děti s odkladem, ale chápu tvůj strach, že ‚převálcují‘ tvoje dítě. Chci ti říct, že je lepší mít zdravé normální dítě bez odkladu. Nemám radost z toho že máme odklad, nese to víc negativ. Taky mám strach o svoje dítě, bude muset čelit blbým kecům o maminčiných mazáncích, bude všude o hlavu větší a bude první na ráně při lumpárnách, protože je starší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
28.4.18 18:31
@Pipilota Citrónie píše:
@Bábrdl ok zapojím empatii. Není mi příjemné jak pohlížíš na děti s odkladem, ale chápu tvůj strach, že ‚převálcují‘ tvoje dítě. Chci ti říct, že je lepší mít zdravé normální dítě bez odkladu. Nemám radost z toho že máme odklad, nese to víc negativ. Taky mám strach o svoje dítě, bude muset čelit blbým kecům o maminčiných mazáncích, bude všude o hlavu větší a bude první na ráně při lumpárnách, protože je starší.

Ty to prostě furt nechceš pochopit.

Není normální, aby odklad dostal každý, jehož rodiče o to požádají.

A tvoje dítě nebude všude o hlavu větší, to si nemaluj. Odklaďáků tam bude víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
28.4.18 18:33
@Pam12 píše:
Je to pravda, navíc u nás ve tride mají prave největší problémy ty odkladove děti. Mezi nejmladším a nejstarším je rozdíl 1rok a 9 měsíců a to je proste hodne

Právě. Není to o tom, že odkladové děti by byly obecně „horší, zlejší nebo agresivnější“, ale jsou prostě silnější, zdatnější a pokud se rozhodnou ty menší začít dusit, mají to snadné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.4.18 18:34
@Bábrdl píše:
Ty to prostě furt nechceš pochopit.

Není normální, aby odklad dostal každý, jehož rodiče o to požádají.

A tvoje dítě nebude všude o hlavu větší, to si nemaluj. Odklaďáků tam bude víc.

Souhlasím. Ale je To problém ppp, ne dětí a rodičů dětí s odkladem, kteří to pak odevšad slíznou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
28.4.18 18:36
@Pipilota Citrónie píše:
Souhlasím. Ale je To problém ppp, ne dětí a rodičů dětí s odkladem, kteří to pak odevšad slíznou.

Je to hlavně systémový problém.
Měla by být jasně stanovená kritéria. Pod „školní zralost“ se chová cokoliv.

A nebo by se prostě měli sedmileté děti dávat do třídy spolu. Tím by se motivace rodičů sehnat si odklad prostě sníila sama od sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
28.4.18 18:47
@Janasas píše:
@PupuP to je asi logické, že třeba rodiče např. zubař, lékař, právník, má chytřejší děti, než tzv. obyčejný dělník, ale..
Ono to neni jenom o tom, že umí dopředu někde některé dítě počítat a nebo písmenka atd.. protože v dnešní době to umí kde jaké.. Protože asi je jiná doby, víc ti rodiče kde co učí a ukazjí- možná i tlak, že prostě děti do první tířdy musí pomalu všechno umět, a pak se to těžko posuzuje..
My, když měli schůzku ve školce jako rodiče předškoláků-děti co šly do školy a potom děti co by mohly, tak nám ta vyloženě ženská říkala, že to neni o tom, že děti umí nazpamět napočítqat do… ale musí umět i logicky přemýšlet.. Co vím, tak právě nám říkala, že dnešní děti jsou hodně nevyzrálé, nesamostané, dětské, a co tada já vím, jak kluk nastoupil do první třídy, kde všechny děti byli přijaté jak měli- nástup v 6, některé i starší, jakože v průběhu pár měsíců 7 let, tak na schůzce v listopadu, učitelka polovině promlouvala do duše, že jejich děti - nespolupracují, nesoustředí se, jsou moc dětské, a to tam řádné jakoby - dřív nebylo
Co pak z toho, že rodič natlačí, kde jakou básničku do hlavy, kde jaké co, a pak dítě ve škole stejně je nesoustředěné, pomalé, ještě hravé…
Já si naopak myslím, že oni vědí, proč chtějí posudek, aby jim nepřišlo do třídy několik 5 letých školkáčků
A třeba zrovna syn od maminky zubařky, což by se mělo předpokládat, že dítě má mít základy, tak byla věčně ve škole, že něco..
Pokud to dítě jak fakt nezralé, tak prostě je.. a i když tu někdo píše, že kde jaká maminka, řekne, že ho nedá, že je hravé, nepsolupracuje, asi své dítě zná…mylsím, že má víc zkušeností s dítětem, jak jedno sezení..
Ale zase já vím, od známé učitleky, jaké dnešní děti jsou, takže ono opravdu ty děti jsou takové…Příspěvek upraven 28.04.18 v 15:23

To je ale blbost, naši mají jen ucnak a my s brachou oba vystudovanou vysokou školu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
28.4.18 18:48
@Pipilota Citrónie píše:

Nezlob se na mě, ale je to problém i rodičů, protože ti chtějí ten odklad… oni už tam s tím, ze ho chtějí, jdou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí