V 5 do školy?

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1086
28.4.18 16:35

@Bábrdl : nebo od 5, jako v anglii + od 4 let povinný přípravný ročník. a je to :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
28.4.18 16:38

@Bábrdl
já ti rozumím, taky na inkluzi vidím milion chyb a našla bych maximálně 1 nebo 2 pozitiva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
28.4.18 16:40
@PupuP píše:
@Bábrdl : nebo od 5, jako v anglii + od 4 let povinný přípravný ročník. a je to :-D

Ono je to celkem jedno, od kolika. Ale prostě tu hranici stanovit a ne, že ji bude 1/3 rodičů svévolně překračovat a vyběhávat si odklady. :nevim: Jasně, pro případy, kdy to to dítě fakt potřebuje, bych dala výjimky. Ale těch zase není tolik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.4.18 16:47

@Bábrdl ono je jednoduchý odsuzovat, těžší je snažit se situaci pochopit. Dost, že ty odkladové děti maj hendikep, kvůli kterými dostali v ppp odklad, ještě jim naložíme odsudky typu mazánci, bouchači a kdoví co ještě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
28.4.18 16:47
@Bábrdl píše:
Ono je to celkem jedno, od kolika. Ale prostě tu hranici stanovit a ne, že ji bude 1/3 rodičů svévolně překračovat a vyběhávat si odklady. :nevim: Jasně, pro případy, kdy to to dítě fakt potřebuje, bych dala výjimky. Ale těch zase není tolik.

Ve velké většině se to rodičům stejně vymstí. Ono uměle odkládat dospělost dětem určitě neprospívá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.4.18 16:49
@Bábrdl píše:
Ono je to celkem jedno, od kolika. Ale prostě tu hranici stanovit a ne, že ji bude 1/3 rodičů svévolně překračovat a vyběhávat si odklady. :nevim: Jasně, pro případy, kdy to to dítě fakt potřebuje, bych dala výjimky. Ale těch zase není tolik.

Od toho je tu posudek ppp, aby si běsní rodiče svévolně nepřekračovali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
28.4.18 16:54

@PupuP tak já se taky nehádám.. Jeonm mám na to jiný názor a to takový, že jako řešit jeden rok je fakt nesmysl..
radši opravdu a nekriticky znodnotím své dítě, než se hnát dávat ho jako záříjové dřív a nebo srpen oklad.. Známá má dítě narozené 31.srpna a chce žádat odklad, protože ta je otočená na druhou stranu, ta zase říká, že prostě vidí, že dítě to potřebuje, a, kdyby byl o jeden den už jde automaticky pozděj..
Já nevím, já bych prostě dala zápis od 6 a hotovo. Třeba jak máš ty takový názor, druhá maminka bude mít zase názor co se týká odkladu, a pak to tak je, že ve třídě jsou děti až o dva roky..
Já bych prostě dala zápis od 6 let a hotovo Ne jeden v 5 a druhý pomalu v 8 letech :nevim:
Do školky se taky chodí od 3 let a hromada rodičů si myslí, jak má chytré dítě už ve dvou.. Prostě asi bych dala jasná pravidla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.4.18 17:00

@Janasas ale ty pravidla tu jsou. Dítě jde do školy v šesti, pokud není školně zralé, dostane doporučení ppp a pediatra a má roční odklad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
28.4.18 17:00
@Pipilota Citrónie píše:
Od toho je tu posudek ppp, aby si běsní rodiče svévolně nepřekračovali…

Prosím tě, ten se dneska dává i na to, že dítě neumí říkat R…
Neznám nikoho, kdo by odklad chtěl a nedostal ho. A v mém okolí je to cca 1/3 rodičů. Někteří na rovinu řeknou, že jim jde o lepší startovní čáru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
28.4.18 17:03
@Pipilota Citrónie píše:
@Janasas ale ty pravidla tu jsou. Dítě jde do školy v šesti, pokud není školně zralé, dostane doporučení ppp a pediatra a má roční odklad.

V praxi to je tak, že ho má ten, jehož rodiče ho chtějí. :jazyk:

https://www.novinky.cz/…bornici.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
28.4.18 17:04

Vůbec bych to neřešila a poslala kluka normálně v šesti letech. Mám obě děti,,podzimové,,. Syn je narozen na začátku října a vůbec mě nenapadlo, ho posílat do školy dřív, proto, že mi někdo cpe, že syn šel o rok dýl. Nešel. Šel v šesti a jsem za to ráda. Dcerka je ještě dříve a to začátkem září. A jelikož jí bude šest letos, slyším z každého rohu, proč jí dávám o,,rok dýl,, Vždy odvětím, že jde normálně, že spadá až do dalšího ročníku. Když vidím jakou směs má ve třídě syn, tak nebudu mezi odklaďáky posílat pětiletou, aby se tam sešla s osmiletými.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
28.4.18 17:05

„Velký význam přikládají rodiče také tomu, že s odkladem má jejich potomek větší šanci na to, být ve třídě úspěšný.“

Kdyby se odkladové děti dávaly do jedné třídy, významně by se snížila motivace rodičů jim odklad vyběhávat, protože by ztratili naději na tu výhodu, kterou mu chtějí zajistit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
28.4.18 17:08
@AstraG píše:
Když vidím jakou směs má ve třídě syn, tak nebudu mezi odklaďáky posílat pětiletou, aby se tam sešla s osmiletými.

Tak to bohužel je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
28.4.18 17:09

@Pipilota Citrónie to jo, ale ono i ten rok udělá hodně.. jako dítě, které má čerstvých 6 v sprnu a nebo dítě, co jde v září a má 6, ale třeba už v listopadu bude mít 7…
Proto se nedivím, že maminky chtějí odklad.. tenr ok udělá hodně… třeba ty červencové děti, srpnové

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.4.18 17:15

@Janasas :think: hmm a co zavést plození dětí jednou v roce? No ale pozor na předčasně narozené nebo přenášené :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí