Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobry den, dnes jsem byla na UT, bylo mi receno ze plod se nevyvyji odpovida stale velikosti 6tt a bez srdecni akce. Pred dvema tydny jsem byla na prvni KO a srdicko bylo v poradku vse se zdalo dobre. V pondeli jdu na revizi. Muze se nejakym zazrakem stat, ze srdicko jen nebylo dobre videt a plod je zkratka malinky?
@Eli94 Zázrakem ano, ale asi bych se k tomu neupínala.
Rozhodně si ale před revizí nech udělat ultrazvuk, koukat na to nemusíš, ale ať je jistota. Oni by ho měli udělat, ale člověk nikdy neví, co zrovna u něj třeba i omylem zanedbají. Držte se.
![]()
U mě se zázrak nekonal. Byla jsem u dvou různých doktorů a dvou různých ultrazvucích. A ten druhý doktor se sakra snažil, aby prvnímu dokázal, že je slepý. Ale bohužel ![]()
@Eli94 pokud minule srdíčko bilo a teď ne, tak v zázrak nečekej.. spíš bych čekala na ms..
@Eli94 bohužel.. na 99,9% se zázrak nestane.. zárodek přestal žít..nemá srdíčko ani neroste.. Něco se při spojení spermie a vajíčka nespojilo jak mělo, je tam někde nějaká vada, chyba a neumělo se to dělit a růst a vyvíjet jak je potřeba, aby z toho byl zdravý človíček. Je to příroda, náhoda.. Ten UZ si ale těsně před revizí nech určitě pro jistotu udělat. Moc mě to mrzí, takové věci se nemají stávat a nejsou fér. Drž se.
Taky jsem to tak měla, na 5+6tt vše ok, i srdíčko, na 9+0 už velmi malý růst a srdíčko ne. Utz bylo 2×. Bylo vidět, že už neroste aspon týden ale příznaky jsem pořád měla. Stalo se to minulý týden. Je mi to líto ![]()
Mrzí mě to… ale zázrak se nejspíš nestane
Každopádně - myslím, že se nemusíš bát, že by se srdeční akce přehlédla. Vždy na to koukají dva doktoři, pro jistotu… Drž se!
Nevim, zda to sem psat a davat nadeji. Mam za sebou 4× zt. Az na jeden pripad se zazrak nestal. 3× sdicko nebylo a byl definitivni konec. U toho ctvrteho se v den revize zjistilo, ze tam jsou dve(jedno zamlklo a druhe je zatim 25 tt). Budu drzet palce, at je to i tvuj pripad.
Eli94-Ahojky, mrzí mě to, ale asi se zázrak nestane, já si to také prožila v 9tt v r. 2013, je to těžké, smutné, ale čas rány trochu zahojí a vy se začnete časem opět snažit, nám to pak vyšlo a nyní už finišujem před porodem, hodně štěstíčka a sil, každopádně si nech ještě udělat uz a revize se nemusíš bát
@Eli94 Mrzí mě to, naděje umírá poslední, ale myslím, že spíš to nevyjde, držte se…
@Eli94 Tak asi to tak mělo být. Se zárodkem asi nebylo vše ok, třetina všech těhotenství takhle končí a většinou o tom ani nikdo neví. Nebo by jsi chtěla mít raději postižené dítě?
Je to přirozená selekce.