Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den maminy,
jsem v 8 mesici a rozpadají se mi zuby. Chci se zeptat jestli muzu dosta injekci proti bolesti az mi budou vrtat bohužel i trhat zub?
Určitě můžeš a rozhodně se nenech trápit bez ní! Miminku to nemůže ublížit.
Dekuju ![]()
@Siemenss chuděro, mám to to samý…za celej život jen jeden kaz a jen jsem otěhotněla, porodila a teď dva měsíce kojím, tak mám kazů napočítaných už pět ![]()
Ať mi někdo vypráví o kazech z těhotenství až poté, co si bude min. 2× denně čistit zuby, 2× ročně chodit k dobrému zubaři a na zubní hygienu a KAŽDÝ den bude používat mezizubní kartáčky a 1× týdně elmex gelé
Ale injekci mít můžeš
@EmmaAnna
Tak já Ti klidně povím. Zuby jsem čistila 3× denně, používala mezizubní kartáčky, ústní vody i elmex gel. Dokonce jsem měla nějaký speciální gel přímo od zubajdy. Na kontroly jsem chodila pravidelně a stejně se mi udělal váček, otekla mi pusa. Tak mi musela zub otevřít a vyčistit. Po zadělání mi to vždy nateklo, tak mi ho nechala otevřený. Po každém jídle jsem to vyplachovala, obden chodila k zubařce na profi čistění a 14 dní před porodem se mi zub zlomil a bylo vymalováno ![]()
Holky je to vážně strašný, já mám osm kazu, pulku stolicky pryč a další zub se ulomil dnes když jsem jedla blbý rajče. Při první dcerce to bylo jeste ok, ale druhá mi dává zabrat
A najít zubare v Praze, tak aby vás jeden zub nestal pomale 1000 je zázrak. Takže budu jezdit do Příbrami, ale usetrim. ![]()
Ahoj, mohla bych se zeptat kam do Příbrami??? Mám po porodu šílený zuby a do Prahy se mi tak úplně jezdit nechce, předem díky jestli odpovíš:-)
Máte baby jíst vitamíny. Z potravy vám to stačit nebude. Taky jsem to podcenila v prvním těhotenství a po a další jsem si pěkně ošéfovala -přísunem gravivitamínů.
@mmanolka píše:
Ahoj, mohla bych se zeptat kam do Příbrami??? Mám po porodu šílený zuby a do Prahy se mi tak úplně jezdit nechce, předem díky jestli odpovíš:-)
Prosim té jestli Znas aspoň trochu Pb, tak je to naproti poště a obchodky. Poliklinika, ale ted nevím jestli jednička, dvojka a nebo trojka. Dala bych ti přesnou adresu v pondeli. Já tam chvilku žila, tak vim kde to je ![]()