Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Verca1989 píše:
prostě doktorce řekni, že tohle očkování chceš odložit na neurčito a že se sama ozveš, až budeš chtít naočkovat. Nemůže ti vůbec nic, maximálně bude chtít podepsat negativní revers. Každopádně já bych hodně uvažovala nad změnou pediatra, doktor, který chce naočkovat MMR vakcínou nemocné dítě je magor.
Pokud by paní doktorka hodně remcala, tak se jí zeptej, jestli ti teda podepíše papír, že dcera nebude mít po očkování žádné nežádoucí účinky a následky…
Velmi rozumný názor. ![]()
Priorix odložit na neurčito. Toto očkováni bývá častokrát posledni kapkou, kdy dítě začne byt „jiné“.
Navíc, pokud je prvni dítě s náběhem na diagnózu autismu, je tu predispozice i u sourozence a očkováni muže „spustit“ problémy i u dalšího dítěte. Priorix lze odkládat do nekonečna.
@Kelsey píše:
Aha promiň popletla jsem dětino, ale pokud chceš odsunout, tak odsuň očkování.
Moje dcery dostaly mmr jedna ve 20 měs. druhá ve 22 měs. tu první dávku (letos v červnu dostala ta menší) teď má jít na přeočkování v prosinci, pokud to nestihmeme, třeba kvůli nemoci, tak dětská sama řekla, že se domluvíme zas někdy na jaře, že mezi lednem-březnem začínají lítat víc a víc bacily a že tehdy to neočkuje, takže to nechá až na pak někdy.
to nevadí píšu zmateně
ok naočkovat ot budu muset jednou a to před školkou protože jinak by jí nevzali ale právě zjištuju na kdy to domluvit abychom bykli ve 3 letch do školky ok ale aby jí to co nejmín uškodilo
mimochodem mimo tem ja sama jsem byla někdy v 15 letch očkovaná na neštovice protože jsem je neměla a no co čert nechtěl dostala jsem je ve 23 letech a to těžkou formu s otoky lymfatických uzlin ![]()
@nemolka podle toho co píšeš žádnou dávku MMR nemá, jak jsem psala, očkuje se nejdřív v 15 měsících, takže to by sis asi pamatovala ![]()
@nemolka MMR očkovat nemusíš vůbec a dá se to zařídit tak, aby malou vzali do školky i bez očkování. Pokud chodíš na facebook, přidej se do skupiny „Očkování a jiné masakry“, tam ti poradí, jak na to ![]()
@nemolka píše:
no jenže to už tady balo měla po 2 antubiotikách těžký zánět prudušek šly jsem na kntrolu že tady to že chrčí slyší ale že to na pruduškách už není že to má v hrtanu a jícnu že to stačí vykašlat a že teda jdem očkovat že jsou to jen zarděnky a ty jsou v pohodě no tak jsem řekla ne že to chci odložit at se vzpamatuje s těch antibiotik a to bylo 18 listopadu no tak že 9.12 už bude uplně v pohodě co teď
Já budu odkládat druhou dávku na jaro. Protože mě pořád nebaví to posouvat po měsíci / dvou tejdnech. Furt se motáme v nachlazeních kolem dokola… Jedno přestane, druhý začne… Horní hranice stanovená není… Takže toho bych se držela
Kdyžtak změnit doktorku…
@Bubiii
a souhlasím, pokud je u prvního dítka podezření na autismus, tak bych byla na MMR velmi opatrná ![]()
@Bubiii píše:
Velmi rozumný názor.
Priorix odložit na neurčito. Toto očkováni bývá častokrát posledni kapkou, kdy dítě začne byt „jiné“.
Navíc, pokud je prvni dítě s náběhem na diagnózu autismu, je tu predispozice i u sourozence a očkováni muže „spustit“ problémy i u dalšího dítěte. Priorix lze odkládat do nekonečna.
ok takže mužu argumentovat i s tím autismem má podezření na lehčí formu a doufejme třeba se to nepotvrdí a je to opravdu jen dítě co má vteřinové výpadky paměti a je jen nevychovany ale bohužel to nevypadá já to říkala celou dobu že má nějaký psychický problém do kterého já prostě nevidím a všychni mávali rukou že je to kluk a ejhle když už se do toho vloží škola najednou se všichni diví že už je chudákovy 11 a nikdo si ničeho nevšiml ![]()
@Verca1989 píše:
@Kelsey já plánuju případnou druhou dávku vakcíny dát až kolem puberty…ta vakcína má účinnost cca 10 let, takže když to člověk nechá naočkovat v batolecím věku, v pubertě už nepůsobí ale právě pro děcka v pubertě a dospívající jsou ty nemoci nejvíc nebezpečné. Na Slovensku se to tak očkuje běžně, tak předpokládám, že to tak půjde i u násJen pro info
já to chci udělat stejně, první chci dát na jaře(bude mít v té době 2 a čtvrt, a druhou až v pubertě..snad to pochopí dr ![]()
Dík za skupinu už jsem si zažádala jo a s vtipných argumentu mám taky jeden
musíme jí rychle naočkovat protože máte doma 2 děti co chodí do školních zařízení tak od tama tahají spoustu bacilu
malá bude mít dva až v létě ![]()
Příspěvek upraven 28.11.13 v 00:01
Tak se zkus s tou dětskou domluvit ať to odloží aspoň na jaro tu první dávku.
A pokud by byla neústupná, tak možná by sis mohla najít nějaké očkovací centrum a domluvit se tam, že si necháš dítě naočkovat tam
.
Teda nevím, jak to chodí v těch očkovacích centrech, my jsme tam nikdy nebyli, jen tady o tom čtu, jak mamky píší, tak možná to zkusit touhle cestou.
Ok děkuji dám vědět jak jsem dopadla a ted nevím jestli tam mám jít nebo to uplně zazdít
![]()
@Verca1989 píše:
@nemolka MMR vakcínu vůbec očkovat nemusíš, zvlášť pokud ji má syn a teď je u něj podezření na autismus bych byla opatrná. Tato vakcína má stanovenu jen spodní hranici pro očkování a to je 15 měsíců, horní hranice není stanovena, takže očkování můžeš odkládat dokud to budeš považovat za nutné a nebo vůbec nedávat, i to jde. Akorát může být problém s přijetím do školky ale i to se dá vyřešit.
Mohla bys mi prosím napsat, jak se to dá případně vyřešit s tou školkou? Syn mám MMR taky odložené, dr. si do papírů napsala, že do doby před nástupem do školky, ale já bych ideálně na neurčito
Jenže právě pak nevím, jak to zaonačit s tou školkou…sice u nás je minimální pravděpodobnost, že se do školky dostane, školky jsou tu narvané a já jsem na druhé mateřské s malou…ani bych se nesnažila tam dostat, ale malý furt o tom mluví, že chce jít do školky (neví ještě, že to obnáší trávit tam půl dne bez maminky
), tak to chci aspoň zkusit no…a ideálně tedy bez naočkování.
@nemolka píše:
ok takže mužu argumentovat i s tím autismem má podezření na lehčí formu a doufejme třeba se to nepotvrdí a je to opravdu jen dítě co má vteřinové výpadky paměti a je jen nevychovany ale bohužel to nevypadá já to říkala celou dobu že má nějaký psychický problém do kterého já prostě nevidím a všychni mávali rukou že je to kluk a ejhle když už se do toho vloží škola najednou se všichni diví že už je chudákovy 11 a nikdo si ničeho nevšiml
ANO, já sama bych to udělala. Pisou i jine maminky na vakcinacni detoxikaci, ze po teto argumentaci uz pediatr ani nemukl. Neni prokázáno, ze Priorix tuto poruchu spoušti, nespousti. Ani jedno, tak je dobré zachovat bezpecnost. Navíc v USA po priorixu byly uznány odškodnění a jednalo se o autismus.
@Kelsey píše:
Tak se zkus s tou dětskou domluvit ať to odloží aspoň na jaro tu první dávku.
A pokud by byla neústupná, tak možná by sis mohla najít nějaké očkovací centrum a domluvit se tam, že si necháš dítě naočkovat tam![]()
.
Teda nevím, jak to chodí v těch očkovacích centrech, my jsme tam nikdy nebyli, jen tady o tom čtu, jak mamky píší, tak možná to zkusit touhle cestou.
Pokud je diagnóza mentální retardace PRVNI DÁVKU OCKUJÍ V PREDPUBERTALNIM VEKU. Mám kamarádku, ktera ma syna s mentální retardaci, je mu deset a Priorix stále nema.
@nemolka Ahoj, jak tu již padlo, pro aplikaci MMR není stanovena horní věková hranice. Můžeš odkládat dle libosti. Pamatuj, o svých dětech rozhoduješ a odpovědnost za ně neseš pouze a jedině Ty. Nikoli lékař. Vzhledem k tomu, co píšeš, byla bych s vakcinací velice opatrná (já osobně bych neočkovala vůbec). Přeji Tvým dětem zdraví ![]()