Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
asha píše:Petra8a píše:No oni setrnejsi nejsou. „Setrnost“ spociva v tom, ze dite je pichnuty jen jednou! Jinak se delal tusim na BC rozbor a srovnani vakcin a co se tyce pridatnych latek, tak nejmin jich bylo v monovakcinach po jejich secteni, v hexe jich bylo vic! Navic se picha 6 nemoci najednou, coz mi neprijde pro budovani imunity zrovna optimalni. Ja davala a davam rozlozene, co nejvic to jde. Takze zadna hexa. Jestli chce k tomu pichnout i Synflorix… je to tvoje rozhodnuti, tohle ovlivnit muzes. Ja bych ho dala az pokud by byly caste pneumokokove infekce.
Ještě se blbě zeptám - proč jsou kombinované vakcíny údajně šetrnější, než když se dávají jednotlivé „nemoci“ zvlášť?
Asho, a prosím tě, jak se dá ta hexa rozložit? Že bych si o tom ještě stihla něco načíst. Píchnutí víckrát přežije. To je otázka pár sekund.
Asho, koukám, žes to napsala pro Edit. A měli jste touhle cestou nějaké vedlejší účinky?
Příspěvek upraven 21.11.10 v 15:20
Asho a ještě jeden dotaz - platila sis to sama nebo to šlo přes pojišťovnu?
Petra8a píše:
Asho, koukám, žes to napsala pro Edit. A měli jste touhle cestou nějaké vedlejší účinky?
To byla editace ![]()
Zadny nebyly. S prostrednackou jsme zacly v 8mi mesicich. Davaly vetsi odstupy a do skolky se to stihlo. Mela psany individulani plan.
Petra8a píše:
Asho a ještě jeden dotaz - platila sis to sama nebo to šlo přes pojišťovnu?
Pres pojistovnu. Tusim, ze dr. psala nejaky zduvodneni. Pokud mate takovou, se kterou je rec, urcite neco vymyslite.
Vidím, že tu není co dodávat. Tak jen pro Rhiannon, dávám sem tyto odkazy pro zamyšlení. Jde o zdraví našich dětí - tak proto. ![]()
asha píše:
Petro, tak te aspon potesim, ze pokud budete ockovat hexu po pul roce, staci vam 3 davky, 4. pak az v 5ti letech. Kdyz se ockuje pred pul rokem, davaji se 4, 5. po tom 5. roce.
No a ted doufam, ze to mam spravne…proste dostane o jednu davku min a radsi si to ohlidej, dr. na to zapominaji.
U obou synů jsme začali s Hexou až v 8mi měsících. První dostal všechny 4 dávky. U druhého jsem už něco zaslechla o tom, že by snad stačili tři. A naštěstí mudra s něčím takovým také přišla (asi aniž by chtěla) a já se toho chytla a už nepustila
. Takže má tři a čtvrtá bude v 5ti letech. Jen tedy tuším, že to není žádná oficiálně zveřejněná (psaná informace). Prý je to jen nějaké ústní vyjádření nějaké české očkovací kapacity. Pokud máte někdo jinou info, tak písněte.
Co se týče synflorixu (apod.), tak také zastávám názor ho dát až z nějakého důvodu - např. v případě častých pneumokokových infekcí. Úplná šílenost mi fakt přijde to podávání najednou s hexa 3. měsíčním miminkům (teď snad dokonce i dříve vzhledem k tomu, že v porodnici není TBC..nebo ne?).. Lobby farmaceutických firem v tomto případě opravdu zpracovalo..
Každopádně souhlas se vším, co napsala Asha.
Jen tedy Priorix je tuším také živá vakcína.. Jen jiná, než Trivivac.., který bohužel nyní u nás není.. Ale u obou bych odkládala a ideálně vakcíny rozkládala, pokud se dá s mudrou dohodnout. U prvího syna se mi podařilo odložit skoro na druhý rok a druhou o rok později. U druhého syna chci až po druhém roce. A ta další by snad nemusela být… Asi budu muset trošku s mudrou „zabojovat“.
Já nejsem proti očkování, ale jsem proti bezhlavému očkování..tj. myslím, že by bylo záhodno trošku o tom přemýšlet a pídit se po informacích a nepíchat do dětí všechno, co nám ty „milé“ farmaceutické společnoti spolu s politiky připravily. Bohužel člověk nikdy neví, které informace jsou ty relevantní.
petrajda píše:asha píše:
Petro, tak te aspon potesim, ze pokud budete ockovat hexu po pul roce, staci vam 3 davky, 4. pak az v 5ti letech. Kdyz se ockuje pred pul rokem, davaji se 4, 5. po tom 5. roce.
No a ted doufam, ze to mam spravne…proste dostane o jednu davku min a radsi si to ohlidej, dr. na to zapominaji.U obou synů jsme začali s Hexou až v 8mi měsících. První dostal všechny 4 dávky. U druhého jsem už něco zaslechla o tom, že by snad stačili tři. A naštěstí mudra s něčím takovým také přišla (asi aniž by chtěla) a já se toho chytla a už nepustila
. Takže má tři a čtvrtá bude v 5ti letech. Jen tedy tuším, že to není žádná oficiálně zveřejněná (psaná informace). Prý je to jen nějaké ústní vyjádření nějaké české očkovací kapacity. Pokud máte někdo jinou info, tak písněte.
Co se týče synflorixu (apod.), tak také zastávám názor ho dát až z nějakého důvodu - např. v případě častých pneumokokových infekcí. Úplná šílenost mi fakt přijde to podávání najednou s hexa 3. měsíčním miminkům (teď snad dokonce i dříve vzhledem k tomu, že v porodnici není TBC..nebo ne?).. Lobby farmaceutických firem v tomto případě opravdu zpracovalo..
Každopádně souhlas se vším, co napsala Asha.
Já nejsem proti očkování, ale jsem proti bezhlavému očkování..tj. myslím, že by bylo záhodno trošku o tom přemýšlet a pídit se po informacích a nepíchat do dětí všechno, co nám ty „milé“ farmaceutické společnoti spolu s politiky připravily. Bohužel člověk nikdy neví, které informace jsou ty relevantní.
Jen tedy Priorix je tuším také živá vakcína.. Jen jiná, než Trivivac.., který bohužel nyní u nás není.. Ale u obou bych odkládala a ideálně vakcíny rozkládala, pokud se dá s mudrou dohodnout. U prvího syna se mi podařilo odložit skoro na druhý rok a druhou o rok později. U druhého syna chci až po druhém roce. A ta další by snad nemusela být… Asi budu muset trošku s mudrou „zabojovat“.
Tak ja jsem na vlastni triko nepatrala, ale ted mi to potvrdila i dr., ze Priorix je neziva vakcina a proto jsou ty ucinky pozdeji, nez u Trivivacu. ![]()
Jinak co se tyce min davek… da se to najit, je to dany nejakym predpisem. Je to z toho duvodu, ze do pul roku je dite ovlivneny imunitou matky, proto musi mit vic davek, aby se to prebilo. Pisu to jak hotentot, nemam cas na hledani tech spravnych terminu
Ale smysl je takovy.
Proto si rikam, jestli teda neni lepsi ockovat nejdriv po tom pul roce (ja teda driv nenechavam).
k te imunite a tomu fuchsovi - tak me osobne Fuchs rekl, ze neni vyhrad proti ockovani Priorixem u meho ditete (ABKM)
EvaOstrava píše:
Zprávy, které přijdou z Británie mě vždy navodí dojem, že je to kachna. Každý týden nějaká senzace, nebo šílená katastrofa o které píšou buď novinky, nebo bůhví kdo a v TV v hlavních zprávách žádná zmínka. Přitom je mi jasné, že při 4O-ti mrtvých dětech by to lítalo světem jako kulový blesk.
Další věc je, že jsem naprostým zastánce očkování. Chápu, že je malé procento špatných reakcí, ale převyšuje to fakt, kolik miliónů dětí po celém světě očkování zachrání.
Pročpak je asi tak velká dětská úmrtnost na běžné nemoci v Africe oproti civilizovanému světu… Očkování.
A „odmítače“ očkování bych tam poslala na exkurzi. Pak by si uvědomili, jakou mají výhodu a taky jak ohrožují ostatní děti v kolektivu.
asho, priorix i trivivac jsou zive vakciny, u priorixu jsou snad nejake trochu odlisne ty vakcincni kmeny, ale jinak, vedlejsi ucinky jsou stejne, ucinnost tez stejna. To je prave to lobby, zakazku dostal jiny vyrobce. Tusim, ze to bylo psano vporadne na vakciny.net, protoze driv se tradovalo, ze priorix je setrnejsi.
Mi trochu vstavaj vlasy hruzou, kdyz je lekar schopen tvrdit neco takoveho, takze bud vedome lze, nebo vi o te vakcine naprosty houby a jedine, co dela, je pichnuti do ditete. Chapu, ze pediatrie je velice rozsahly obor, ze by lekari praskla hlava ve svech, kdyby mel vedet vse, ale nejaky zaklad by tam mel byt, stejne tak jako pravni povedomi o hornich a dolnich hranicich ockovani jednotlivych vakcin a zda tam vubec nejake jsou…chjo.
Navic si myslim, ze ta procenta nejsou presna, co se vedlejsich ucinku tyka. Nebo vsichni, kdo maji vedlejsi ucinky, tak poctive lekari nahlasi, sepisou, odeslou, aby mohli byt zarazeni do statistiky? Asi nee.
A jak tu nekdo psal, ze rozlozit vakcinu, tak MMR nejde rozlozit, protoze jaksi neni homologovana latka proti samotnym spalnickam
Je proti zardenkam a priusnicim, ty bych ockovala pred pubertou, ale o spalnickach mam takove jako povedomi, ze to zase neni zadna sranda a v rozvojovych zemich na to umira pomerne dost deti.
V rozvojových státech se umírá na řadu nemocí proto, že tam jsou špatné hygienické podmínky, děti nejsou dostatečně živené, sociální podmínky hrůza. U nás se na spalničky, příušnice a zarděnky neumíralo dávno před očkováním. Jedná se skutečně o běžné dětské nemoci a pokud jimi děti projdou, posílí jim imunitní systém. Bohužel v dnešní době je nemají kde chytit, takže je nejspíše dostanou právě v dospělosti, jelikož vakcína přestane účinkovat. A jak jistě víte, v dospělosti jsou tyto choroby mnohem nebezpečnější.
Jo a ještě k těm vedlejším účinkům. Za prvé se nehlásí, protože se nedají do souvislosti s očkováním. Za druhé i když je lékař do souvislosti dá, tak to stejně nenahlásí /můj případ/ a za třetí, když jsem ho nahlásila bylo mi SUKlem sděleno, že se nedá vyloučit ani potvrdit. K tomu by potřebovali opětovně naočkovat a čekat, jestli se nežádoucí účinek znovu objev/což opravdu riskovat nemíním/. Takže u nás se v podstatě vůbec nedá nežádoucí účinek dokázat a proto tedy neexistuje. Do pitevní zprávy se napíše např. náhlý syndrom úmrtí a hotovo. Proč je takový nárůst tohoto syndromu nikdo neřeší. V Japonsku začali očkovat až po druhém roce věku dítěte a mnohonásobně snížili jak autismus tak právě syndrom náhlého úmrtí.
asha píše:
Tak pokud se jedna o Priorix, jakoze zrejme jo, tak zas takovou spoustu let se neockuje, je to pomerne nova zalezitost. Ze ma vedlejsi ucinky se vi, aspon, kdo chce vedet, tak vi. Lekari se o tom moc nesiri, jedina vec co reknou je, ze je „setrnejsi“ To v praxi vypada tak, ze nezadouci reakce se vyskytuje za delsi dobu oproti Trivivacu. Tim ted nemyslim zvysenou teplotu, ale reakce, popisovany v clanku. U nas se vetsinou do souvislosti s ockovanim nedavaji. (casto se nedavaji do souvislosti ani ty teploty a dalsi…nekdo to ani nehlasi a nekteri lekari se ani nenamahaji to evidovat).
Jinak k tem nemocem…podle mne je tohle jedno z tech zbytecnejsich ockovani. Jedna se o bezne detske nemoce (aspon za nas byly bezne). Priusnice jsou horsi u kluku v puberte, protoze MUZOU zpusobit az neplodnost. A zardenky u tehotnych. Proc se ovsem ockujou tri nemoce najednou a v RANEM batolecim veku…?!?
jako priusnice ci zadenky v tom konkretnim veku delaji casteji ty komplikace, ale dostat je muze i kojenec a i kojenec muze mit zavazne fatalni komplikace nemoci same - a z logiky veci predpokladam, ze tytez komplikace z opravdoveho onemocneni zivym virem budou xkrat castejsi, nez pri naockovani zivou vakcinou, to je filosofie ockovani.
marketo u tech japoncu nemas pravdu minimalne s tim autistem - oni odlozili hexu ale pocet pripadu autismu stopal dal, cetla jsem to v souhrnnem clanbku o moznych pricinach autismu u deti - stoupajici pocet diagnostikovanych autistu jde nejspis navrub lepsi diagnostice