Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky.
Miminko čekám v prosinci, ale tyto slunné dny jsem se rozhodla využít pro praní oblečků, plen a peřinek. A ejhle, opět problém. Nějak jsem neřešila v čem prát, šla jsem a koupila první dětský prášek, a to Titan Baby a zjistila, že mi usušené věcičky nevoní, až bych řekla naopak. Trh jsem ještě nezkoumala, chtěla jsem se zeptan na vaše doporučení.
Dále jsem se chtěla zeptat, zda je na pletené oblečky možné použít aviváž (koupila jsem Wansou Baby Dream) už pro malinké miminko.
A jště mě zajímá od kterého roku používáte normální prací prášek a aviváž.
Děkuji. věra
Ahoj,
mě se osvědčila LOVELA. Je výborná v prášku i jako prací gel. Aviváž jsem nepoužívala první 2 měsíce. Teď už dávám někdy i trošku aviváže Wansou pro snadnější žehlení. Ale Lovela sama o sobě moc krásně voní takže ani není potřeba… A na fleky jsem už od narození vždy před praním nastříkala Wanish a malému to naštěstí nikdy nevadilo.
Veronika
Ahoj,ja som uz od narodenia u oboch mojich deti pouzivala ariel gel a avivaz lenor special sensitive.Najprv som kupila ako aj ty detsky prach Lovela ale nevonal mi.Hrozne som z neho kychala.Ani Vanesska(3,5r.) a ani Tobias nemali ziaden problem s alergiou a pokozkou.Inak co som citala clanky na tuto temu väcsinou to neodporucaju a avivaz uz vobec.Ja som si spravila podla seba a je to ok.Je len na tebe ako sa rozhodnes. ![]()
Ahoj Věrčo, my pereme v lovele pro mimča a aviváž žádnou.Na ty mrňousky se nepoužívá,protože jak se mimča zahřejou,tak se aviváž uvolňuje a dráždí je.Když mi doktorka řekla nepoužívat, tak já blbá si řekla,to určitě,chci mít voňavé mimi a trochu tam dala a jak byl malej narozenej na léto,tak se mi samozřejmě osypal,toť má zkušenost.
Ahoj.
Poděděné věci jsem dostala vyprané v Omino Biancu. Je prý velmi šetrné k miminku. Sama jsem vyprat nestihla, protože jsem rodila ve 35. týdnu a to byly věci ještě v jiné domácnosti. Radimek měl a má velmi jemnou kůži a v těch věcech se opravdu neosypal.
Lovelu jsem používala od narození, a protože máme problémy s alergickými projevy na kůži - způsobené alergií na bílkovinu kravského mléka, používáme ji dodnes.
Někteří lékaři však radí. Po několika týdnech používat běžné kvalitní prací prášky a pozor na aviváž. Některým dětem nemusí vyhovovat ani ta šetrná - Sensitive. Myslím, že diskuse nad praním a žehlením proběhla na Emiminu nedávno.
Zdravé a spokojené mimi i mámu přeje Beruška
Ahoj, já peru i naše dospělácký prádlo v Persilu Sensitive (má na přebalu maminu s miminkem) - manža je citlivý na prací prášky a s tímhle nemá problém - a peru v něm i chystané věcičky na mimčo. Četla jsem někde výsledky testování pracích prášků pro mimča a ten persil z toho vyšel nejlíp, že má výbornou „vypíratelnost“ .. že se prášek při praní skvěle rozpustí a nezůstává v prádle. Pamatuju si, že i Lovela dopadla v tom hodnocení dost dobře.
A ohledně aviváže mi radila kamarádka doktorka, že tak do 1roku je fakt lepší ji úplně vynechat, že některá miminka jsou citlivější a aviváž je dráždí, i když je to ta „miminkovská“.
Tobia + Fazolka 26+6tt
Ahoj,
novorozenému miminku určitě aviváž nedávej, fakt aspoň do toho roku!!!! Některé holky tady probíraly šetrnější praní v nějakém mýdlovém slizu (děsnej název, ale asi to funguje) a místo aviváže ocet.
S tou vůní … Titan Baby prádlo nenavoní .. ale miminka by stejně měla mít věcičky neparfemované…
Lovela mi teda moc dobře nevypere, zkusím ten Persil Sensitive.
Jinak, mojí holčičce bude za pár dní rok a půl a doteď peru nez aviváže (nebo max. trochu Wansou).
Věcičky krásně změknou i bez použití aviváže, když je vyžehlíš napařovací žehličkou.
A když je usušíš na vzduchu, tak budou i vonět:))
Baghira a Eliška
Ahoj,
ja peru v Batoleti nejen mimiskovo, ale i nase pradlo a jsem spokojena. Zustanu u nej i nadale. Po Persilu sensitiv jsem se osypala ja, mimisek v pohode.
Hodne stesti ve vyberu.
Ahoj, na miminko používám Lovelu Woolite - prášek nebo gel - a jsem moc spokojená. Na oblečení moje a manžela používám taky Lovelu nebo Omino bianco, protože látku „nevysušuje“ a nemusím pak už používat aviváž. Pěkně jemně také voní. Jinak malé věci v aviváži nemáchám, nicméně máma jí některé věci v aviváži ze začátku prala (než jsem na to přišla) a bylo to naštěstí v pohodě - žádná reakce. A prádlo jsem jí taky nežehlila, má 3 měsíce, nemocná zatím nebyla a po ekzému také ani stopy. Moje Dr. mi řekla, že je to v pohodě - pokud je dítě zdravé, nemělo by být v úplné sterilitě, aby si zvyklo na normální prostředí. Ale každé miminko je jiné, některé má hodně citlivou pokožku. Nám zase Dr. nedoporučila časté koupání, protože kůži příliš vysušuje, olejíčky zase svádí k alergickým reakcím a kůže se stává citlivější.
Ale jak říkám, je nutné se přizpůsobit miminku.
Ahojky:O)
Já používám už od narození dcery prášek Baby Obzor a aviváž od stejné firmy. Nikdy jsme žádné problémy neměli a skvrny (kromě těch od mrkve) se na našem oblečení nedrží:O)
Pohodový zbytek těhu přeje Jaa
Ahoj, Vitek ma atopicky ekzem. Prali jsme v Lovele, Miminku i Senze pro deti. lovelu jsme pouzivali nejdele, ale rekla bych , ze pere nejhure. Ted mam Persil sensitiv a pradlo je cistsi. Poznala jsem to na plinach. Obcas macham v Lovele, ale spis ne a nekdy macham v octu.
Ahoj,ja peru v Lovele a davam i avivaz Lovela uz od narozeni a nezehlim ale macham 2×.Zatim se nevyskytl zadny problem.
Ahoj, Lovela je možná šetrná, ale zato nevypere! Já peru jen v gelech, střídám Persil s Forsilem, ten najdeš na www.efekt.cz . S těmahle jsem mooc spokojená, prádlo voní i bez aviváže a je fakt čisťounký.
Ahoj, Lovela je možná šetrná, ale zato nevypere! Já peru jen v gelech, střídám Persil s Forsilem, ten najdeš na www.efekt.cz . S těmahle jsem mooc spokojená, prádlo voní i bez aviváže a je fakt čisťounký.
Pa Ája
Já jsem taky za začátku prala v lovele, ale ta opravdu moc nevypere. Každé praní stejně nechám máchání navíc a teď jsem začala používat i aviváž. Nevím, jestli jsou i v Čechách, ale v Německu kupuji aviváže, které jsou hypoalergenní a holčičky se mi nikdy neosypaly a to mám občas trošku ekzém. Jinak peru v arielu, weisser riese atd. - jen ve značkových prášcích, které jsou v akci. Martina a kvíďata