V kolik hodin musí být vaše děti doma - 14 let - teď v létě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
6.7.24 22:10

Jistě. Zas se bude rýpat a psát řeči o děckách na vesnici, že jsou problémoví a rebelové :roll:. A nějaký podobně omezený, zahleděný jedinec se toho chytne, že je to tak všude. Ještě jsem si nevšimla, že by byl nějaký problém. Ale nejhorší jsou děcka vesnic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
6.7.24 22:19

Na periferii u nas je bezpecno. Bojim se o pubose na sidlisti. Ma vychazky do 21.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
7.7.24 01:54

Synovi je 13, behem jakychkoliv prazdnin muze byt venku jak dlouho chce, kdyz se na tom domluvime dopredu. Ale jenom u nas na predmesti. Musi mit zapnutou location na mobilu, a v pripade, ze bych se mu nekolikrat za sebou nedovolala, tak si pro nej prijedu :lol:

V centru muze byt jenom dokud je svetlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1486
7.7.24 06:49

V 9 doma později neexistuje na to je příliš mladej chlapec.. do půlnoci by klidně stihl nějakou diskotéku a dat si tam něco co nemá..což stihne i do těch 9 ale přeci jen když je někde u baráku kde vím kde tak mám větší jistotu… a ve 12 já už spím takže chci aby usinal v pro mě rozumnou hodinu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
7.7.24 06:51

Jinak tedy u nás všechny děti od ukončené ZŠ měly brigádu, takže zase tolik volného času nebylo, když se tam hodil tábor nebo soustředění, brigáda, dovolená. Navíc kluci v srpnu už trénují. Že by někde chlastali jsem nezaznamenala.
Navíc v tomhle věku to měli posunuté snad všichni, pokud bylo volno…V noci dlouho vzhůru a přes den dopoledne vyspávali :)
Navíc je ohromný rozdíl 13,5 nebo 14.5 a 15.5 let :) Nejmladší dítě se ani neopilo na konci ZŠ, přišlo domů v 1.00 :D

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
7.7.24 06:56

@Al35 14.5?
Pokud ho učíš zodpovědnosti, tak si nic přeci nedá. A stále mezi 21.00-24.00 je mnoho možností. :lol:

• Citovat
  • Upravit
1486
7.7.24 06:59

@kocourGarfield tím si jistá byt nemůžeš a já to pokoušet nechci, proto hlásí s kým jde ven a kdy se vrátí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
7.7.24 07:06

@Al35 to samozřejmě. Já bych ho asi taky ve 14.5 do půlnoci pravidelně nepoustěla. Ale samozřejmě asi i záleží na konkrétním dítěti.
U nás po diskotéce v tomhle věku nepoužili. Když byli venku, tak někde dřepěli za baráky, nebo jeli do kina třeba ( to jsem neměla problém ).

• Citovat
  • Upravit
928
7.7.24 07:29

My měli za mých mladých let pravidlo které hodláme také aplikovat.
Pokud dítě nevstává do školy a je schopno přijít domů tiše, aby nevzbudilo ostatní pracující členy rodiny, je schopno si případně nachystat jídlo, když je hlad a nezůstane po něm nepořádek, může přijít do půlnoci. Po půlnocí jen po předešlé domluvě.

Pokud toho schopno není, musí přijít předtím než chodí rodiče spát, což je u nás ve 22, protože vstáváme v 5. Takže maximum je 21.30.

Manželove děti jsou vesničani vyrůstali v domě a tiše se opravdu chovat neumí, dupou jak sloni, bouchají dveřmi, mliví hlasitě…panelákové děti jsou k tomu vedené víc. Takže to zatím máme nastavené na 21 hodin, ale jsou mladší, třeba se to věkem upraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
7.7.24 11:45

Ja zatím nemam v planu poustet mladyho po desate ven. Krom narazovek typu koncert (na ktery by pravdepodobne stejne sel s doprovodem) nebo kino nebo na dovoleny, kde jsou decka v kempu hromadne venku treba do 11. Treba do 15 let.

Nějak nevidim duvod, proc by měly čtrnáctileté deti o půlnoci vysedavat v parku jak nejaky fetky :nevim: nebo v hospodach a klubech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
7.7.24 11:56

A co si vsimam tady po sídlišti, tak pubertaci obvykle také vsechni mizí okolo té desáté. Pozdeji tu uz vysedavaji jen typy, ke kterym bych nerada, aby se syn přifařil v jakemkoliv věku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
7.7.24 12:48

Tak já jsem z vás asi nejpřísnější :oops:
Nás mladej 14,5 má strop ve 20h.
Občas akademická 15min navíc..
Ale většinou přijde i tak dřív.
Městys.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24867
7.7.24 13:11

Nechala bych do 22.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.7.24 14:22

Já v 15 už chodila po diskotékách :oops: v patnácti nechám syna asi tak dlouho, jak uzná za vhodné

• Citovat
  • Upravit
14107
7.7.24 15:43
@Anonymní píše: Více

Dcerka v 15 taky občas chodila. Jejím spolužákum už ale bylo 16 a měla starší kamarády i :nevim:.

Vždy byla 100% komunikace a domluva, vedela jsem kde a s kym je a vyhovovovala jí i naše taxi služba :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí