Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Otázka je, co konkrétně nezvládá.
Ale obecně by mohl pomoc menší kolektiv více organizovaný profesionály.
Pokud je dite introvertni tak s tim asi tezko neco udelas, ale urcite neni od veci vidat zname, myslim tim pratele ci pribuzne s detmi jeho veku, tak aby ty deti znalo a nemuselo se porad seznamovat s cizimi… seznamovani s cizimi je pro introverta tezke az nemozne…
pokud vidate zname deti tak s nimi se neuvolni a strani se jich?
A v čem je problém? To se k ostatním chová ošklivě, když píšete, že je svým chováním odžene nebo jak jste to myslela? Na kroužky chodí?
@maminaAJ píše: Více
Není introvert, chová se s prominutím divně. Vydává zvláštní zvuky, hádá se o ně smyslech, uráží se při nesouhlasu, nepodřídí se u her, často odejde bez vysvětlení pryč.
@llena35 na kroužky chodí, ale už mu zůstaly jen ty individuální a silně organizované.
@Anonymní píše: Více
Je mu 10 let. To už by mohl pochopit tvoje vysvětlení, že když se nepřestane chovat divně, tak žádné kamarády mít nebude. A pokud mu to nedojde, tak navštívít asi psychologa, aby ho vyšetřil, zda nemá nějakou psychickou vadu.
A to vám dělal odmalička a bylo vám to jedno, nebo v nějaké skupině lidí funguje bez problémů?
a choval se takhle i když byl menší, jestli tam byly nějaké projevy? Tohle by možná chtělo nějakého odborníka, aby Vám poradil, případně jestli klučina nemá nějaký syndrom nevím čeho, ale taky je to možné.
Jestli nemá nějaký blok třeba od dětství, třeba je jedináček nebo nějaká špatná situace. Já osobně, když jsem byla dítě, tak si pamatuju takový ty „neobvyklé“ situace, které třeba dítě mohou poznamenat.
S bližšími dětmi vychází jak? Myslím tím sestřenice, bratrance, dítě od Vašich kamarádů a tak. Případně k Vám se chová jak, když si s ním hrajete, děláte úkoly, snažíte se něco vysvělit, jestli reaguje stejně jako na děti.
Mám stejné dítě. Kolektiv nemusí+ je nadprůměrně inteligentní. PPP doporučila individuální vzdělávání. Je mu 7. S dětmi se stýká na hřišti, při návštěvách. Od září bude chodit na kroužek v DDM. Doporučuji tedy kroužky a pak pár dětí z nich pozvat na narozeniny apod., časem je vzít s vámi na výlet, udělat doma přespávačku. Na kroužky myslím kolektivní. Když má dítě ZUŠ třeba, kde je jen on a učitel, tak to moc nepodpoří nějaký sociální rozvoj. A strkala bych ho na příměstské tábory( jarní, letní, podzimní, zimní). Ale postupně. Prostě prvně kroužek. Jaké má zájmy?
Diagnozu zadnou nema? Ani jste o ni nikdy nepremysleli, nic ve vas nehlodalo? Jak je na tom intelektove? Jako muze to byt povahou, jezdila jsem hodne jako vedouci na tabory a casto jsme tam meli dite, ktere se chovalo tak nejak „trapne, zvlastne“ a museli jsme to hodne hlidat a korigovat. Ale nejsem si jista, zda si z toho ve finale neco odneslo, musim doufat, ze ano. Ze chovanim jake ma kamarada neziska je bohuzel celkem zrejme. ![]()
Zkousite treba prehravat nejake situace, povidat si o tom, proc se tohle jednani ostatnim nelibilo, jak by to mohl vyresit priste lepe? Nechavate ho vzdy vyhrat, vychazite mu casto vstric, ma doma pevne mantinely, mate s partnerem oba stejny vychovny styl? Vic otazek nez odpovedi, co
…
Kde je problém víme, má AS a nadprůměrný intelekt k tomu. Hledáme místo, kde se zabývají nácviky sociálních dovedností.
Ve škole chodil ke speciální pedagožce a tam se věnovali práci s emocemi, mělo to velký a pozitivní vliv, bohužel od dalšího školního roku mu tyto hodiny PPP už neprodloužila, že to není potřeba.
Máte zkušenost s nějakými sociálními nácviky, když dítě nezvládá fungovat mezi dětmi? Pořád jsme ode všech slyšeli, že máme chodit mezi děti a vydržet, ale dítěti je už víc než 10, za rok nás čeká druhý stupeň a je to pořád stejné. Kamarády nemá a když už se s někým kamarádí, svým chováním ho odežene. Mám strach i z toho, že by to mohlo přerůst časem v šikanu.