V kolik musí být doma vaše děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33005
12.2.23 19:54
@Anonymní píše:
A do kolika hodin mohou vaše děti volat s kamarády?

U šestnáctiletého dítěte bych to neřešila. Jen bych čekala, že dodrží nějakou štábní kulturu toho, že volat někomu třeba po deváté už může být trochu nevhodné, neslušné, obtěžující. A její mobil my tu nebude vyzvabet třeba v deset večer, protože si ho zapomněla v kuchyni na stolem. Zase pokud je holka třeba zalaskovana, taj bych měla pochopení, že bude na tom mobilu třeba nonstop.

Proč mas potrebu tak striktní kontroly, přesně nastavenych večerek, deadlinu a podobně? Mě to přijde šílené omezující a trapné.
V pátek měli skolkove a prvostupnove děti ve škole karneval, končil v šest. Dítěti konci trénink v 18:30 a to mu 16 bude za hodně dlouho.
Takže mi fakt přijde nějaké „musíš být doma do šesti“ opravdu mimo mísu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
12.2.23 19:57

Ty musíš být zas nějaký provokativní troll, to jinak není možný. Dvojčata 14 mohou být venku v týdnu do devíti, v tomto období nevyužívají, chodí dobrovolně dříve. V létě o víkendy a prázdniny, jak kdy, klidně do půlnoci, s bandou, ale my jsme z vesnice, tady to tak chodí. Když je škola, tak i v létě do devíti. Nemají ale 15, tam už počítám, že přijde nějaká zábava typu diskotéka, už teď holka googli, kde jí pustí od 15. S odvozem jí minimálně do půlnoci necháme, vyzvedneme ji. Budeme prodlužovat, pokud obstojí a neztratí důvěru. V šest doma v 16 je úlet, to někdy není ani náš prvňák. Volání také neomezujeme, ale jak říkám, připadá mi to na trolla, je to pořádný úlet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
12.2.23 19:59

Muj jedenacatilety má od třetí třídy povoleno do 18:30 :lol: když je světlo, v zime stejně ani nikam nechodi, protože se mu nechce. Letos na jaře/v lete už to tak hrotit nebudu a prodlouzim mu to tak na 19 :think:

V 16 jsem byla na internatu a tam jsme měli nějaké vycházky nevím do kolika, jenže u nas se to tak nehrotilo, protože jsme bývali do 20 ve škole a pak sli třeba ještě na nákup… :lol: takže jsem přicházela i ve 21 kolikrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
12.2.23 20:03

My o vlku a vlk mi teď psal, že si půjde nakoupit :mrgreen: prostě pakos.. s takovým dítětem nelze dodržovat nějaký normální režim :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24995
12.2.23 20:10
@Anonymní píše:

v 16? jak dlouho chce ne? ví v kolik se ráno vstává a že musí fungovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21783
12.2.23 20:16
@Anonymní píše:

Prosím?? 8o já ani neřeším, v kolik chodí spát. Kolikrát usnu mnohem dřív než dítě a jestli si chatuje s kamarády je mi úplně jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2922
12.2.23 20:21

Je to brzo. V 16ti jsem běžně chodila na diskotéky a vracela se kolem půlnoci, teda třeba v pátek. A to je to dvacet let. Kdyby mi tenkrát máma řekla, že mám přijít v šest, tak bych na ni koukala jak na blázna. :mrgreen: ani si nepamatuju, že bych měla nějaký limit v týdnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
12.2.23 20:53

Řešit, jak dlouho smí volat. Ještě se zeptej, kdy musí jít spát a dáš tomu korunu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2218
12.2.23 22:41

Jako neříkám, že má každý den lítat do noci, ale tohle je přehnané. Si pamatuju, jak jsme se každou středu scházeli v baru s intrákama ze střední a ti měli vycházky v ten den do devíti. V 16 se o víkendech normálně jezdilo na zábavy a diskotéky a vracelo se nad ránem. Jako naši teda byli dost přísní, matka vyloženě úzkostná, musela jsem si to vybojovat - a nebo lhát. V 17 jsem jim tuhle hyperprotektivní výchovu hodila na hlavu, začala jsem jít přes zákazy, ať se třeba zblázní a v 18 nechala školu a odešla z domova. I tak tahle příliš ochranářská výchova může dopadnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
12.2.23 22:42

V prváku na střední?

U nás záleží na povaze a fungování dítěte. Pokud s ním nejsou problémy, je spolehlivé, jdou v tlupě, atd… tak klidně do 22.00 hod., po dohodě- víkend- ( kde, s kým, jak a co) klidně i dýl.
Nemám problém je pouštět ven. Samozřejmě i záleží na místě a aktivitě.
U nas do 20.00 trénují, než se dostanou domů kolikrát, ne vždy vyzvedávám.

Příspěvek upraven 12.02.23 v 22:55

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
12.2.23 22:51
@Anonymní píše:

Netuším. Paří spolu na PC online, o prázdninách klidně dlouho… bere se to jako telefonování? Asi jo ;)
Jediné pravidlo máme, že to ( jakákoliv komunikace ) nebude rušit ostatní.
Pokud ráno vstanou do skoly a fungují, atd…neřeším.
Mám tedy věk 16,17,20 doma.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.2.23 06:10
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám 16 letou dceru a má řeči na čas příchodu domu. Doma musí být do 18h, v lete do 20-21h. Prý musí být doma strašně brzy. Děláme to proste i z důvodu bezpečnosti. V lete může být dyl, jelikož je dyl světlo. Až bude jaro a bude světlo dyl, bude moct být třeba do 19h.

To je na 16 let dost brzo. Takhle chodí domů naše 12 letá

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.2.23 07:54

Mám 16 letou dceru, před covidem jí běžně končily tréninky mezi 19 -20 hodinou a domů jezdila sama. Předchozí rok jezdila jednou týdně Praha - Brno a zpět, domů se dostala mezi 22 a 23, jezdila hlavně vlakem, takže v obou městech o hrůzo, byla sama na hlavních nádražích a přežila. Letošní rok chodila do tanečních a domů chodila až dost po půlnoci, protože si chodili ještě někam posedět a to měli druhý den školu. Už párkrát byla se spolužáky na přespávačce na chatě a stále žije.

Nikdy dcera neměla určené časy večerky a návratů domů, mám podmínku, že musím vědět kde bude a kdy se vrátí a při změně dát vědět. Jak a kdy je v kontaktu se spolužáky netuším, nechápu, proč bych měla ještě omezovat její komunikaci. Řekla bych, že telefonování je až poslední způsob komunikace, který využívají.

Za mě omezování vede jen k odporu, dcera ví, že dovolím skoro vše, jen musím vědět kde je, funguje to bez problémů.

• Citovat
  • Upravit
31292
13.2.23 09:11

Tak ostra pravidla nema ani muj syn, i v deseti letech mohl prijit v tydnu do sedmi, o vikendu i pozdeji, podle co kde delal.
V sestnacti mi to prijde uplne uhozený, pokud nebydlite nekde v ghettu :roll: a i tam bych to neresila tim, ze budete mit dceru zavrenou jak princeznu ve věži, ale tim, ze se necha doprovidit, ve verernich hodinách ji treba i vyzvednout. Nás tata v tech 17 vyzvedaval v musicklubu treba v jednu, vsechny kamosky rozvezl domů, bydleli jsme v divoke čtvrti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
13.2.23 09:23
@Svistice píše:
Do 18 h nemusí být doma ani moje sedmilete dítě. Když je u kamarádky, chodí domu tak na sedmou. Vyzvedáváme ji, nebo ji privede druhá maminka.
V šestnácti jsme si chodili po Praze sednout do kaváren, čajoven, občas hospod, do kina. Chodila jsem po škole na brigádu, jde jsem byla tak 16-20 h. Fakt po mě ani nikom ze spoluzaku nechtěl nikdo doma návrat do 18 h. :lol:

To je ale rozdíl, když je dítě u někoho doma a pak si ho vyzvednete. Nebo když se děcka courají po tmě ruzne po městě třeba 🤔

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí