Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Podam dudlík, lahev s vodou a řeknu hají, lehnu si a dělam, že spim. Když začne řvát, dělám ššš…už to netrvá ani tak dlouho jaok zkraje. Jako já ustupovat nebudu. Spaní přes den krátí, ráno se budí dřív a jako u Anety se mi ústupky vymstívají.Já jí prostě vyndam max pár minut před 7, jinak smolík pacholík. Stejně tak Bára nesmí z postele a nesmí už vůbec laškovats Anetou, jinak je konec. Prostě maj nakázáno:D obě ležet, dokud nezazvoní budík a nezavelim vstávat.
PRotože u nás je ještě kaz tatínek, tak jsem sjela i jeho (to totiž tuhle dámy vstávaly asi v 5 a to už teda šmitec), že prostě ani o víkend se nebude vstávat dřív jen proto, že je doma, žádná pohádka od 6hodin neexistuje. On ustoupí a pak se s tim peru já.
Jitulka rok a pul
vecer chodi v 19-19.30 spi celou noc a vstava mezi 7-7.30
pak jde v 9 az do 10- to ji budim, ale nechodi pravidelne, kdyz jsme pryc tak nespi
a ve 12 az do 14.45-15
zato Jenik, chodi v 19.30-20 a vstava kolem 5-6 rano a pres den teda spi ve skolce, a o vikendu od 12-15
tak u nás se spánek teď trochu ustálil - chodí spát před 9 a vstává kolem 8. s jedním mlíkem kolem 6, kterým se ještě upije
přes den 1,5hod kolem poledne.
ale byly doby, kolem 1 roku, kdy chodil spát v 11, vstával kolem 9-10 ráno!
dneska jsem ho v 6 ráno nemohla vzbudit
museli jsme pryč a on prostě chrněl
jako naschvál ![]()
Já myslim že mám spavé dítě proto že jsem skoro celé těhu prospala.Byla jsem doma celou dobu těhu a nikdy jsem před 11 nevstávala a odpoledne jsem také spala takže myslím že je to zapříčiněné tím ![]()
tet už tolik jako v těhu nespim tak se obávám že druhé dítě zas až tak spavé nebude ![]()
Kamča.dalmatinka píše:
Já myslim že mám spavé dítě proto že jsem skoro celé těhu prospala.Byla jsem doma celou dobu těhu a nikdy jsem před 11 nevstávala a odpoledne jsem také spala takže myslím že je to zapříčiněné tím
tet už tolik jako v těhu nespim tak se obávám že druhé dítě zas až tak spavé nebude
tak tím to určo nebude, bude to shoda náhod. První těhu jsem spala, když to šlo, byla jsem doma, tak mě nic netlačilo. A vliv to nemělo. U Anety jsem usínala za pochodu a taky nic extra.
Janina chodí spát kolem 19 - 20 jak to vyjde a vstává kolem 7 - 8 ráno, pokud se vyjímečně vzbudí dřív, dá si mlíčko a ještě si třeba hodinku pospí. Spinká celou noc od 6 týdnů a nikdy se nebudí (asi 2× když byla nemocná) ťuk, ťuk,ťuk. Přes poledne tak hodinku až hodinku a půl.
Ahoj,mala chodi spat kolem 21.00 a rano vstava nejdrive v 7.30,ale vetsinou v 8.30-nekdy i dele,ale to uz je teda od 6 u nas v posteli a spime spolu-za pomoci tuleni a kojeni ![]()
Bez kojeni bude vstavat urcite drive…
A v noci ma teda dalsi jednu az 2 prestavky(kojeni).. ![]()
Ahoj holky tak to mě řekněte jak to děláte? Naše Barča chodí spát v 19,45 a vstává 5,30-6,30 nejčastej kolem 6. Spávala i déle ale poslední dobou je to čím dál horší. Naštěstí spí celou noc. Když ji nechám v postýlce tak dostane hysterák a já ji pak hodinu uklidnuju
.
Ahoj, Zuzanka (2 a čtvrt roku) chodí spát mezi cca 20.30 a 21.00 (výjimečně dřív) a vstává ráno mezi 7. - 8. hodinou od té doby, co po obědě nespí. Respektive, po obědě spí tak 1× týdně, a pak je problém ji večer vypakovat do postele před desátou, protože když už jednou usne, spí si klidně 3 hodiny a budit ji dřív není nejlepší nápad. Dokud pravidelně spala odpoledne, budila se ráno mezi šestou a půl sedmou.
moje dcerka (dva a pul roku)usina vetsinou kolem 21hod vecer a vstava v 7.dnes byla vyjimka spala od 20 do 8 rana.a druha dcerka (tri mesice) usina take kolem 21hod a vstava vesmes pred 7 takze to je skoro podobne u nich
wwpetule,my to máme úplně stejně,taky už asi měsíc malá chodí spát 20:00 a vstává v 5:30,když spí do šesti tak to skoro slavím.A taky jak vstane musíme jít z postýlky.Předtím se třeba přesunula knám a ještě ležela mezi náma,to taky spala aspoň do půl sedmé.Ale začlo to jak se naučila volat na nočník.Takže ji vzbudí čurání a už nehce pak zpátky do postýlky.Ale věřím,že se to časem upraví.Zatím chodí spát po obědě,možná kdyby nechodila,že by vdržela dýl,ale má 23 měsíců,tak si myslím,že jí ten poobědový spánek ještě prospěje a mně taky ![]()