Vztah v koncích?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
82
19.1.14 14:47

.

Příspěvek upraven 23.07.14 v 19:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
19.1.14 14:47
@nadus píše:
ano presne tak. Z hlediska legislativy neni mezi nima zadny vztah, nevznika mu ani ji vyzivovaci povinost vuci manzelovi - manzelce. Je to naprosto cizi clovek.
v tomhle smeru muze byt zakladatelka klidna.

Takže mu v podstatě nemusí dát ani jeho osobní věci. Jak on dokáže, že tam něco má?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
19.1.14 14:48

Zrušení trvalého pobytu - když se tam několik měsíců nezdržuje, dá vlastník nemovitosti žádost o zrušení TP na příslušném úřadu. Ten vyzve toho, kdo má být odhlášen, jestli o tom ví a jestli se k tomu chce vyjádřit. Pak rozhodne o zrušení TP a to musí ještě nabýt platnosti.
Ke zrušení TP jsou potřeba 2 svědci, kteří odsvědčí to, že na adrese TP se dotyčný nezdržuje.
Paradoxně majitelem nemovitosti, který chce někoho odhlásit, nesmí být manželka toho dotyčného. Pak ho odhlásit ani nemůže.

Neví, zda podle nového občanského zákoníku jsou v tomhle nějaké změny. V tom jsou teď docela zmatky. My třeba chceme zrušit mamčino věcné břemeno na nemovitosti skrz hypo a nikdo ani neví, jak to přesně má vypadat.

Tohle je zkušenost stará tak 2 roky.

Jinak je nejlepší, když se přehlásí sám, že.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
19.1.14 14:49
@Magnifique píše:
@j.a.n.i1 píše:
ale já jsem nepsala, ze musí někde bydlet, já psala, ze ho nejdiv musí fyzick vystěhovat a pak mu teprve lze rušit tp, obráceně to nelze.
Dle čeho se dá prokazatelně zjistit, zda na uvedené adrese žije? Adekvátnost sousedských výpovědí je v takovém případě nepravděpodobné a spekulativní.

nicméně ještě loni bylo potřeba ke zrušení TP komukoliv doložit na žádosti jména svědků, kteří přišli dosvědčit, že tam nebydlí. Když nebyli, dalo se to policii a ta obešla sousedy a sepsala jejich výpovědi. Jinak se TP nedal zrušit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
19.1.14 14:56

Holky a má tam trvalej, nebo jen spekulujete? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
19.1.14 14:57
@berry4 píše:
Holky a má tam trvalej, nebo jen spekulujete? :think:

jo to je to, co jsem se vlastně taky chtěla zeptat. Jen jsem na to zapomněla.

Kdyby ho tam neměl, tak pohoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4838
19.1.14 14:59
@terinka4444 píše:
Takže mu v podstatě nemusí dát ani jeho osobní věci. Jak on dokáže, že tam něco má?

nijak, musel by mit na to blocky… jinak je to na dobre vuli majitelky bytu.
Jina situace by byla, kdyby se on nechtel vystehovat, a zakladatelka by nebyla schopna vymenit zamek. To by skutecne musela k soudu podat zalobu o vyklizeni..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
19.1.14 15:03
@nadus píše:
nijak, musel by mit na to blocky… jinak je to na dobre vuli majitelky bytu.
Jina situace by byla, kdyby se on nechtel vystehovat, a zakladatelka by nebyla schopna vymenit zamek. To by skutecne musela k soudu podat zalobu o vyklizeni..

prosím tě, a jsi si tím opravdu jistá? Když odejde do práce, já vyměním fabku a prostě ho nepustím domů, on zavolá policii a bude se dožadovat vstupu, policie bude chtít, abych ho tam pustila, protože tam má dle občanky TP, tak co řeknu? Co udělám?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
19.1.14 15:10
@terinka4444 píše:
Tecnická…může ho ona jen tak vystěhovat sama od sebe, ikdyž je byt její, ale on tam bude mít trvalý pobyt? Prakticky, když on se nebude chtít hnout, ona mu zabalí věci a nepustí ho už do bytu, onzavolá policii, že ho nechce pustit domů, ukáže občanku, že tam bydlí, co bude?

Jako majitelka bytu ho může nechat soudně vystěhovat a pak odhlásit s tím, že v bytě nebydlí… Bohužel mám tuhle zkušenost také..:-)
Pokud se to teda nezměnilo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
19.1.14 15:12
@Lejaa píše:
Jako majitelka bytu ho může nechat soudně vystěhovat a pak odhlásit s tím, že v bytě nebydlí… Bohužel mám tuhle zkušenost také..:-)
Pokud se to teda nezměnilo..

jo o to mi jde, soudně vystěhovat, což je na měsíce a měsíce, když se nebude chtít hnout, je to prekérka. Právě taky koukám jak zjara, že jako vyměním fabku a co už, nechce se mi tomu po našich zkušenostech věřit. Nám trvalo 3 roky, než jsme exekučně vystěhovali něoho z našeho domu, bydlel tam neoprávněně bez jakýchkoliv smluv. Soud a exekutor na vystěhování :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
19.1.14 15:12
@omites píše:
Zrušení trvalého pobytu - když se tam několik měsíců nezdržuje, dá vlastník nemovitosti žádost o zrušení TP na příslušném úřadu. Ten vyzve toho, kdo má být odhlášen, jestli o tom ví a jestli se k tomu chce vyjádřit. Pak rozhodne o zrušení TP a to musí ještě nabýt platnosti.
Ke zrušení TP jsou potřeba 2 svědci, kteří odsvědčí to, že na adrese TP se dotyčný nezdržuje.
Paradoxně majitelem nemovitosti, který chce někoho odhlásit, nesmí být manželka toho dotyčného. Pak ho odhlásit ani nemůže.

Neví, zda podle nového občanského zákoníku jsou v tomhle nějaké změny. V tom jsou teď docela zmatky. My třeba chceme zrušit mamčino věcné břemeno na nemovitosti skrz hypo a nikdo ani neví, jak to přesně má vypadat.

Tohle je zkušenost stará tak 2 roky.

Jinak je nejlepší, když se přehlásí sám, že.

My taky rušili babičce věcné břemeno skrz hypotéku.. měli jsme papír od právníka, který pak babička podepsala.. najdu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
19.1.14 15:16
@terinka4444 píše:
jo o to mi jde, soudně vystěhovat, což je na měsíce a měsíce, když se nebude chtít hnout, je to prekérka. Právě taky koukám jak zjara, že jako vyměním fabku a co už, nechce se mi tomu po našich zkušenostech věřit. Nám trvalo 3 roky, než jsme exekučně vystěhovali něoho z našeho domu, bydlel tam neoprávněně bez jakýchkoliv smluv. Soud a exekutor na vystěhování :think:

Jojo, tohle jsou zdlouhavý a dost hnusný procesy..
Já zdědila dům, kde má můj bratr trvalý bydliště, smlouvu nemá, platit nechce, ale leze sem kdy se mu zlíbí… Takže výpovědi sousedů o nezdržování se tu, jsou nám k prdu:( Už se moc těším na tu akci :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
19.1.14 15:18
@Lejaa píše:
My taky rušili babičce věcné břemeno skrz hypotéku.. měli jsme papír od právníka, který pak babička podepsala.. najdu..

my to řešíme i s právníkem. Loni by to nebyl problém, vytahl by se ten vzor a pohoda.
Ale teď nikdo neví, jak to má pořádně vapadat. Vzory nikde a ani na katastru nesdělili, co tam přesně má být, aby to zrušili. :nevim:
A je určitě jasné, že čím dřív se to zruší, tím dřív si oddychneme. Jinak všechno je předchystané. Škoda, že se banka nevyjádřila dřív, aby se to stihlo už v prosinci. Ale s nima je to vždycky na dlouhé lokte :roll:

Dík za snahu ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
19.1.14 15:19
@terinka4444 píše:
Jo, já mám tedy zkušenost, že tedy sakra pomohou, ale je loňská.

vlastnú skúsenosť, so svojim partnerom?? 8o 8o dúfam, že nie..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
19.1.14 15:23
@terinka4444 píše:
ale tady se o domácí násilí nejedná

nadávky sú forma psychického týrania a to je domáce násilie. Taktiež narušovanie súkromia ako čítanie cudzích emailov apod, je forma domáceho násilia. nedávno som to kdesi čítala. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí