Váš názor na časté hádky

Anonymní
19.1.14 10:23

Váš názor na časté hádky

Ahoj, ráda bych znala Váš názor na naši situaci v manželství. Poslední dobou se
s manželem často hádáme. Jsme spolu třináct let a poslední dobou je to, vlastně od
té doby, co jsem po deseti letech nastoupila opět do práce téměř na denním pořád-
ku. Dospělo to tak daleko, že začínám přemýšlet o rozvodu. Sedli jsme si spolu a
diskutovali na čí straně je vina, co komu vadí, ale každý z nás pochopitelně vidí
vinu u toho druhého. Hádky vznikají pořád ze stejných příčin. Manžel je dost zása-
dový a chce, aby domácnost běžela podle určitých pravidel, což mě dost štve, pro-
tože to chci dělat podle svého. Myslím si, že se nezblázní, že se v kuchyni a jí-
delně nechá bordel do druhého dne, což jemu vadí. Tak ráno vstane a uklidí a já
to potom mám na talíři. No ráda si přispím, to je pravda. Taky mi říká, že od té
doby, co chodím do práce, tak je toho na něj moc. Já dělám do desíti do večera a
on když přijede odpoledne z práce, tak vyzvedne děti a je s nimi. No a po desáté
jede pro mě do práce, protože já nemám řidičák a bojím se jezdit. Chce, abych si
ho udělala, že dostanu auto a bude to pro mě lepší. No poslední dobou to vzdal,
protože nutit prý mě nebude. Říká, že je poslední dobou unavený, že chodí do prá-
ce, potom hlídání a pro mě do práce a do postele se dostane v jedenáct a v půl
páté vstává. Dělá u zahraniční firmy na vedoucí pozici a vydělává hodně peněz, to
je pravda, že po materiální stránce nám nic nechybí a žijeme si opravdu dobře, děti mají na co si vzpomenou a ani mě po této stránce neomezuje, ale vadí mi, že
mě má snahu jakoby vychovávat. To mi opravdu vadí. Dám příklad, který se pořád
opakuje. Já kouřím a u krbu je taková lopatka a já do toho típu někdy cigarety.
Manželovi to vadí, že prý tady máme popelníky a pořád to vysypává, že prý to není
normální. No a taky je na mrtvici, že musí probírat lednici a špajz a vyhazovat
tamodtud plesnivé věci, že bych to mohla hlídat, tak mu říkám, že toho nemá tolik
kupovat. Děti si totiž vzpomenou a tatíček, když jede zpráce, tak se staví v krá-
mu a nekoupí plno blbostí a pak se to nestíhá sníst. No a tak dokola. No a včera
to byl vrchol, to jsme se porafali zase. O co šlo: Byli jsme doma a manžel dělal
něco venku okolo baráku, volala máma, že k ní přijela moje sestra a bratr se svými
partnery, že se přijdou podívat, tak mu to říkám a v pohodě. Za chvíli volala máma že prý mám přijet já. Malej chtěl být doma s tátou, tak jsem šla já s dcerou. No
a manžel, že to se mu nelíbí, že tak to domluveno nebylo, že prý má máma pořád vše
mění, že nikdy neplatí, co řekne. No to má pravdu. Měla jsem být totiž tento víkend
v práci, ale v pátek ráno mě bolelo ucho, tak mě manžel vezl na ORL, kde mi píchali
ucho, no a on jel potom ke mě do práce, kde to vyřizoval s mým šéfem, že budu doma.
Vyčítal mi, že mě může někdo vidět, že kolem mámi bydlí plno lidí z mé práce, což
je sice pravda, ale byli v práci, tak by mě neměli vidět. Říkal, že náhoda je
blbec a on že potom bude za lháře, protože mýmu vedoucímu říkal, že ležím. No v pá-
tek mi bylo blbě, ale už je to lepší. Že prý nedokáže pochopit, proč nepřijeli oni,
když věděli, že mám být práci a může mě někdo vidět. Tak jsme večer diskutovali a já
mu říkala, že už delší dobu přemýšlím o rozvodu. No byl z toho v šoku. Fakt mi vadí. že by mě pořád vychovával, taky mi hrozně vadí, že když někam jedeme a já si oblíknu
něco, co se mu nelíbí, tak říká, abych se převlíkla. Myslí si, že když mu v práci říkají, jak chodí perfektně oblíkaný, tak že má vkus. Je o osmnáct let starší a má
jiný styl a já nechci žádné kostýmky apod. Ale pořád musím přemýšlet, abych se s mým
rozhodnutím neunáhlila, protože jinak manžel žije jenom pro rodinu, o děti se vzorně
stará a je na něj stoprocentní spolehnutí. Ráda bych znala Váš názor.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22044
19.1.14 10:32

Manžel chodí do práce, odpoledne hlídá děti, pak jezdí pro Tebe do práce, ráno uklízí nádobí… a co děláš Ty, krom toho, že chodíš do práce? :nevim:

Veze Tě k doktorovi, vyřizuje Ti to v práci… a Ty si pak jedeš na návštěvu.

Kdyby se takhle choval ke mně můj partner, rozvedla bych se já s ním… Takového partnera do života nepotřebuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
19.1.14 10:33

Šmankote, tak i udělejte řidičák. Mám to podobné jako váš manžel, dopoledne v práci, odpoledne domácnost a děti. Večer jsem ráda, že mám klid. Kdybych ještě měla po 10. jezdit pro manžela, taky by mě to prudilo. Pokud v pracovní neschopnosti chodíte ven, trochu vychovávat si zasloužíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38179
19.1.14 10:34

Můj názor je ten, že se k sobě vůbec nehodíte a bylo by lepší, kdybyste se nikdy nepotkali.
Nedá se říct kdo má u vás pravdu, vy jste prostě každej jinej.
Nedivím se že mažela vytáčí věci o kterých píšeš a nedivím se ani tobě, že tě vytáčí, když tě na ty věci manžel upozorňuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
19.1.14 10:34

Tak já nevidím z tvé strany žádnou snahu o cokoliv. Být tvým manželem, tak taky remcám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65370
19.1.14 10:35

Tak teda musím souhlasit s bohunkou
Takový blbosti jako vajgl od cigarety– to nemůžeš teda vyhodit jinam???
Jezdí pro tebe do práce a před tim se cele odpoledne staral o děti…
Nabízí ti auto a ty nechceš –ok máš strach, ale víš jak by ti to ulehcilo vše kolem???
A s tim,,ze za tebe v práci vyřídil tvoje věci a ty se pak chceš sebrat a jít tam, kde te mohou potkat???
Holka vzpamatuji se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5702
19.1.14 10:37

No nejspíš vás dohnal věkový rozdíl, máte nejspíš hodně odlišné názory. A na manžela to je od té doby co jsi začala chodit do práce prostě moc, on vlastně přes týden supluje mámu. Představ si, že by to bylo obráceně a vše bylo jen na tobě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
19.1.14 10:38

No z mého pohledu je dost velká chyba u tebe, dle něj jsi lajdák… a můžu říct, že můj partner není nějaký pedant, ale opravdu nemá rád, když nechám v kuchyni bordel do druhého dne nebo zapomenu probrat lednicku. Taky to, že ty odmítáš se sama dopravovat do práce, já bych se vyprdla na to, tě denně vyzvedávat z práce a to stím uchem.. naprosto souhlasím s tvým manželem, co to je za nápad lítat po návštěvách, když máš být doma.. kdyby tě někdo viděl a vykecal to v práci, tak je tvůj manžel za idiota a ty bys mohla mít problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
19.1.14 10:39

Děláš si srandu? Jako promiň, ale manžel je podle tohohle popisu super chlap. a pokud bych mluvila na plnou pusu, tak se mi zdáš hodně pohodlná. Že típeš vajgly do lopatky- nedivím se mu, že mu to vadí. Někdo je prostě pořádný a někdo ne. Takže jestliže myje nádobí, dělá nákupy, vyhazuje prošlé věci, vyzvedává děti, vozí tě z práce- wau. Nedivím se, že se ozve!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3973
19.1.14 10:40

Manžel nemá dvě děti, ale tři :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
798
19.1.14 10:41

Hele, a nechceš třeba místo rozvodu zkusit partnerskou poradnu? :think: chápu, že tě to strasně prudí, pořád řešit jedny a ty samý věci dokola, ale to co řešíte jsou takový běžný provozní věci které se dají snadno vyřešit nějakým kompromisem
(teda pokud se milujete - pokud už ho nemiluješ, tak asi není co řešit). Často se stává že lidi už pak to řešení nevidí a zásah nějakého terapeuta, by vám mohl ukázat cestu kudy se lze vydat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
19.1.14 10:42
@LadyPet píše:
Manžel nemá dvě děti, ale tři :)
:palec: souhlas
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27679
19.1.14 10:43

Upřímně já bych s tebou nevydržela ani týden, típat cigaretu do lopatky to by mě asi fat omývalo fuj, proč nechodíš kouřit ven? A mít zkažený jídlo v lednici a ve špajzu tak tomu se taky nedivím, že je manžel naštvaný. Tvůj manžel aby měl svatozář

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Moňas.p
19.1.14 10:43

Omlouvam se, ale chybu nevidim v manzelovi a divim se, ze rozvod nenavrhl on… i kdyz on by prisel o deti, takze to je asi ten duvod. To, ze te buzeruje… buzeruje za veci, ktery maji byt automaticky, tak se mu nedivim.

• Citovat
  • Upravit
12927
19.1.14 10:44

Osobně by mě celkem zajímalo, jestli by tvůj manžel poučoval a prudil v partnerství s někým jiným.
Pokud jde o to uklízení v kuchyni a v jídelně, tak já jsem si napřed říkala, že mu neublíží to uklidit.
Ale když si představím, že típneš cigarety do nějaké lopatky a nepřijdeš na plesnivé jídlo ve spížce, tak si spíš říkám, že mi to zní, že jsi pěkné prase.
A vozit domů po práci někoho, kdo si může udělat řidičák, by mě tedy štvalo maximálně, zvlášť když ten dotyčný nemá ani snahu si ho udělat.
Producírování se po venku poté, co on musel vyřizovat tvoji nepřítomnost v práci, ani nekomentuji.
Já poučování nesnáším, musí to asi lézt hodně na nervy, ale ty případy, cos popsala, být tvým protějškem, tak remcám taky. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí