Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A ještě bych prosila zakladatelku pro ujasnění, kdo je s dětma dopoledne, když je manžel v práci a jak je to tedy s uklízením, vařením, praním, atd.
@šudlinka píše:
Já teda radím jít od sebe. Já mám chlapa, co je tvému hodně podobný, ale že by mi kecal do toho, co dělám špatně, tak to ne. Máme 5 dětí, chodím do práce, není perfektně uklizeno, jezdí pro mě do práce, vozí mě i k lékaři, stará se o děti… má náročnou práci( natírá stožáry, bývá přes týden pryč). NIKDY mně nic nevyčetl. Ale aby mi vyčítal kdejakou moji chybu, řídil mi život… Vše je na domluvě. Ty jsi v tom vztahu jako v kleci, za chvíli se budeš hlídat, co zas uděláš špatně, budeš akorát vynervovaná. a partner by potřeboval ženskou, která bude věkově k němu, mít určité zkušenosti, prostě bude vše perfektní. A to teda nevím, kde najde. Myslím, že není nic špatné na tom, co chceš ty, jen si každý představujete rodinný život jinak.
A děláš si srandu? ![]()
Od začátku to tu jen čtu ale tohle mi nedalo!
Chudák chlap fákt.
@MartinaIrena Tak doraž s nima k nám, já mám dva šváry, co nikoho nemaj. Co jsme se od nich odstěhovali, tak se naučili i vařit a péct, mají rádi zvířata a děti
.
@Anýsek18 píše:
A děláš si srandu?Od začátku to tu jen čtu ale tohle mi nedalo!
Chudák chlap fákt.
Opravdu si nedělám srandu
. Myslím, že se oba dva k sobě nehodí. Mají zcela jiné představy o životě.
@BohunkaP píše:
KRÁSNÁ a MLADÁ rozhodně nejsou synonymum pro LÍNÁ a ROZMAZLENÁ.Ve skutečnosti tímhle blábolem urážíš nejen vlastní generaci, ale taky všechny ty dnešní dvacítky, které se po založení vlastní rodiny chovají jako normální dospělé ženské.
Mluvim o konkretnim pripade, rozhodne nezevseobecnuju. Proste mi to pripada Pygmalion, vzal si mladickou holku, a ted je prekvapeny, ze ona ma vlastni zpusob zivota. Vsak nestranim jenom ji, ma mista na vylepseni. Ale jejiho chlapa bych doma mit nechtela.
@Anonymní píše:
Takže bych měla chodiv čem chce on, chovat se jak by chtěl a být pořád doma bez kamarádek. Manžel by chtěl jít do divadla, ale to mě nebaví. Měli jsme firemní večírek na druhém konci republiky. Chtěla jsem tam jet, byl tam i odvoz, ale tam jsem nemohla jet, protože by neměl kdo hlídat děti. Manžel do práce musel a máma taky.Taky bych se ráda pobavila s kamarádkami z práce. Bydlíme na samotě. Manžel nikam nechodí i když mu říkám, aby šel. Je to kutila dokáže hodně věcí si udělat sám. Chybí mi nějaké odreagování. Manžel chce chodit na tenis, baví mě to, ale není to pro mě odreagování. Kamarády nemá žádné, protože oně nestojí, ale oni o něj stojí. Kolegové z jeho zaměstnání, by se rádi kamarádili, ale on říká, že to jsou pouze známí z práce a né přátelé. Říká, že mu stačí rodina. Vařím já a někdy i manžel. Je rozmazlenej od mámy svojí. Chce jablka nastrouhat a pocukrovat. Někdy si to udělá sám a dělá to i dětem. Já bych byla radši, kdyby je tak nerozmazloval.Do práce chodí od 6 a z práce chodí, kdy chce, pokuď ho není akutně potřeba. Je z domova zvyklý na lepší stravu, tak by to chtěl i doma.Moje máma moc nevařila a dodnes moc nevaří a tak vařil táta, protože prý moc vařit neuměla a on kuřecí nejí, teda jak od koho.
tak nějak nechápu co má s tvým vařením společného tvoje máma, moje taky vařit neuměla a neumí, dodneška neuvaří knedlo, vepřo, zelo ani guláš ani svíčkovou atd.. já to vařím normálně takže jde jen o to chtít se to naučit a né se vymlouvat, že pokud to neumí máma, neumím to taky ![]()
@Arturie píše:
Mluvim o konkretnim pripade, rozhodne nezevseobecnuju. Proste mi to pripada Pygmalion, vzal si mladickou holku, a ted je prekvapeny, ze ona ma vlastni zpusob zivota. Vsak nestranim jenom ji, ma mista na vylepseni. Ale jejiho chlapa bych doma mit nechtela.
Já s tímto úplně souhlasím. ![]()
@Arturie píše:
Tak ono ženská kolem 30ti let mi nepřijde mladičká ![]()
A jako, že by jsi ho nechtěla. Tak jasný, někdo má radsi chlapa, co má milenky, chlastá a doma nepomáhá ![]()
To fakt znis jako strasna matka.
kdyby si te vydrzoval jako mladou pipinku, tak to chapu, ale kdyz mate rodinu…
asi si te bral jen kvuli vzhledu a veku, no jo ma to sve nevyhody mit tohle doma… ![]()
@šudlinka Kdyby zakladatelka dělala to co každá žena v domácnosti chlap by byl spokojený a neremcal by.
Docela se divím že s nápadem na rozvod nepřišel on. Mě je 20, jsem těhotná, mám nařízený klidový režim a stejně od rána lítám jak v domácnosti tak u zvířat a chlap? Má navařeno, uklizeno, vypráno a remcá? Neremcá jelikož nemá důvod. ![]()
#šudlinka
Jestli to nebude tím, že tomu tvému nepořádek nevadí a přes týden je pryč, tak jak pro tebe může denně jezdit do práce? A ono přece nejde o samotné ježdění, ale o to, že on jezdí v 22h a vstává v 4:30, to je jasný, že toho má plný kecky.
Já tedy zakladatelku částečně chápu v tom co ji vadí, je mladší, on ji některé věci vytýká (prudí), dle mne celkem právem, ale to neznamená že ji to nemůže vadit. Příčinu vidím u ní, je závislá na manželovi, jelikož nemá řidičák, jeho zájmy nesdílí (divadlo, tenis), ale sama nikam nemůže, neboť nemá jak. Kdyby si udělala papíry a tím se osamostatnila, přestala natruc típat vyjgly u krbu (to by vadilo většině lidí), myslím, že by i odpočatej manžel k ní byl o dost tolerantnější a ona by si kdykoliv mohla zajet do města, za známou atd. se odreagovat. Netrpěla by zbytečnou ponorkou z fungujícího manžela.
@šudlinka No to sem taky z textu nevyčetla, vlastně jsem teda nepochopila, co má na starost zakladatelka? Krom své práce a vyhazování shnilých věcí
. Jako nevím, na co si stěžuje? Jasně asi by jí nemusel peskovat na oblečení, to chápu, že v tomhle věkovém rozdílu na to bude každý svůj názor ale jinak mi přijde, že se chlap snaží dost, aby domácnost chodila a zakladatelce se to nelíbí. Tak ať jde od něj a najde si nějakého, který mu bude vše jedno a nakonec i ona
.
@AngelLilly píše:
hele, já jsem na pořadníku na prvním místě a vzdát se ho nehodlám, tak je zbytečný zvát další do řady![]()
![]()
@Darth píše: #šudlinka
Jestli to nebude tím, že tomu tvému nepořádek nevadí a přes týden je pryč, tak jak pro tebe může denně jezdit do práce? A ono přece nejde o samotné ježdění, ale o to, že on jezdí v 22h a vstává v 4:30, to je jasný, že toho má plný kecky.Já tedy zakladatelku částečně chápu v tom co ji vadí, je mladší, on ji některé věci vytýká (prudí), dle mne celkem právem, ale to neznamená že ji to nemůže vadit. Příčinu vidím u ní, je závislá na manželovi, jelikož nemá řidičák, jeho zájmy nesdílí (divadlo, tenis), ale sama nikam nemůže, neboť nemá jak. Kdyby si udělala papíry a tím se osamostatnila, přestala natruc típat vyjgly u krbu (to by vadilo většině lidí), myslím, že by i odpočatej manžel k ní byl o dost tolerantnější a ona by si kdykoliv mohla zajet do města, za známou atd. se odreagovat. Netrpěla by zbytečnou ponorkou z fungujícího manžela.
Jelikož dělá dle počasí a od jara do podzimu, tak mě vozí v tu dobu, kdy je doma. Přítelovi „nepořádek“ nevadí, jelikož ví, co obnáší práce s 5 dětmi, moje práce, atd. Sám se bez řečí přičiní, ale opravdu bez řečí. Výčitky, proč není umyté nádobí nebo by bylo něco v lednici zkaženého, by si nedovolil.
@AngelLilly píše:
Tak ono ženská kolem 30ti let mi nepřijde mladičká
A jako, že by jsi ho nechtěla. Tak jasný, někdo má radsi chlapa, co má milenky, chlastá a doma nepomáhá
No, jses trosku out of date, jestli jsi cetla neco na mym profilu. Toho zmetka uz jsem davno vykopla. Ale to zkladatelku nezajima.