Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Nina Filipi píše:
No holky, zamyslete se…on to nebude žádnej vysokej manažerskej postTi do práce nechodí na 6, aby museli vstávat v půl páté
ve fabrice dělají od doby co makají dělníci takže pěkně od 6, manžel ted dělá jinde tam je klídek a vedoucí od půl 6 jen na noční tam nejsou ![]()
Zakladatelko a z práce by nešlo jezdit autobusem, nebo s někým kdo má stejnou cestu?
Jako přijde mi hloupý, aby pro tebe jezdil, když v půl 5 vstává, to musí bejt úplně vyřízenej..a pak je na tebe samozřejmě nepříjemnej, je toho na něj moc a ty mu to příliš neulehčuješ
Zkus se trochu víc zapojit a uvidíš tu změnu. A tim odvozem bych ho vážně nezatěžovala, nejsi snad malá…já když dělala odpolední do desíti - chodila jsem na bus, pak na vlak a od vlaku ještě 20 minut pěšky, bez osvětlení a přes cestu, kde se běžně proháněli divoký prasata
![]()
Zakladatelko, doufám, že tě neurazím, ale po přečtení tvého příspěvku mám pocit, že ty vychovat tak trochu potřebuješ. Tvůj manžel chodí do práce, stará se o děti a o domácnost, všude tě vozí (z práce, k lékařům) a asi taky nakupuje. A ty? Chodíš „jen“ do práce. Nevím, jak k těžkou práci děláš, ale asi to nebude nic moc fyzicky náročného, že?
Já doma dělám to samé, jako tvůj manžel. Jsem sice na mateřské, takže mám na starosti „jen“ dítě, psa a domácnost, ale i tak mi to docela stačí. Docela lituju tvého manžela, že k tomu má ještě práci a manželku, která mu zrovna moc nepomáhá. Spíš mu navíc přidělává práci. Víš jak mě vytáčí, když uklidím celý byt, že by se mohlo jíst i ze záchodového prkýnka a pak přijde manžel a hned někde udělá bordel (třeba oblečení na zemi, drobečky na kuchyňské lince, pohozený věci na stole apod.) Možná, že teď si o mě myslíš, že jsem hysterka. Ale zkus se na to podívat z pozice tvého manžela. On uklidí, dá si s tím práci i přesto, že musí být taky šíleně utahaný a ty pak jdeš a třeba típáš po bytě vajgly do lopatky od krbu? To je fakt takový problém k tomu použít ten popelník? My máme taky kuřáckou domácnost, ale NIKDY bychom si nezapálili doma. Vždy jen venku nebo na balkoně, kde máme popelník. V bytě bych vajgly nesnesla ani v tom popelníku, natož na místech, kde nemají už vůbec do dělat.
O tý lednici a špajzu. No FUJ. Když se tam u nás něco zapomene, zvedá se nám potom kufr oběma. Hled to letí do koše a koš hned vynášíme. Vůbec si nedovedu představit, že bych tam dobrovolně nechala mezi čerstvýma potravinama něco plesnivýho.
Tvůj styl oblékání neposoudím. Nevím, co nosíš a hlavně každý má svůj vkus a oblíbené oblečení. Nos, co ti je pohodlné, ale zase musíš popřemýšlet o vhodnosti oblečení na různá místa. Pokud jdeš s manželem na jeho firemní večírek, měla bys být podle toho oblečená, a to i v případě, že se v tom za tak moc dobře necítíš.
Myslím, že dřív než požádáš o rozvod, by ses měla nad sebou hodně zamyslet.
Necetla jsem celou diskuzi, jen prispevek zakladatelky..
Chtela bych te uklidnit, my se taky hadame kazdej den, aspon 5min… Vina je spis na moji strane, jsem posledni dobou hrozne vybusna a uplne dobela me vytoci kazda kravina. Jsme nonstop spolu, takze on ma spoustu casu a zaminek z „buzerovani“ jak ja rikam..ale pak se vyrvu, vyvztekam a je zas klid ![]()
vim, ze casem se to srovna, potrebujem dovolenou, tam jsme vzdycky jak miliusove
![]()
Tvuj manzel mi prijde hodny, vsak toho pro tebe/vas dela hodne.Kdz vis, ze mu neco vadi a mas moznost to zmenit, tak to udelej.
Myslim, ze bys rozvodu casem litovala.
@Paťka08 píše:
Tak dělám na 12 hod směny, krátký a dlouhý týden. Doma normálně uklízim. Teď je fakt, že mi nebylo nejlépe, tak jsem na domácnost trochu kašlala. vajgly je fakt, že jsem tam típam a jo asi ho tím provokuju.Taky mi říká, že děti hlídat nebude, aby je hlídala máma a že si mám najít jinou práci. A říká to proto, že toho je na něj moc.Ale zatim je vždycky pohlídal. K mámě jsem šla protože jsem chtěla vidět sourozence.Taky nadává, když jsem v práci dýl a za darmo a pak se moc nevyspí. Třeba když se občas stane, že je toho hodně a končíme v 23 hod třeba. Jinak nikde necouram a buď jsem doma a nebo v práci. Chtěla bych nosit oblečení, které se líbí mě, ale když jdu s ním, tak vyžaduje, abych se oblékala jak chce on, protože si myslí, že nemám vkus a že lidi člověka souděj podle oblečení. Když ho naštvu, tak třeba kope do věcí, prý aby mě nepraštil. Do 8 let vyrůstal v domácím násilí. Taky se stalo, když jsem ho něćím vytočila, že po mě něco hodil, ale už je to delší dobu.
Co se oblečení týče, to se holt stává, když si vezmeš staršího chlapa - s tím je potřeba počítat, že může mít takové tendence. Asi nemá smysl si zrovna tohle moc nechávat líbit, to určitě ne - na druhou stranu, když jdete spolu, asi je fajn se domluvit na kompromisu. Já taky chci, když jdeme s mužem spolu, aby se mi líbilo, co má na sobě - když jde sám, ať si chodí, v čem uzná za vhodné on sám. Ale když jdeme spolu, vycházíme si navzájem vstříc. To už je o vzájemném respektu a komunikaci.
Co se ostatního týče, sorry, ale na věci to nic nemění - chováš se trochu jak puberťačka, podle toho, co popisuješ, ne jak máma od rodiny. Vůbec se nedivím, že je toho na Tvého chlapa moc. Chodí do práce, vstává v půl páté, po nocích Tě vozí domů, domácí práce zastane evidentně ve větší míře než většina chlapů… a k tomu má odpoledne na starosti děti. Navíc je o tolik let starší než Ty. A z Tvojí strany vůbec není cítit nějaká ochota ustoupit, hledat kompromisy - žádná láska, úcta, vědomí toho, že se dobře stará.
Nechápu Tě. Však jo… jdi do toho. Rozveď se. Třeba pak poznáš, zač je toho loket a co jsi měla doma. Holt každý potřebujeme jiný typ životních lekcí. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, ráda bych znala Váš názor na naši situaci v manželství. Poslední dobou se
s manželem často hádáme. Jsme spolu třináct let a poslední dobou je to, vlastně od
té doby, co jsem po deseti letech nastoupila opět do práce téměř na denním pořád-
ku. Dospělo to tak daleko, že začínám přemýšlet o rozvodu. Sedli jsme si spolu a
diskutovali na čí straně je vina, co komu vadí, ale každý z nás pochopitelně vidí
vinu u toho druhého. Hádky vznikají pořád ze stejných příčin. Manžel je dost zása-
dový a chce, aby domácnost běžela podle určitých pravidel, což mě dost štve, pro-
tože to chci dělat podle svého. Myslím si, že se nezblázní, že se v kuchyni a jí-
delně nechá bordel do druhého dne, což jemu vadí. Tak ráno vstane a uklidí a já
to potom mám na talíři. No ráda si přispím, to je pravda. Taky mi říká, že od té
doby, co chodím do práce, tak je toho na něj moc. Já dělám do desíti do večera a
on když přijede odpoledne z práce, tak vyzvedne děti a je s nimi. No a po desáté
jede pro mě do práce, protože já nemám řidičák a bojím se jezdit. Chce, abych si
ho udělala, že dostanu auto a bude to pro mě lepší. No poslední dobou to vzdal,
protože nutit prý mě nebude. Říká, že je poslední dobou unavený, že chodí do prá-
ce, potom hlídání a pro mě do práce a do postele se dostane v jedenáct a v půl
páté vstává. Dělá u zahraniční firmy na vedoucí pozici a vydělává hodně peněz, to
je pravda, že po materiální stránce nám nic nechybí a žijeme si opravdu dobře, děti mají na co si vzpomenou a ani mě po této stránce neomezuje, ale vadí mi, že
mě má snahu jakoby vychovávat. To mi opravdu vadí. Dám příklad, který se pořád
opakuje. Já kouřím a u krbu je taková lopatka a já do toho típu někdy cigarety.
Manželovi to vadí, že prý tady máme popelníky a pořád to vysypává, že prý to není
normální. No a taky je na mrtvici, že musí probírat lednici a špajz a vyhazovat
tamodtud plesnivé věci, že bych to mohla hlídat, tak mu říkám, že toho nemá tolik
kupovat. Děti si totiž vzpomenou a tatíček, když jede zpráce, tak se staví v krá-
mu a nekoupí plno blbostí a pak se to nestíhá sníst. No a tak dokola. No a včera
to byl vrchol, to jsme se porafali zase. O co šlo: Byli jsme doma a manžel dělal
něco venku okolo baráku, volala máma, že k ní přijela moje sestra a bratr se svými
partnery, že se přijdou podívat, tak mu to říkám a v pohodě. Za chvíli volala máma že prý mám přijet já. Malej chtěl být doma s tátou, tak jsem šla já s dcerou. No
a manžel, že to se mu nelíbí, že tak to domluveno nebylo, že prý má máma pořád vše
mění, že nikdy neplatí, co řekne. No to má pravdu. Měla jsem být totiž tento víkend
v práci, ale v pátek ráno mě bolelo ucho, tak mě manžel vezl na ORL, kde mi píchali
ucho, no a on jel potom ke mě do práce, kde to vyřizoval s mým šéfem, že budu doma.
Vyčítal mi, že mě může někdo vidět, že kolem mámi bydlí plno lidí z mé práce, což
je sice pravda, ale byli v práci, tak by mě neměli vidět. Říkal, že náhoda je
blbec a on že potom bude za lháře, protože mýmu vedoucímu říkal, že ležím. No v pá-
tek mi bylo blbě, ale už je to lepší. Že prý nedokáže pochopit, proč nepřijeli oni,
když věděli, že mám být práci a může mě někdo vidět. Tak jsme večer diskutovali a já
mu říkala, že už delší dobu přemýšlím o rozvodu. No byl z toho v šoku. Fakt mi vadí. že by mě pořád vychovával, taky mi hrozně vadí, že když někam jedeme a já si oblíknu
něco, co se mu nelíbí, tak říká, abych se převlíkla. Myslí si, že když mu v práci říkají, jak chodí perfektně oblíkaný, tak že má vkus. Je o osmnáct let starší a má
jiný styl a já nechci žádné kostýmky apod. Ale pořád musím přemýšlet, abych se s mým
rozhodnutím neunáhlila, protože jinak manžel žije jenom pro rodinu, o děti se vzorně
stará a je na něj stoprocentní spolehnutí. Ráda bych znala Váš názor.
tak to je fake ne?
rozveď se s ním a pošli mi na něj číslo ![]()
@Nina Filipi píše:
No holky, zamyslete se…on to nebude žádnej vysokej manažerskej postTi do práce nechodí na 6, aby museli vstávat v půl páté
to není pravda dost záleží na tom, kde pracuje (dojíždění) a jaké je firemní kultura (pracovní doba, přítomnost managera…)…spíš že má možnost odcházet každý den ve stejnou dobu je zvláštní.-)
Takže bych měla chodiv čem chce on, chovat se jak by chtěl a být pořád doma bez kamarádek. Manžel by chtěl jít do divadla, ale to mě nebaví. Měli jsme firemní večírek na druhém konci republiky. Chtěla jsem tam jet, byl tam i odvoz, ale tam jsem nemohla jet, protože by neměl kdo hlídat děti. Manžel do práce musel a máma taky.Taky bych se ráda pobavila s kamarádkami z práce. Bydlíme na samotě. Manžel nikam nechodí i když mu říkám, aby šel. Je to kutila dokáže hodně věcí si udělat sám. Chybí mi nějaké odreagování. Manžel chce chodit na tenis, baví mě to, ale není to pro mě odreagování. Kamarády nemá žádné, protože oně nestojí, ale oni o něj stojí. Kolegové z jeho zaměstnání, by se rádi kamarádili, ale on říká, že to jsou pouze známí z práce a né přátelé. Říká, že mu stačí rodina. Vařím já a někdy i manžel. Je rozmazlenej od mámy svojí. Chce jablka nastrouhat a pocukrovat. Někdy si to udělá sám a dělá to i dětem. Já bych byla radši, kdyby je tak nerozmazloval.Do práce chodí od 6 a z práce chodí, kdy chce, pokuď ho není akutně potřeba. Je z domova zvyklý na lepší stravu, tak by to chtěl i doma.Moje máma moc nevařila a dodnes moc nevaří a tak vařil táta, protože prý moc vařit neuměla a on kuřecí nejí, teda jak od koho.
@ka2ka píše:
Upřímně já bych s tebou nevydržela ani týden, típat cigaretu do lopatky to by mě asi fat omývalo fuj, proč nechodíš kouřit ven? A mít zkažený jídlo v lednici a ve špajzu tak tomu se taky nedivím, že je manžel naštvaný. Tvůj manžel aby měl svatozář
Souhlasím, problém nevidím v manželovi, ale v zakladatelce. Je to hnus skladovat v lednici plesnivé věci
Kdyby mi někdo hulil v baráku a skladoval mi tam vajgly, tak ho ženu sviňským krokem
![]()
@Anonymní píše:
Takže bych měla chodiv čem chce on, chovat se jak by chtěl a být pořád doma bez kamarádek. Manžel by chtěl jít do divadla, ale to mě nebaví. Měli jsme firemní večírek na druhém konci republiky. Chtěla jsem tam jet, byl tam i odvoz, ale tam jsem nemohla jet, protože by neměl kdo hlídat děti. Manžel do práce musel a máma taky.Taky bych se ráda pobavila s kamarádkami z práce. Bydlíme na samotě. Manžel nikam nechodí i když mu říkám, aby šel. Je to kutila dokáže hodně věcí si udělat sám. Chybí mi nějaké odreagování. Manžel chce chodit na tenis, baví mě to, ale není to pro mě odreagování. Kamarády nemá žádné, protože oně nestojí, ale oni o něj stojí. Kolegové z jeho zaměstnání, by se rádi kamarádili, ale on říká, že to jsou pouze známí z práce a né přátelé. Říká, že mu stačí rodina. Vařím já a někdy i manžel. Je rozmazlenej od mámy svojí. Chce jablka nastrouhat a pocukrovat. Někdy si to udělá sám a dělá to i dětem. Já bych byla radši, kdyby je tak nerozmazloval.Do práce chodí od 6 a z práce chodí, kdy chce, pokuď ho není akutně potřeba. Je z domova zvyklý na lepší stravu, tak by to chtěl i doma.Moje máma moc nevařila a dodnes moc nevaří a tak vařil táta, protože prý moc vařit neuměla a on kuřecí nejí, teda jak od koho.
nemusíš být anonymní, už víme kdo jsi ![]()
@Anonymní píše:
Víš co? Rozveď se a přeji manželovi, aby si konečně našel nějakou rozumnou ženskou, která si ho bude vážit. Bude si vážit chlapa, kterýmu stačí k životu hlavně rodina a nepotřebuje někde trajdat. Pro Tebe je ho vážně škoda.
Věčně nespokojená ženská. Najdi si nějakýho lempla, kterej ti domů donese 10 tisíc a bude mu stačit k večeři párek a pivo. Kamarádů bude mít tolik, že bude večně sedět v hospodě a na Vás jako na rodinu bude házet bobek.
Vážně, komu není rady… ![]()
Příspěvek upraven 19.01.14 v 12:54
@Anonymní píše:
no a že chce jablka s cukrem? tak mu je s láskou nastrouhej ![]()
no a že máma nevařila? tak taky nebudeš?
a že táta nejí kuřecí? no a?
tak manžel tvůj třeba ano ![]()
Chce do divadla tebe to neaví, chce na tenis tebe to baví ale neodpočineš si.. udělala sis děti tak holt to není na flámování, kolik ti je? ![]()
@AngelLilly píše:škoda že mám tak super manžela, hned bych jí i napsala žádost o rozvod
Víš co? Rozveď se a přeji manželovi, aby si konečně našel nějakou rozumnou ženskou, která si ho bude vážit. Pro Tebe je ho vážně škoda.
Věčně nespokojená ženská. Najdi si nějakýho lempla, kterej ti domů donese 10 tisíc a bude mu stačit k večeři párek a pivo. Kamarádů bude mít tolik, že bude večně sedět v hospodě a na Vás jako na rodinu bude házet bobek.
Vážně, komu není rady…
No, jak to tak čtu, tak máš doma všechno o čem jiné ženské si mohou jenom nechat zdát a prostě tě jenom pálí dobré bydlo. Máš full servis a jediné co se po tobě chce, abys nedělala bordel v baráku a abys občas poslouchala. Seš jeho žena, tak ho holt musíš občas v něčem taky poslechnout. Neříkám, že vždycky a ve všem. A s tou nemocí měl taky pravdu. Když marodíš, tak nemůžeš nikde lítat, příbuzní mohli klidně na kafčo přijet k vám!