Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vidím to trošku jinak… Když žena chodí z práce po 22hod. večer, tak se ji fakt nevidím, že uklizet po práci nějaký nádobí se ji nechce :-/
Já bych se těšila tak akorát na kutě…a né ještě čochtat v kuchyni.
Otec je otec a je podle mě v pořádku, že když je matka v práci tak se prostě postará…
Proč je tohle všechno automaticky nastaveno tak, že to má dělat matka a když se stará pán tvorstva, tak je to strašná oběť? No když je otec v práci tak se stará matka, když je v práci matka, tak se stará otec.
K zbytku se moc nevyjadřuju…občas taky něco v lednici přehlédnu a ruku na srdce, která z vás ne. Samozřejmě to není na denní pořádku, ale pár krát za rok se to bohužel stane ![]()
Řidičák udělat by sis mohla…
je to náramně osvobozující, že nemusíš se doprošovat ![]()
a zbytek si už nepamatuju o čem jsi psala
Příspěvek upraven 19.01.14 v 10:49
Když jsem to četla, tak jsem si napřed myslela, že je to nějaký ten pedant, který musí mít vše podle plánu a přes to nejede vlak. Chtěla jsem tě snad i politovat.
Ale jak jsem četla dál, tak jsem se nestačila divit. Být tvým manželem, tak také remcám.
Podle mě se k sobě nehodíte. K tobě by se hodil asi nějaký podobně pohodlný partner jako jsi ty
Takže pokud by mělo dojít na rozvod, tak spíš z jeho strany ![]()
Nechci být rýpavá, jsem podstatně kratší dobu vdaná než ty, takže radit ti fakt nemůžu, ale opravdu je na místě dotaz „co vlastně děláš ty“? To nádobí bych teda asi překousla, pokud bych ho ráno opravdu umyla. Ale pokud máte doma popelníky, tak proč je nevyužíváš (?), plesnivé jídlo bych teda tady vyhodila a nečekala bych na to, až to udělá někdo jiný, manžel pracuje, stará se o děti a ještě pro tebe jezdí do práce??? A navíc ti nabízí auto jen za cenu toho, že si máš udělat řidičák? No na co proboha čekáš? Však ti všechno servíruje pod nos! A nakonec za tebe vyřizuje i práci? Kde jsi takového chlapa prosím tě našla?
Chápu že, nikdy nic není tak růžové jak se nám může zdát, ale to jak svůj problém popisuješ, bych spíš řekla, že by se měl manžel chtít rozvést s tebou! Myslím si, že na něm vidíš každou špatnost, zpohodlněla jsi při tom jak je ochotný a třeba se v tom vztahu i nudíš… a bohužel to, že je manžel o 18 let starší jak ty, jsi musela jinak vnímat už když jste se brali, zřejmě jsi musela tušit, že časem budete nějaké rozdíly mezi sebou pociťovat, s tím se musí počítat.
@Nina Filipi no jo a myslíš ze to tak je denně??
Zakladatelko jak pracujes– denně?? Krátký dlouhý týden??
Přeci nejsi pořad od rána do večera v práci
@Nina Filipi píše:
Vidím to trošku jinak… Když žena chodí z práce po 22hod. večer, tak se ji fakt nevidím, že uklizet po práci nějaký nádobí se ji nechce :-/
Já bych se těšila tak akorát na kutě…a né ještě čochtat v kuchyni.Otec je otec a je podle mě v pořádku, že když je matka v práci tak se prostě postará…
Proč je tohle všechno automaticky nastaveno tak, že to má dělat matka a když se stará pán tvorstva, tak je to strašná oběť? No když je otec v práci tak se stará matka, když je v práci matka, tak se stará otec.
On ale prece nemusi delat vsechno. Jako aby po me chlap uklizel vajgle valejicij se u krbu a plesnivy jidlo z lednicky, to jako sorry, ale to je humus a ta zenska je proste cune
Obycejne hajim stranu zeny… vlastne se mi jeste asi nestalo, ze bych hajila chlapa, protoze vzdy je to o tom, ze zena se jde pretrhnout a chlap si rozkazuje..
ale ty holka jestli se neproberes, tak se spis rozvede on s tebou.. ikdyz mam pocit, ze on je ten co veci resi, ze si te jednou vzal ze vsim vsudy a basta. Ma predstavy - tak kdo je nema?… ale problemy se neresi rozvodem. To ma spousta zenskych toto mysleni, ze hadame se - ok - pojdme to ukoncit..
To neni reseni.. Zkus na sobe neco zmenit - neco malinko, treba ty veci po jidle snad neni takovy problem je vecer nandat do mycky nebo uklidit… ne? a hned to bude prijemnejsi..
a co se tyce ridicaku… to je uz trosku silne kafe… kdyz uz te nemotivuje to, ze bys mela sve auto, coz ti dava ohromnou slobodu a nezavislost na druhych - tak spis te vnimam jako zenu, ktere padl skvely chlap do klina a ona vse co se ji dostava bere jako samozrejmost a nevazi si to…
Nekdy jsem za sebe rada, ze jsem potkala line chlapy, devkare, opilce, bordelare, bohemy… asi bych to mozna vnimala stejne… ale zkusenost mam, takze sveho chlapa si ted maximalne vazim a snazim se take ja aby to fakt klapalo… zkus se zamyslet, troska kritiky vuci sobe ti neuskodi, nybrz naopak, posune te to dal… hodne stesti…
@Moňas.p píše:
On ale prece nemusi delat vsechno. Jako aby po me chlap uklizel vajgle valejicij se u krbu a plesnivy jidlo z lednicky, to jako sorry, ale to je humus a ta zenska je proste cune
s těma vajglama souhlasím je to fuj :-/
Tyy jo a ty se chces rozvest?
co bys pak delala? Kdo by se o vse staral?
Ja kdybych vstavala kazdej den v pul pate, ani by mne nehlo jezdit denne v 10vecer pro mou polovicku.To ti nejede bus?
Zakladatelko, nějak jsem nepostřehla, co děláš v domácnosti ty. Řidičák bych si být tebou udělala, přece jen tohle ježdění manžela pro tebe a pak jeho brzké vstávání je trochu moc. Nebo si najdi jinou práci. Cigarety snad není problém típat do popelníku (trochu to na mě působí, jako bys to dělala naschvál), na druhou stranu, pokud přijdu v noci z práce, rozhodně bych ještě nepoklízela, to má na starosti ten, co je doma.
No tak jsem to přelouskala a tak nějak na to mám kapku jiný názor než ty ![]()
Manžel nakupuje, uklízí, stará se o děti, vyřizuje s tvým šéfem že můžeš být doma…
Že nemá rád bordel například v kuchyni do druhého dne chápu, nesnáším to, takže uklízím kuchyn třeba hned po vaření, po obědě, nebo tak, ale nenechám to tam přes noc..
Že pro tebe jezdí večer do práce je od něj moc hezké..
Že kouříš a típáš to do krbu by mi vadilo už jen z důvodu, že krb je doma a tím pádem to musíš nosit smradlavé (nedej bože že kouříš doma) přes dům/pokoj.. ![]()
A s tvou mámou, měla přijet ona, změnila to (asi né poprvé) a tys měla být v práci kde ti manžel zařídil že kvůli uchu budeš doma a ty si jedeš trajdat k mámě kde tě může vidět spousta lidí, pokud nevím lidi jsou drbny a už možná dneska vědí že jsi tam včera byla přitom jsi měla být v práci, řeknou to frantovi od vedle a je z toho průser jako praseprotože ten to řekne zasev práci… a manžel bude chudák za „blbce“..
Že přemýšlíš o rozvodu, spíš by ses měla zamyslet nad sebou jestli nejsi jen kapku víc rozmazlená že se za tebe vše udělá a ty nehneš moc prstem krom toho že chodíš do práce… a pak ti ještě vadí že po tobě manžel něco chce..
Co myslíš když se rovedeš? najdeš si lepšího který tě nechá vyspávat, uklidí, navaří, postará se o děti? Tsss.. stím bych nepočítala..
promin, ale myslím že máš doma chlapa s velkým CH…
@Nina Filipi myslím že nedělá denně do 22h a pokud má krátký dlouhý, tak by ve volných dnech měla pěkně kmitat, protože si válí šunky doma..
Trošku mi uniká, že on pořád nakupuje a nakupuje… a rve to do lednice..
On je nesvéprávnej, aby se podíval co je a co není..? a čeho je tam až až?
nebo je to zase postaveno v kategorii, že když MUŽ nakupuje, tak mám padnout na zadek, raději ani nedýchat? ![]()
P. S. u nás taky nakupuje manžel, je chorvat a v chorvatsku toto obstarávají mužové a je to super ![]()
Já jen řeknu co budu vařit, co bych potřebovala nakoupit a sim sala bim, je nakoupeno. Holky je to skvělý fakt
![]()
Ale je fakt že hlídám co je v lednici a co ne a manžel také dohlíží a dokonce to seřazuje jak v obchodě - dozadu s delší lhůtou spotřeby, vepředu co je potřeba sníst co nejdříve ![]()
Příspěvek upraven 19.01.14 v 11:04
Chudak chlap
…na vedouci pozici, coz musi byt psychicky velmi narocne..pak jede nakoupit, stara se deti a jeste trpi manzelcinu pohodlnost, ale tak hlavne, ze chodis do prace ![]()
@Nina Filipi nemám problém s tím když nakupuje muž, aler my jezdíme tedy většinou nakupovat spolu ![]()
A že vyhazuje plesnivé věci, no já nevím, těžko říct, ono kdyby možná vařila… tak toho tolik nevyhodí ![]()