Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anýsek18 píše:
@šudlinka Kdyby zakladatelka dělala to co každá žena v domácnosti chlap by byl spokojený a neremcal by.Docela se divím že s nápadem na rozvod nepřišel on. Mě je 20, jsem těhotná, mám nařízený klidový režim a stejně od rána lítám jak v domácnosti tak u zvířat a chlap? Má navařeno, uklizeno, vypráno a remcá? Neremcá jelikož nemá důvod.
Tak to je mi líto. Já když jsem byla těhotná a musela jsem ležet, tak přítel se o mě staral a i o další děti. A taky neremcal.
@šudlinka Já nevím, ale přijde mi lepší postarat se o děti a umýt nádobí další den, než mít doma naklizeno a pořádně nevědět, co vlastně děti dělaj. A docela tě chápu, že s pěti dětmi je to opravdu už zápřah. Takže hodně sil ať to zvládáš dál a na nějaký rejpalky se neohlížej
.
Začíná mi být některých chlapů docela líto. Evidentně se zde rozmáhá způsob života takový, že chlap by se měl správně ze všeho pos*at a ženská má mít nohy hore
![]()
@šudlinka Já od přítele nic nechci ale to neznamená že pro mě nic nedělá. Každý večer mi udělá masáž zad a chodí do práce tak co víc bych po něm měla chtít ![]()
Mně to nevadí. Já jen si myslím, že je perfektní, že se chlap stará. Chce pomáhat, tak ať pomáhá. Teda spíš musí. Ona je v práci. Ale necítím to prostě tak, že by u nich byl všude bordel, ona neprala, nevařila, nestaral se o děti… Prostě jsou každý někde jinde…
@Anýsek18 píše:
@šudlinka Já od přítele nic nechci ale to neznamená že pro mě nic nedělá. Každý večer mi udělá masáž zad a chodí do práce tak co víc bych po něm měla chtít
Tak radši nelétej a šetři se. ![]()
@šudlinka píše:
Jelikož dělá dle počasí a od jara do podzimu, tak mě vozí v tu dobu, kdy je doma. Přítelovi „nepořádek“ nevadí, jelikož ví, co obnáší práce s 5 dětmi, moje práce, atd. Sám se bez řečí přičiní, ale opravdu bez řečí. Výčitky, proč není umyté nádobí nebo by bylo něco v lednici zkaženého, by si nedovolil.
Péče o 5 dětí je ovšem trochu jiná liga nemyslíš? To uznám i já, mám rád pořádek, ale nedovolil bych si kritizovat pokud by nešlo o nějaký extrém. Já když najdu něco prošlého v lednici, tak to vyhodím a neřeším to. Nádobí neřeším, jelikož ho žena nebo dcera dá rovnou do myčky. Jedinej já myji nádobí standardně. Ale co bych nesnesl jsou ty vagly, přes to by vlak nejel a pokud ví, že mu to vadí, tak to prostě musí dělat naschvál.
@šudlinka Ano, oni dva se k sobě prostě nehodí. To je evidentní.
Jen mi přijde vážně úsměvné, že někomu vadí to, že je manžel rád s rodinou a nemá potřebu vysedávat v hospodě s kamarádama a domus e chodit jen vyspat. To jde vážně mimo moje chápání. ![]()
Můj taky je raději s rodinou, ale chodíme ven spolu sami dva nebo každý zvlášť. Zakl. manžel nikam nechce. Ona by ráda šla, bavit se. Já jsem taky byla včera večer na firemním večírku a na diskotéce. Je mi 37 let. To nemá člověk právo se ani bavit? Připadá mi, že si ji chce uzpůsobit k obrazu svému. Prostě nevím ![]()
Krucipísek, kde je ta zakladatelka, aby nám ujasnila ještě pár věcí.. ![]()
@šudlinka Já sem asi jiná. Odpočívat můžu večer ale dokud nemám uklizeno, navařeno a obstaraný zvířata tak si prostě nesednu
A chlapa mám super. Do hospody nechodí, pivo si dá doma a jedno mu bohatě stačí a už jen to že teď vydělává pouze on mě žene k tomu aby tu byl pořádek.
Opravdu ale nechápu některé zakladatelčiny stížnosti na chlapa. Pořád si stojím za tím že pokud by dělala vše co má chlap by jí neřekl ani slovo. A stěžovat si na chlapa co chodí do práce, stará se o děti a ještě po ní uklízí je vážně vrchol ![]()
Njn ale nikdo ji nenutil, aby si ho brala a byla s ním.
A pokud se chce bavit, tak asi bude muset zapátrat v nižších ročnících ![]()
Ti dva k sobě prostě nepatří.
@šudlinka píše:
Můj taky je raději s rodinou, ale chodíme ven spolu sami dva nebo každý zvlášť. Zakl. manžel nikam nechce. Ona by ráda šla, bavit se. Já jsem taky byla včera večer na firemním večírku a na diskotéce. Je mi 37 let. To nemá člověk právo se ani bavit? Připadá mi, že si ji chce uzpůsobit k obrazu svému. Prostě nevím
Krucipísek, kde je ta zakladatelka, aby nám ujasnila ještě pár věcí..
vždyť ten manžel chce chodit ven - chce jít do divadla, na tenis - to se nechce zakladatelce. Na firemní večírek mohla, nikdo jí to nezakázal - ale nedokázala si sehnat hlídání. Smůla.
@AngelLilly píše:
Njn ale nikdo ji nenutil, aby si ho brala a byla s ním.A pokud se chce bavit, tak asi bude muset zapátrat v nižších ročnících
Ti dva k sobě prostě nepatří.
To jo. To je pravda.
@šudlinka píše:
Můj taky je raději s rodinou, ale chodíme ven spolu sami dva nebo každý zvlášť. Zakl. manžel nikam nechce. Ona by ráda šla, bavit se. Já jsem taky byla včera večer na firemním večírku a na diskotéce. Je mi 37 let. To nemá člověk právo se ani bavit? Připadá mi, že si ji chce uzpůsobit k obrazu svému. Prostě nevím
Krucipísek, kde je ta zakladatelka, aby nám ujasnila ještě pár věcí..
Jo asi by měla dorazit
![]()
@neumisa píše:
vždyť ten manžel chce chodit ven - chce jít do divadla, na tenis - to se nechce zakladatelce. Na firemní večírek mohla, nikdo jí to nezakázal - ale nedokázala si sehnat hlídání. Smůla.
Ale to je zase co chce on. Firemní večírek beru, to bych taky nejela bez zajištění hlídání. Ale šel by se bavit on s ní, kam by chtěla? Tenis taky nemusím, nejsem sportovní typ.