V lednu/únoru 2013 čekáme druhého prcka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5052
23.7.12 20:22
@Lendy123 píše:
U mě konečně odezněli nevolnosti, tak snad už bude jen dobře. 13.8. mě čeká screening, tak doufám, že vše dopadne dobře. Holky nevíte jak je to s ježděním na kole v těhu? Dnes jsme vyrazili a potkali známou a ta se děsně pohoršila, že vůbec sedám na kolo, ale zase si říkám pokud je to s rozumem, tak snad to není problém.

Já beru v těhu co mi tělo dovolí. Pokud se cítíš dobře nepřepínáš se tak proč ne. Já mám dnes krevní odběry v 16tt a kvůli tomu zvýšenému NT mně čeká příští středu genetický UZ a pak se rozhodne jestli ta plodovku bude :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
23.7.12 20:22
@Lendy123 píše:
U mě konečně odezněli nevolnosti, tak snad už bude jen dobře. 13.8. mě čeká screening, tak doufám, že vše dopadne dobře. Holky nevíte jak je to s ježděním na kole v těhu? Dnes jsme vyrazili a potkali známou a ta se děsně pohoršila, že vůbec sedám na kolo, ale zase si říkám pokud je to s rozumem, tak snad to není problém.

Já beru v těhu co mi tělo dovolí. Pokud se cítíš dobře nepřepínáš se tak proč ne. Já mám dnes krevní odběry v 16tt a kvůli tomu zvýšenému NT mně čeká příští středu genetický UZ a pak se rozhodne jestli ta plodovku bude :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
23.7.12 20:41

@Blanka S Já jen doufám, že výsledky ze screeningu budou OK a plodovce se vyhnu, u první dcery mi vyšli špatně ty tripple testy a na plodovku jsem musela, není to nic příjemného, ale nejhorší na tom je to čekání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
23.7.12 21:11

Ahoj holky :mavam:
@Blanka S jak dopadla genetika, byla jsi už?
@Lendy123 kolo i kolečkové brusle jsem se zjištěním těhu vynechala..

• Citovat
  • Upravit
teresa20
23.7.12 21:13

Aha, teď to čtu, byla. Já jdu na genetický utz ve čtvrtek, o plodovce taky říkali, ale mě se do ní vůbec nechce

• Citovat
  • Upravit
5052
23.7.12 22:30
@madi píše:
Aha, teď to čtu, byla. Já jdu na genetický utz ve čtvrtek, o plodovce taky říkali, ale mě se do ní vůbec nechce

ne nebyla jdu ještě na genetický UZ a pak se rozhodnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1405
24.7.12 13:02

Lendy já bych kolo taky neriskovala, nejde o to, že bys to v těhu nezvládla, ale o riziko úrazu :( jedeš rychle a kdybys spadla tak z větší výšky než když jen jdeš. ale samozřejmě xe nic stát nemusí, já bych stejnak neriskovala…
Držím palce na utz! já jdu přesně za týden a už se celkem těším, byla jsem v pátek na běžné KO u mé doktorky a ta mě uklidnila, že je vše jak má… Holky a o plodovce uvažujete proč? Já vím, že už jste se tu o tom bavily, ale já to už zapomněla :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
24.7.12 15:41
@viktorinka píše:
Lendy já bych kolo taky neriskovala, nejde o to, že bys to v těhu nezvládla, ale o riziko úrazu :( jedeš rychle a kdybys spadla tak z větší výšky než když jen jdeš. ale samozřejmě xe nic stát nemusí, já bych stejnak neriskovala…
Držím palce na utz! já jdu přesně za týden a už se celkem těším, byla jsem v pátek na běžné KO u mé doktorky a ta mě uklidnila, že je vše jak má… Holky a o plodovce uvažujete proč? Já vím, že už jste se tu o tom bavily, ale já to už zapomněla :oops:

Vyšlel nám špatně screnning v I. trimestru mně UZ a madi krev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
27.7.12 07:31

@Blanka S Byli jsem včera a ještě teď se z toho nějak vzpamatovávám. Umí tam fakt potěšit :,( No každopádně, ultrazvuk máme v pořádku, ale byli jsme upozorněni, že na to vůbec nemáme spoléhat a už vůbec se podle toho rozhodovat, že to co tam je teď aktuálně vidět, tak to je fakt minimum. Že kolikrát postižené dítě se může na utz projevovat jako zdravé, může přibírat, ale genetik tam nemá šanci nic poznat. Problém u mě je, že mám hrozně nízkou hladinu jednoho ženského hormonu a ani ten druhý není slavný. Takže máme doporučení na amnio a já furt nevím, jak se rozhodnout.. Vzala mi teda ještě krev, že se posoudí aktuální hodnota těch hormonů, ale že by se to za měsíc spravilo do normálních hodnot, to si iluze nedělám :roll:

• Citovat
  • Upravit
5052
27.7.12 10:53
@madi píše:
@Blanka S Byli jsem včera a ještě teď se z toho nějak vzpamatovávám. Umí tam fakt potěšit :,( No každopádně, ultrazvuk máme v pořádku, ale byli jsme upozorněni, že na to vůbec nemáme spoléhat a už vůbec se podle toho rozhodovat, že to co tam je teď aktuálně vidět, tak to je fakt minimum. Že kolikrát postižené dítě se může na utz projevovat jako zdravé, může přibírat, ale genetik tam nemá šanci nic poznat. Problém u mě je, že mám hrozně nízkou hladinu jednoho ženského hormonu a ani ten druhý není slavný. Takže máme doporučení na amnio a já furt nevím, jak se rozhodnout.. Vzala mi teda ještě krev, že se posoudí aktuální hodnota těch hormonů, ale že by se to za měsíc spravilo do normálních hodnot, to si iluze nedělám :roll:

Já dnes volala na krev v 16tt a je v pořádku tak uvidím co ten UZ. Kolik ti vyšlo to riziko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
27.7.12 11:02

@Blanka S
taky čekám na tu krev, co a jak. Rizika mi vyšla naprosto normální, T21 1:17942, T1:9106 a T13 1:59501. Jim se nelíbí ta jedna hodnota z krve.

• Citovat
  • Upravit
5052
27.7.12 11:08
@madi píše:
@Blanka S
taky čekám na tu krev, co a jak. Rizika mi vyšla naprosto normální, T21 1:17942, T1:9106 a T13 1:59501. Jim se nelíbí ta jedna hodnota z krve.

a to jsou rizika z odběru v 10tt?
Máš vysoké čísla já, když volala tak mi sestra jen řekla je to v pořádku riziko 1:4800 ty mám daleko vyšší číslo tak teď nevím jestli se mám bát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
27.7.12 11:11

Mě odebírali krev až v 12+5tt :roll: ale jo, je to z nt screeningu. Jo rizika jsou normální i podle mého dr., čísla vysoká, jen prostě se jim jedna hodnota z krve nevejde do tabulek.
i ty máš vysoké číslo, vezmi si, že je to tak, kdybys porodila 4800 dětí, tak jedno bude toho downa mít. jestli jsem to pochopila správně. to je přece hodně malá pravděpodobnost. na druhou stranu je tady na emimi maminka, co měla všechny genetické testy v pořádku, riziko na downa 1:2500 a down se jí narodil

• Citovat
  • Upravit
5052
27.7.12 11:16

Člověk asi nad tím nemůže tak dumat už trochu blázním ze všech těch testů a UZ. To se říká těhotenství nejkrásnější období je to jen stres. Držím ti palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
27.7.12 11:19

@Blanka S ani nemluv. moje maminka mi říkala, proč jsem tam já blbá lezla, ještě si to zaplatila a teď mám takový stresy. že za nich nic takovýho nebylo a děti se rodily taky :mrgreen: :mrgreen: což je pravda :mrgreen:
my furt nevíme, jestli teda jít nebo nejít, ale máme ještě relativně čas, tak si to musíme nechat projít hlavou, neunáhlit se. taky držím palce :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí

K2 Complex