Radosti z května 2012

1783
3.7.12 08:28

Radosti z května 2012

Dobrý den, ráda bych založila téma o miminkách narozených letos v květnu. Sice už jsem téma květňátka našla, ale bohužel je to uzavřená skupina a není možné tam hovořit otevřeně. Ráda bych si vyměnovala radosti a starosti s mrňousky, vítané jsou všechny zkušenosti a pokroky mimísků. Moc se těším na další maminky.
Krásný den a nejen tento:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3491
3.7.12 10:17

Ahooooj :mavam:
Tak náš Martínek se narodil 12.5., i když původně měl přijít na svět až 25.6. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
3.7.12 11:33

Já bych se také připojila. Můj Tobiášek se narodil 27.5. (3 týdny před termínem kvůli těhucukrovce).
Ráda si počtu, co a jak už zvládají vaše drobečci.
Můj Tobiášek si mě už začíná prohlížet a občas ho zaujmu na chviličku nějakou hračkou. Zatím si ale moc neužívá koupání - ze začátku je v pohodě, ale ke konci většinou začne brečet. Lepší je koupání v kyblíku a nejhorší je ve vaničce s lehátkem.
A jak jste na tom vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3491
3.7.12 12:19

Tak u koupání záleží, jak velký má hlad :D Když hlad nemá, tak je to v pohodě a užíváme si to všichni. Ale jak má hlad… :roll: A koupeme ve vaničce bez lehátka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1783
3.7.12 15:46

Ahojky, jsem ráda, že jste se připojili, já mám Kateřinku z 22.5., termín měla 5.6.. Sleduje už velice dobře a dlouho, je pravda, že začínala sledovat již na týdnu života, také dětská doktorka se tomu divila, ale je to tak. Sem tam už máme i úsměv, tak je to veselejší. Jinak je to zlatíčko, jen jsem se už šest týdnů nevyspala.
A jsou to vaše první dítka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3491
3.7.12 18:22

Jj, první. My naštěatí problémy se spaním nemáme. Když se nevyspím v noci, dospím to přes den, když malý usne, nebo o víkendu, když si ho solidární táta vezme k sobě a dopřeje mi tak nějakou chvilku na opravdu tvrdý spánek :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1783
3.7.12 18:32
@Salvaje píše:
Jj, první. My naštěatí problémy se spaním nemáme. Když se nevyspím v noci, dospím to přes den, když malý usne, nebo o víkendu, když si ho solidární táta vezme k sobě a dopřeje mi tak nějakou chvilku na opravdu tvrdý spánek :srdce:

Tak to tiše závidím, já máme sice skvělého tátu, ale spí s námi a nespíme ani jeden, tak to nemůžu přehánět s tím, aby mě nechal spinkat. A já se už přes den nemám možnost dospat, protože maličká je čtvrtá a tak už je to o velké rodině. Ale nestěžuji si. Je skvělá. Začíná se smát, tak mám radost:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3491
3.7.12 18:35

Jo tak se 4 dětma věřím, že se nedospíš :roll: Jak jsou ostatní děti staré?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1783
3.7.12 18:40

@Salvaje Nejstarší bude 11, klučíkovi bylo 9, menší je 4,5 roku a té malinké teda 6 týdnů. Je to zápřah, ale takový hezký, člověk si to musí umět zorganizovat a určit priority… Ale jde to :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3491
3.7.12 18:43

Tak to smekám.
Já musím teda zaklepat, že náš malý je fakt hodný, úplný andílek. A tátu máme skvělého, pomáhá jak může.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
3.7.12 21:26

U mě je to také první špunt… my tátu nemáme, ale špuntík je hodný - buď spí a když nespí tak ani nebrečí, takže až na to že spím 2,5hod a pak 0,5hod jsem vzhůru, se jinak celou noc dobře vyspím :palec:
Tobík si mě prohlíží při kojení, jinak ani moc ne… a jen se občas pousměje - ale bohužel né zatím na mě :,(
Na druhou stranu se Tobíkovi daří dobře držet hlavičku, když leží na bříšku… na bříšku leží nejraději, tak ho tak občas nechávám i spinkat - tedy jen když má pod sebou zapnutý monitor dechu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1783
4.7.12 13:07
@Elizabeth-cz píše:
U mě je to také první špunt… my tátu nemáme, ale špuntík je hodný - buď spí a když nespí tak ani nebrečí, takže až na to že spím 2,5hod a pak 0,5hod jsem vzhůru, se jinak celou noc dobře vyspím :palec:
Tobík si mě prohlíží při kojení, jinak ani moc ne… a jen se občas pousměje - ale bohužel né zatím na mě :,(
Na druhou stranu se Tobíkovi daří dobře držet hlavičku, když leží na bříšku… na bříšku leží nejraději, tak ho tak občas nechávám i spinkat - tedy jen když má pod sebou zapnutý monitor dechu

Ze životní zkušenosti můžu říct, že lepší než špatný táta je žádný táta. A ten pravý určitě příjde. Tři z mých také vychovává někdo jiný.. máme to takový složité, máme ke čtyřem dětem tři tatínky.
Je super, že je maličký hodný, je to snažší. Naše Kateřinka také drží hlavičku, ani ne tak na bříšku, jako kolmo, když ji mám v ruce, už se směje, není těch úsměvů moc, ale jsou, už jsou vědomé, nevíce se culí na nejstarší sestřičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1783
4.7.12 13:09

My dnes měli naprosto šílenou noc, druhá nejmladší plakala, že ji bolí ucho, včera se ji rozjel zánět spojivej a já hloupá jsem si infikovala své oči, tak ho mám také. V noci jsem dávala Nurofen na teplotu. Ráno jsem pádila na ušní. Tak se ji dělá zánět, s těma spojivkama je to super a do toho má rýmu. A já mám ty oči jak pinpongáče.
No a co mimíska dnes dělají? Jak se vede maminkám?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3491
4.7.12 17:47

Tak nevím, jestli je to tím, že je Martínek předčasně narozený, ale vědomý úsměv jsem u něj ještě neviděla :( Zato těch nevědomých snad stovky.. A hlavičku drží jen občas a chvilku, na bříšku… Ale zase už mě dost sleduje a pozoruje. A když je v náručí někoho jiného, tak mě očima hledá, a když najde, tak ze mě nespustí oči :srdce:
Ale chci se vyvarovat nějakému srovnávání a stresování kvůli tomu :mrgreen: Ale zase ráda si poslechnu, co už jiné děti dělají, tak, pro přehled ;)

My dneska byli na sonu kyčlí, vše v pořádku :palec: Akorát mu chudáčkovi už pak bylo v autě moc horko. Tak teď spinká.

Zítra jdeme na pouť do vedlejšího města, rodinná tradice :roll: Kdyby aspoň nebylo takové horko… :zed:

No a v sobotu k nám přijede moje babička, na to se psychicky připravuju už týden :roll: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1783
4.7.12 18:00

Nesrovnávej broučínka, určitě mu chybí čas, který měl být v bříšku. Stále ber, že je o to mladší. Má první dcerka je o 4 týdny dříve a má dětská mudra vždy říkala, ať ji nesrovnávám.
Kyčle super, to my to štěstí neměli, byla KP a bez plodové vody, takže máme trable… ale snad se to už lepší.

Příspěvek upraven 04.07.12 v 22:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital