V noci nespí, já už nevím, co dělat :-(

118
22.10.12 08:52

v noci nespí, já už nevím co dělat :-(

Ahoj maminky, mam doma 7,5m Matyaska a ten rostak proste nechce spat v noci, je kojeny, budi se co hodinu, ve dve v noci ma vyspano…ale kdyz tam jdu a dam mu dudlik (jinak ho pres den nema), tak usne a za hodinu je znova vzhuru…ja uz nemuzu…rvat ho nechat nemuzu, protoze vedle v pokojicku spinka jeho 2,5 lety braska. Na noc jsem mu zkousela dat i kasi a hned po kasi kojo na zapiti a stejne se budi…ja uz jsem vazne vycerpana :-(( poradte, jak ho naucit spat celou noc? Podotykam, ze spi s nami v loznici, nikde jinde misto nemame…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8594
22.10.12 08:57

To je docela patovka…co odstavit noční kojení? Zkuste zapojit babičky, že by malinkej šel na víkend k babičce, abyste mohli rámusit. Pak se doporučuje, aby k dítěti vstával otec, z kterého není cítit MM, dal dudlík, když dítě nevezme, nabídnout čaj a jinak nic. Hlady to není, neboj. Můj syn začal taky takto blbnout, ale upravilo se to za týden (čaj místo prsa a kojit jen v obvyklé doby kojení)teď se budí až kolem 3h ranní, takže když vydrží mimčo 4,5m tak vydrží i starší. Posílám odkaz, který je pro tebe jak dělaný. Musíš zapojit manžela, jinak se zblázníš. Drž se a dávej vědět jak to jde :hug:

http://www.baby-cafe.cz/modules.php?…

je to rozumné a řekla bych, že to může pomoct ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
22.10.12 09:04

Ahoj, můj Matyášek byl taky nespavec, budil se co 1-2 hodiny na kojo, kaše odmítal, nic nepomáhalo, vydržela jsem to 20 měsíců, pak se začal budit ještě častěji, tak jsem odstavila a od té doby chrněl celou noc. Jak moc tě chápu, Maty už má 4, ale mám to dlouhodobý nevyspání pořád zažitý, takže zatím ještě ani nechci druhý mimčo, protože to fakt bylo šíleně vyčerpávající. Přeju hodně sil :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tinina
22.10.12 09:11

Jako bys mluvila o nas:( Vzbudi se uz 30min po usnuti a do pulnoci treba 3×, pak taky po 1,5 az 2hod, zacalo to pred cca 4-5 tydny, je stejne stara jako tvuj.Do 5,5mes sama usinala a krasne spala, pak rvala kvuli prvnim zubum a tim zjistila, ze prijdu a nakojim.Taky nechci nechat vyrvat, ma afektivni apnoe, asi by ji kleplo. Pritom vim, ze sama usnout umi a jednou mi prospala 9hod v kuse a dalsi den zas nanovo.Kase nepomohla. Uplne se na mne sape, macka mne a chce mne hladit po hole kuzi a drzet za prst. Napada mne i separacni uzkost. Neporadim, jen ze v tom nejsi sama.Uz jsem se tu taky chtela ptat.Ale myslim, ze bud nechas vyrvat nebo doufat, ze to prejde. U nas nepomuze se odstehovat, rve i kdyz tam nejsem.

• Citovat
  • Upravit
3853
22.10.12 09:33

U nás to by taky úplně stejný, taky máme Matyáška (ža by to bylo jménem?). Byla jsem vyčerpana nešťastná a už jsem nevěděla co dělat. Za 5 hodin spánku v kuse bych platila zlatem!! Nicméně to přešlo samo, jen vydržet! Kojit jsem přestala v roce a stejně se pak ještě nějakou dobu budil…Pořádně spát celou noc v kuse až do rána začal až ve dvou letech :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
22.10.12 09:34

Presne jak pise tinina, taky kdyz ho prilozim k prsu tak hlta, hladi me, macka mi druhe prso, chyti mne za vlasy, zkouma oblicej a u toho proste spi, pak ho polozim do postylky, dam dudel a spi a za hodinu nanovo :-( ted uz druhy den ma ve dve rano vyspano, leze po mne, tlemi se a ja jen prosim, aby zase usnul…manzela mam kazdy tyden na 3 dny pryc, tudiz jsem na deti sama, prijizdi az 4.den odpoledne…asi me jen napada odstavit, ale to ja nechci, kojeni jsem udrzela jen tak tak, i po operaci jsme to dali dokupy, tak o nej nechci prijit…jeste jsem zapomnela napsat, ze Mata je kojeny pres den kazdou hodinu od narozeni, tudiz i po prikrmu chce za hodku i driv prso a to mu davam caje. Asi opravdu budu muset vydrzet, jen nevim, jak dlouho vydrzi me telo :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Květulííína
22.10.12 09:38

Teda, valím oči…můj Matyášek taky nespí… Ještě nikdy nám nespal celou noc a to už mu je víc, než rok :zed: Že by fakt to jméno? :lol: My už odbourali noční mléko, má jen pití…ale stejně. Budí se extrémně. Ani homeo nám nepomohlo. Střídáme se s manželem u malého v noci, kdo víc vstává, déle ráno spí… Ale stejně jsme neustále unavení a máme pocit, že umřem z únavy.

• Citovat
  • Upravit
Klarasta
22.10.12 09:58

Ahoj,
sice jsem teprve těhule, ale právě čtu knížku, kterou mám doporučenou od zkušených mamin a je fakt dobře dělaná, sestaví ti návod, jak řešit problém.
 http://knihy.heureka.cz/…-dobre-spat/

• Citovat
  • Upravit
3HE
22413
22.10.12 09:58

Nechat s ním spát tatínka, jít spát vedle(tatínek mlíčko nemá a nedá), do 5ráno kojo prostě nedat, i když pláče (ty dvě noci se to snad vydržet dá…). Naše malá u mě řvala jako blázen, taky jsm myslela, že to jen s tatínkem nezvládnou, ale když mě neviděla a byla jen s ním, tak byla jen půl hodiny vzhůru - vzal si ji k sobě do postele, nechal zhasnuto ajen spolu leželi a ani neplakal - byla tak vykulená z té změny 8o :D V těch 5ráno už může mít i hlad, tak bych nakojila a šla zase vedle, ať je s tatínkem. Stačí jeden víkend a je to nejhorší hotovo, ale tak týden by ještě měl k malému vstávat tatínek.
Nejsem pro nějaké vyřvávací metody, ale rodiče taky musí být vyspaní, zvláště maminka :mrgreen: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Květulííína
22.10.12 10:01
@Klarasta píše:
Ahoj,
sice jsem teprve těhule, ale právě čtu knížku, kterou mám doporučenou od zkušených mamin a je fakt dobře dělaná, sestaví ti návod, jak řešit problém.
http://knihy.heureka.cz/…-dobre-spat/

To je zajímavé…akorát se mi ji nechce kupovat :-( Škoda, že se to prostě nedá někde najít a přečíst :-(

• Citovat
  • Upravit
Klarasta
22.10.12 10:04

Tak jako u dospělého, tak u dítěte se střídá REM a NREM fáze spánku.
Ta tvrdá a ta mělká. Dospělí, když se v noci trochu procitne, v rEM spánku, tak zase usne, ale dítě když procitne… Je schopno také samo usnout, ale pokud je zvyklé, že je uloženo a jde spát. Pokud ho ukojíte nebo usne v náručí, pamatuje si, že když usínalo, byla u něj máma a prso a najednou je to pryč. Tak chce zjistit, zda jste někde poblíž. To je jen malý náznak, co je možné se dovědět. Fakt tu knihu zkuste. Třeba jí mají v místní knihovně.

• Citovat
  • Upravit
9090
22.10.12 10:10

Máme teď podobný problém, Anička má zítra 7 měsíců a posledních asi 14 dní je to spaní naprosto šílený, před pár dny jsem ji dala spát jako vždy, v 19:45, spala v kuse hodinu a půl a pak se budila po půl hodině až do rána, než jsem stihla zabrat, tak se zase vzbudila, ječák jako prase, nechtěla jíst, chovat, prostě nic…to byla nejhorší noc, teď je to o něco „lepší“, včera šla spát taky v 19:45, do půlnoci se stihla vzbudit 4× a pak do rána 5×…mám celkem dost a nevím co dělat, každej mi říká, že jsou to zuby ale ona se vzbudí, vypije jedno prso a zase spí, tak nevím…ale už jsem celkem vyčerpaná, doma nestíhám, protože jsem fakt líná se jenom pohnout, jak bych spala…vůbec nevím co dělat, nechci přestat kojit ale tohle je taky děs…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
22.10.12 10:13

@Verca1989 No, tak jestli to doteď nedělala, tak to můžou být i zuby, zkus jí v noci po prvním probuzení dát panadol baby a uvidíš - když bude pak dobře spát, můžou to být ty zuby - panadol bolest utiší… Já vím, že ji nechceš strkat skoro bezdůvodně léky, ale pro takový test pro jednou se nic nestane…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
22.10.12 10:18

@3HE taky mě to napadlo ale zase kdyby to zabralo…stejně to do ní nemůžu cpát každý den. Mažu jí dásně Calgelem, někdy je potom klidnější, někdy ne. Před spaním vypije stovku kaše a ještě ji kojím, takže hlad podle mě nemá, doktorka mi poradila i dávat na noc pár kapek Espumisanu, kdyby ji bolelo bříško ale taky žádná změna…jestli jsou to zuby, tak asi musíme vydržet, léky jí pořád dávat nemůžu :( má takovej náznak obou dolních jedniček, jen taková světlejší kolečka jsou vidět, tak jsem zvědavá, kdy vylezou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2051
22.10.12 10:30
@Květulííína píše:
To je zajímavé…akorát se mi ji nechce kupovat :-( Škoda, že se to prostě nedá někde najít a přečíst :-(

Stáhni si jí na www.ulozto.cz

Jinak já mám Vítka a teď bojujeme s častým nočním buzením, takže jen jménem to asi nebude :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí