Poraďte, aby spinkala :)

207
18.10.12 21:11

Poraďte, aby spinkala:)

Maminky, prosím poraďte:)
Máme 8měsíční dcerku, pořád ji kojím. K obědu má masozeleninový příkrm a teď začneme s ovocnou přesnídávkou ke svačině.
Na noc ji dávám dle rad UM, ale vůbec to nepomáhá…
Budí se nám tak 5krát za noc, vždy stačí trošku nakojit a chrní dál…
Co mám dělat, aby to noční probouzení skončilo, nebo se alespoň omezilo?:))
Předem moc děkuji za každou radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9556
18.10.12 21:14

UM ale nezarucuje, ze dite bude spat celou noc :nevim: nerostou ji treba zuby?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
18.10.12 21:18

A nezkouseli jste ji podstrcit do ruky treba trochu cajiku? Nebo dat na noc kasi do lahve, mliko uz ji nemusi zasytit :think: deti se meni, vyviji ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
18.10.12 21:23

V 8 měsících by už mohla mít víc příkrmů. Určitě bych na noc dala kaši a od ukončeného 8.měsíce jogurt ke snídani nebo další svačinu, ale pokud teprve začínáte s 2.příkrmem, tak postupně…My jsme museli zrušit nejprve večerní uspávání u prsu, pak opakované chování během usínání. Děti se během noci budí často, ale měly by zase samy usnout, jenže pokud usínají u prsu nebo jsou navyklé na jiný rituál, vyžadují ho k opětovnému usnutí při každém procitnutí i během noci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
18.10.12 21:24

Zoubky má dva vyrostlý a tohle trvá už docela dlouhou dobu:)) Na doporučení jsme koupili to hajaja, ale na nic:))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
18.10.12 21:26

Kamaradka ted resila to same, nakonec zabralo odstehovat se do obyvaku a prcek spal s tatou, z toho mleko necitil a vedel ze nekapne :mrgreen: po trech dnech se ji prcek budil uz jen dva az trikrat ( pred tim desetkrat) a po tydnu uz jen jednou az dvakrat. Po 14 dnech se nastehovala zpatky do loznice :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
18.10.12 21:30
@Janichka píše:
Kamaradka ted resila to same, nakonec zabralo odstehovat se do obyvaku a prcek spal s tatou, z toho mleko necitil a vedel ze nekapne :mrgreen: po trech dnech se ji prcek budil uz jen dva az trikrat ( pred tim desetkrat) a po tydnu uz jen jednou az dvakrat. Po 14 dnech se nastehovala zpatky do loznice :)
:mrgreen: :palec: Chtěla jsem napsat něco podobného, podle mě tě má za dudlíka..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
18.10.12 21:31

Jsi si jistá, že to je z hladu? Syn se začal budit ze zvyku (po 30 minutách), tak jsem prostě odmítla dát. Nakonec to vyřešil manžel a dal mu o půlnoci flašku. Po pár dnech syn usoudil, že nemá cenu se budit tak často. Postupně jsem odnaučovala, teď se budí na jídlo až v 6. Ale bylo to za cenu pár nocí breku.
Ale děti jsou různé, co funguje na jedno, nemusí platit na další. Syn třeba spí po kaši hůř jak po mlíku, takže i v 11 měsících mlíkujeme…

• Citovat
  • Upravit
10
18.10.12 21:32

Mně i moji kamarádce se osvědčila taktika, kterou jsem kdesik vyčetla. Protože se Kubík v noci budil čím dál tím častěji, místo aby to bylo naopak. Nakonec, to měl asi už 15 měsíců jsem se k tomu odhodlala a vyzkoušela to. Prostě jsem si ustlala ve vedlejším pokoji a když se v noci probudil a začal brečet, nechala jsem ho a nešla k němu. I když to nebylo vůbec jednoduché… Ale zabralo to. Nedávno jsem to radila kamarádce a taky, od té doby, kdy děti jakoby zjistí, že se jim v noci pozornosti nedostane (alespoň tak si to vysvětluju já), po probuzení opět hned usnou a následně se už ani neprobouzí… Můžete zkusit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
18.10.12 21:42

Myslím, že by to chtělo víc příkrmů přes den - teprve druhý v 8.měsících???My už jedeme se čtyřma asi měsíc :think:!!!Dopo - ovoce, oběd - masozelenina, odpo - jogurt a večer kaše + ráno, odpo a večer kojení, v noci 1-2×!
A proč UM na noc při kojení :zed: :zed: :zed:???
Začala bych spíš s kaší na noc ;)

Příspěvek upraven 18.10.12 v 21:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tarfinka
18.10.12 21:42

Naše malá je to samé. Vyřešili jsme to tak, že má v postýlce flašku s čajem a skoro vždycky se sama napije. Od příštího měsíce jí ale budeme dávat do vlastního pokoje a uvidíme, jestli se něco změní :nevim:

• Citovat
  • Upravit
5093
18.10.12 21:47

Taky mi malá začala asi před dvěma měsíci špatně spát, z jednoho nočního kojení byly tři a ještě utišování mezi tím, chování, často prořvání i půl noci atd. Po těch dvou měsících nevyspání jsem si řekla, že zkusím Estivillovu metodu, že horší už to nebude :)…začala jsem tím, že jsem ji večer nenechala usnou u kojení a po kojení se jí ještě chvíli věnovala a až pak uložila…před tím, tak když se po uložení probrala, tak řvala, od té doby, co neusíná u kojení, tak první večer probrečela si půl hodiny a od druhého dne usínala SAMA bez breku, bez kňourání, v noci, když začala, tak jsem ji chodila jen po chvílich utěšovat, nevytahovala z postýlky, nic…první noc byla krizová, druhou se vzbudila už jen asi dvakrát a od třetí noci spí od osmi do pěti až šesti, aniž bych k ní musela jednou vstát. Tímhle jsme ji krom zrušení nočního kojení taky rovnou oddudlíkovala a konečně se po dlouhé době pořádně vyspala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
18.10.12 22:00

Tohle jsem vyřešila v 9m. Začal se budit opravdu hodně často a furt byl na prsu. Manžel už byl týden odstěhovaný v obyváku.
Prostě jsem se zabejčila a v noci mu nedala. V noci se spí a nejí. Za 2 noci to pochopil a od té doby spí celou noc.
Každopádně se musíš rozhodnout ty, pokud o tom pochybuješ, tak se na to vykašli. Dítě to z tebe vycítí a bude řvát tak dlouho, dokud nedosáhne svého. Malý byl schopná řvát i hodinu, dokud nedostal další kojo. Když jsem se rozhodla mu nedát, tak kupodivu za 10 min spal dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
18.10.12 22:03

Nam to takhle s tema prikrmama doporucuje detska lekarka, tak se tim ridim..zkusime jak to bude vypadat po druhem prikrmu:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
18.10.12 22:07
@omites píše:
Tohle jsem vyřešila v 9m. Začal se budit opravdu hodně často a furt byl na prsu. Manžel už byl týden odstěhovaný v obyváku.
Prostě jsem se zabejčila a v noci mu nedala. V noci se spí a nejí. Za 2 noci to pochopil a od té doby spí celou noc.
Každopádně se musíš rozhodnout ty, pokud o tom pochybuješ, tak se na to vykašli. Dítě to z tebe vycítí a bude řvát tak dlouho, dokud nedosáhne svého. Malý byl schopná řvát i hodinu, dokud nedostal další kojo. Když jsem se rozhodla mu nedát, tak kupodivu za 10 min spal dál.

Zkusim to, protoze tohle je uz narocne:))A nedala jsi mu vubec nic? Nechala jsi ho v postylce dokud sam neusnul?:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí