V září //

Napsat příspěvek
Velikost písma:
741
5.10.15 18:43

@verenka87 taky gratuluji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10715
5.10.15 21:04
@M.chellka píše:
@verenka87 taky gratuluji :)

přidááávám se, těhulko. Ať je vše o. k. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
741
6.10.15 07:26

Holky mam dotaz..myslite ze koncert v lednu je blby napad? Podotykam ze se jedna o Slipknot :pankac: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
6.10.15 07:44

Ahoj holky,
taky se přidávám. První mímo se mám povedlo na poprvé a druhé teď taky. Bojím se, že je to nějak moc jednoduché, aby nebylo něco v nepořádku nebo ještě nedorazila MS. A co se týče pocitů. Malému je čerstvě rok a protože jsem rodila císařem, nemohly jsme se na miminku dřív snažit. Tak jsem se bála, abychom dlouho nečekali, chtěla bych mít mezi dětmi co nejmenší rozdíl. Před týdnem jsem byla přesvědčená, že to dostanu (bolest podbřišku, návaly, atd.), tak jsem to obrečela a pár dní na to našla // na testu. A místo radosti mám smíšené pocity, jak to zvládnu, bojím se, abych neměla rizikové a mohla se plně věnovat malému. Problém taky je, že máme v bytovce dlouhé schody bez výtahu, malý sice chodí, ale schody jsou na něj velké a nevím, jestli ho budu moc nosit v těhotenství po císaři a pak jak to udělám se dvěma dětmi a schody. Asi potřebuji víc času se s tím srovnat a taky čekám, až mi to potvrdí doktorka. Nechci se radovat a ono to nevyjde. V jakém týdnu jste šly k doktorovi??? Jinak všem moc gratuluji :) :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
6.10.15 07:48
@Mišinn píše:
Ahoj holky, jak se tu všichni máte? Já už se objednala na gyndu, mám leidena, tak nechci nic podcenit… Mějte krásný víked :)

Nevím, jestli už jsi to tu víc neřešila. Ale taky mám Leidena, u prvního dítěte jsem tam šla hned z gyndy, abych byla sledovaná a oni teda na nic nespěchali. Udělali krev a injekce zatím jen takové zajišťovací, ale záleží, jaký stupeň máš. Ale v tom prvním trimestru není takové nebezpečí, ani co se týče vyživování miminka, tak se neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10715
6.10.15 08:17

@misaatom Ahoj :-) v první řadě gratuluji ke // na testíku. Neboj, bude všechno v pořádku. Je normální, že máš strach, mám ho taky a určitě všichni ostatní, kdo teď během měsíce měl // na testu. Asi by bylo nenormální se nebát :lol: Jinak já otěhotněla podruhé, když naší malé bylo 10 měsíců, ještě ani nechodila. Do 2 trimestru jsem jí víceméně odtahala na sobě, pak začala chodit a trénovala jsem s ní hodně chůzi okolo baráku, do polí a tak pěkně za ručičku, aby si zvykala. Ke kočárku dokoupila jen stupátko - výýýborná věc!!!Co šlo, tak chodila, když nemohla, stoupla si na stupátko a já s obouma jela. Schody - to je mazec vždycky, ale učila jsem první, aby se držela zábradlí, já šla za ní, kdyby náhodou spadla a malého v ruce. Mezi dětmi mám 19měsíců rozdíl, počátek jsem byla hoooodně ostražitá, aby mu neublížila a teď spolu řádí jak dva čerti. Je to super věk, moc si rozumějí, hrajou, vyváčí, vymýšlejí hovadiny, ale jsou spokojení a já také. Neboj se, zvládneš to a s těžkými dni se vypořádáš také :hug: kdy jdeš na první kontrolu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
6.10.15 09:12

@moky Děkuji za gratulaci. Obavy mám, ale druhé miminko jsem strašně moc chtěla, takže se to zvládne. První těhu jsem si neužila, byla jsem z toho taková mimo, takže když teď vím, co čeho jdu, tak si to chci užít. Hlavně, aby to bylo zdravotně v pořádku. S těmi schody mám taky strach. Četla jsem tady na miminu, jaké to mělo následky, když dítě spadlo se schodů, ale stát se může cokoliv. Na miminko si pořídím nějaké nosítko na břicho, abych mohla většího jistit nebo jít za ruku. Nevím, jestli by dvouleté dítě šlo nechat dole u kočárku a vrátit se pro malého. To je asi risk, přecejen uvidí třeba kotě, co se nám tu toulají a vyběhne mi na silnici. Ale to se zvládne. Mám suprového chlapa, co vezme malého po práci, když si chci odfrknout a dělat taky nějaké svoje věci a mamka taky může hlídat, tak si nemám co stěžovat. Taky myslím, že je lepší mít menší rozdíl mezi dětmi. Nemusíš dělat dvojí program a ve třech letech většinou vrcholí období vzdoru a do toho miminko musí být děs. I když každé dítě to má jindy. Náš je tak divokej, že to asi bude záhul tak jako tak. Na kontrolu nevím, no. Asi bych to nechala až na ten osmý týden, ale vzhledem k tomu, že jsem u prvního byla sledovaná se štítnou žlázou a píchala si injekce na ředění krve, tak bych to těhu potřebovala asi potvrdit dřív, abych mohla oběhat zbylé doktory. A ty čekáš třetí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10715
6.10.15 09:30

@M.chellka švagrová během těhotenství byla 2× na Škworech a 1× na nějakém rockovém festivalu. Vše v pohodě.
@misaatom Jj, čekáme třetí - chtěli jsme, sice až za rok, ale chtěli. Teď nám to vyšlo přes prasklou ochranu. A co se týče nosítka máme doma manducu a také super věc…já jí tehdá vyaukčila za menší peníz, jináč je drahá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
6.10.15 09:33

@moky Taky bych chtěla tři děti. Ale třetí, až budou první dvě samostatné jednotky, třeba šest a osm. I když možná, že v té době budu ráda, že už jsou děti větší a na mimčo si netroufnu :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
6.10.15 09:34

@M.chellka Já byla v sedmým měsíci na Top Gearu v O2 Aréně. Hluk z aut, hudba a úplně v pohodě. To i poznáš, jestli to mímu bude vadit nebo ne. Pak jsme šli za týden na pohádku do kina a malý tak řádil, že jsem musela odejít z kina :lol:. Jdi, mímu to neublíží a když se ti to nebude zdát, můžeš jít vždy dřív domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
741
6.10.15 09:40

Oki dekuji holky…asi to tedy prubnu ;) :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10715
6.10.15 09:42

Holky a co jména? Přemýšleli jste?
My máme pro holku k zamyšlení tyhle jména: Šárka, Julinka, Editka nebo Kateřina, u kluka byl výběr menší: Ondrášek nebo Marek. U mě zatím vede Julča a Ondra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
6.10.15 09:46

@moky Pro holku bysme chtěli Emu, Julii, Valerii. U kluků se nemůžeme shodnout. Já bych chtěla Davida, ale manžel nechce, kvůli nějakému kamarádovi, co ho nemá rád. Je hrozné, že má člověk určité jméno často spojené s nějakou osobou. Manžel říkal, že teprve když jsme začali vybírat jména, zjistil, kolik lidí nesnáší :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10715
6.10.15 10:00

@misaatom no to mi povídej, taky jsme se dostali k tomu, jaké jméno, co a kdo ho nosí a co v nás vyvolává…Ema se mi taky líbí, jenže tady, kde bydlím, že snad každá holka buďto ema, nebo tereza…Julinka zní nádherně a Valerii bych říkala Val, nebo valinko. To je taky roztomilé. Já přišla na chlapa s Valentýnkou - val, valinka taky a tu mi hned škrtnul, že se mu to nelíbí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
741
6.10.15 10:26

Tak se jmeny mame jasno…muz trva pro kluka na Alexovi..a pro holcicku mame Melanie :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí