Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@verenka87 tak s tim spanim uplne rozumim..jak si nelehnu odpo.tak jsem v 19:00 mrtva…prsa uz mam taky jak balony..a stale boli…
Já mám roztřesený žaludek, ale jinak v pořádku. U prvního bylo fajn, že když mi bylo nevolno z jídla, nejedla jsem a vůním jídla se vyhýbala, ale když už jednoho prcka mám a bude mi blbě jako při prvním, tak si neumím představit, že mu vařím a krmím ho. Asi bude chůdě malé trpět taky, protože nedostane najíst
. (to si samozřejmě dělám srandu), ale bude to asi krušný ![]()
@verenka87 bude to dobrý a příště už tam bude blikající srdíčko a pěkný mímo…jsem taky zvědavá na pondělí - měla bych být 6+6, tak si myslím, že ani u mě nepůjde nic vidět, jen gestační váček, nechám se překvapit…záleží, kdy se to chytlo a já mysllím, že u mě taky později…uvidíme…a příznaky - velké pnutí prsou, hlavně po bokách, motačka hlavy při rychlém zvednutí a občas mě tlačí žaludek, jak kdybych se přepila…jináč po večerech hrozná zimnice
@moky budu držet palečky
mě je taky po večerech trochu hůř ale nic hroznyho
snad nám to všem dobře dopadne a budeme spolu těhulkovat ![]()
@verenka87 píše:
@moky budu držet palečkymě je taky po večerech trochu hůř ale nic hroznyho
snad nám to všem dobře dopadne a budeme spolu těhulkovat
určitě budeme, věřííím
![]()
Já doufám, že se mi nevolnosti vyhnou jako při prvním těhu. Tak uvidíme
Já zatím tedy jen časté chození na malou a bolest prsou.
@Anet Č. Taky se bojim komplikaci. Hodne kamaradek muselo i do nemocnice nebo lezet, to nevim, kdo by se staral o maleho.Ale nebudu to privolavat.
@moky my jelikoz si kupujeme co cgceme v prubehu roku, tak si na Vanoce obvykle davame spolecne darky…jako napr…romanticka vecere..welness..kino..nebo nejaky napad ktery nas spoji..treba tetovani atd…muj muz si nedavno poridil choppera…cekame miminko..no pry je nrjstastnejsi tak mame radi spise darky ktere nas jeste vice stmeli ![]()
@moky my se chystáme začít stavět baráček tak veškeré penízky půjdou na něho. K vánocům si dáme jen drobnosti ![]()
Bolí vás někdy podbřišek? Jsem v šestém týdnu. Mě někdy trošku, jiný den vůbec. Občas cítím v podbřišku takové teplo, jako bych měla na břiše nějaký teplý polštářek
. U prvního mě bolela akorát prsa a břicho nic.
Ahoj holky, tak já včera měla první kontrolu. Přijela jsem domů moc zklamaná a vynervovaná.
Dneska už je to ale lepší… Šlo o to, že tam jedete s tím, že si přivezete obrázek prcka a když se dozvíte něco jako mimoděložní, nějaký útvar na vaječníku velikosti 6×2 cm a podobné lahůdky, tak vás to prostě dostane a srazí ke dnu. V děloze byl vidět gestační váček, ale jen a pouze ten. Uvnitř bylo prázdno, nic, ani náznak plodu, ani žloutkový váček. To by odpovídalo i tomu mimoděložníku, protože jsem podle ms měla být 6+6 ten den a to už by vidět něco mělo. Doktor mi odebral krev, tu jsem ochotně jela hned dát do nemocnice do laboratoře a čekali jsme na výsledek hcg z krve…
No a co mi zlepšilo náladu a zase doufám – hcg bylo po výsledcích 7800 jednotek, což prý odpovídá prosperujícímu těhotenství, ale né 7 týdne, nýbrž 5 týdne, takže je to mladší a to by mohlo odpovídat i to, že v děloze byl zatím jen gestační váček. V pondělí jdu znovu na kontrollu, znovu se odebere krev, na porovnání výsledků, jestli se hcg zvedlo a znovu utz, jestli už je tam náznak plodu. Co je to za idiotskej útvar, který mi visí na vaječníku zatím nevíme, ale je to škodná.
Tak u mě je to takhle. Moc doufám a modlím se, aby se nakonec vše pěkně vyvíjelo dál a ten prcek mě nenapína a ukázal se…ufff
@misaatom píše:
Bolí vás někdy podbřišek? Jsem v šestém týdnu. Mě někdy trošku, jiný den vůbec. Občas cítím v podbřišku takové teplo, jako bych měla na břiše nějaký teplý polštářek. U prvního mě bolela akorát prsa a břicho nic.
také tu a tam cítím tlaky, buď na levé straně, jindy na pravé, pak třebas několik hodin / den vůbec nic…
@moky Ty jo, čekat do pondělí? To je hrozná doba. budu na tebe myslet. Já se taky bojím, co mi dr řekne. chci vydržet až do toho osmého týdne, abych tam nestrašila brzy. vzhledem k tomu, že je to 16 DPO a pořád nemám úplně silnou čárku na testu, tak se taky bojím, aby to nebylo nějaké v nepořádku.