Vada čelisti - předkus

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
10.1.12 13:52

Holky a nemáte někdo zkušenost s tímto ortodontem ?

http://www.dentalclinic.cz/ivo-marek.php

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.1.12 13:52

Holky a nemáte někdo zkušenost s tímto ortodontem ?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.1.12 18:12

Oživuji diskuzi, ještě jednou prosím, nemáte někdo zkušenost s tímto ortodontem?

Popřípadě s nějakým jiným - Morava, Slezsko.. ? Děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
12
10.4.12 09:13

Ahojky :) já mám velmi bohaté zkušenosti s touhle vadou. 13.12.2012 jsem podstoupila operaci, která mi změnila život o 360 stupnu a to k lepšímu. Ten můj předkus byl velice vyditelný, lidé na mě byli zlí a strašně mě uráželi a to nemluvím o škole tam jsem proživala peklo. Navíc jsem všem zaviděla usměv …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
11.4.12 10:25

Já jsem byla na operaci. A velmi dobrý doktor je v Olomouci Dr. Pazdera :) jsem s výsledkem velice spokojená a hlavně jsou na tebe všeci milí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.4.12 11:00

Ahoj Simonceli a mohla by si napsat podrobněji jak ta operace probíhala? Jak dlouho celá „akce“ trvala, jestli nemáš teď s čelistí/zuby žádné problémy - bolesti atd.. Změnil se Ti profil obličeje? děkuji moc :kytka:

(ps. to je mi líto, že byli na Tebe lidi zlí :,( Mě nikdy nikdo neurážel, nemám to příliš viditelné - rovnátka to srovnají ale potom se to zase rozjede :? ) Zakl.

• Citovat
  • Upravit
12
11.4.12 20:26

Ahojky tak operace trvala 4-5 hodin, protože já jsem to opravdu měla velice viditelné a opravdu ten předkus byl vcelku velký. Potom jsem ležela na JIP protože při te operaci dochází k velkým ztrátam krve ( před operaci jsem šla na 2 odběry-takže mi tu krev potom při operaci vraceli) Když jsem se vzbudila byla jsem vcelku dosti oteklá a bolesti zahnali práškama a injekcama ;) a hlavně jsem ji prospala. Když jsem se vrátila na normální pokoj hned potom si mě zavolal Doktor a zdratoval mi ji. Měla jsem ji totiž ještě kapanek vysunutou a zdratovat po operaci mi pusu nemohli, kdybych nahodou zvracela abych se neudusila. Po zdratovaní nastalo skoro 4 týdení diato což znamená tekutá strava při niž jsem zhubla několik kilo takže jsem byla kost a kuže. Mám pod krkem take 2 jizvy které ale nejdou skoro vidět ;) Bylo to vcelku nekonečné. Jezdila jsem na kontroli a všechno probihalo tak jak mělo. Když uběhli 4 tydny tak mi to všecko zdělali a já konečně mohla otevřít pusu. Takže jsem se znova učila jist, možná i mluvit… Trvalo to asi další měsíc než sem třeba snědla kurku od chleba. Hlavně mi dlouho zůstalo pití z brčkem. NAvíc necítíš rty… Hlavně ze začátku ale zvikneš si. Já dodnes necítím skoro spodní red sice už povoluje ale od operace už uběhlo přece jen několik měsícu. Ale všechno proběhlo opravdu moc dobře. Když jsem se třeba smála tak to bolelo. Hlavně jsem musela opatrně aby mě nikdo nebouchl do pusy. Lámali mi totiž obě dvě čelisti.
Myslím že všechna ta bolest co jsem si prožila stála za to. A vysledek je opravdu perfektní ;) já jsem spokojená a aji na mě už letí kluci :) Kdyby jsi chtěla zašlu i fotku 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
712
28.3.13 18:51

Ahoj všem, dneska jsem si u své 15měsíční dcery všimla, že má předkus. Přední zuby má už vyrostlý dlouho a všimla jsem si toho až dnes :zed: Mám se hned objednat k zubaři? Máme k němu totiž jít až ve dvou letech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
28.3.13 18:53

Podle mě není potřeba, teď se s tím stejně nic neudělá a na pevná rovnátka se musí počkat, až bude mít druhé zuby..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
712
28.3.13 18:57
@Tamtama píše:
Podle mě není potřeba, teď se s tím stejně nic neudělá a na pevná rovnátka se musí počkat, až bude mít druhé zuby..

Tak to je fakt, že s tim asi neni co dělat. A myslíš, že při druhých zubech ho bude mít taky nebo by se to mohlo srovnat?:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
28.3.13 19:34

Tak tady už nechám odpověď na někom jiném, netuším, zatím jsem předkus zažila jen u sebe :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4407
28.3.13 20:17

Ahoj pokud má předkus a ještě máte dudlík tak ihned vyhodit. Na rovnátka je ještě brzo jelikož se zoubky pořád posouvají. Takže je možné že se předkus zmizí jak dcera poroste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
28.3.13 20:20
@Andýsek92 píše:
Tak to je fakt, že s tim asi neni co dělat. A myslíš, že při druhých zubech ho bude mít taky nebo by se to mohlo srovnat?:-)

Já si myslím, že předkus ještě může vymizet. Viděla jsem děcka, co měly předkus až na druhých zubech - samo záleží zda je to vada čelisti - kdyby byla spodní čelist menší tak se předkus projeví i na prvním i na druhých zubech - ale jestli je to tím, že má jen málo zoubků a daleko od sebe - tak by se to mohlo druhými zuby srovnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klára Kotásková
23.5.13 18:26

Dotaz

Simonceli

Dobrý den. Taktéž mě trápí předkus u mě jde o vrchní část která je vysunutější přes přední část zubů.. když si šáhnu do mezery mezi patry tak jde o cca 1 cm..
Uvažuji taktéž o operaci, jen se bojím že se naskytnou určité rizika s operací jako je to, že mně nějak zdeformují obličej nebo tak něco.. byla bych vám vděčná za každou potřebnou informaci a zkušenost.. a cenu.( nevím zda-li něco hradí i pojišťovna).
Byla bych ráda i jestli máte někde foto před i po. Děkuji s pozdravem Klára Kotásková ;)

• Citovat
  • Upravit
3094
27.5.13 00:05
@Klára Kotásková

Já teda nemám předkus, ale mám prý menší spodní čelist a tato operace by mi prý také pomohla (tedy alespoň myslím, že se jedná o tutéž operaci). Ortodontka mi řekla, že operace stojí 250 000Kč. Celou ji hradí pojišťovna (VZP). Protože je tak nákladná, jsou na ni dlouhé čekací lhůty. V současné době prý objednává pacienty na rok 2015. To je vše, co vím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí