Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj,
ráda bych se zeptala, zdali někdo neví, jestli vadí horké koupele vajíčkům? Miluju horkou vanu plnou pěny a dopřávám si ji celkem pravidelně každý nebo každý druhý den. Manžel se koupe nebo sprchuje spíše ve vlažné vodě kvůli kvalitním spermíkům a ptal se mě, jestli náhodou ta horká voda nemůže nějak vajíčkům uškodit a já nevím
tak se ptám, jestli to někoho napadlo zjišťovat, popř. nějaký váš názor? ![]()
díky
Jako aby nebyly natvrdo?
Myslim, ze nee, ja se cely zivot varim ve vane, i v tehotenstvi.
Tak já si taky myslím, že by to mělo být ok
ale není nad to se poptat.. ![]()
Vajíčkům určitě ne, na tvrdo jsou luxusní. Jinak funguje termoregulace ![]()
@K.Black píše:
![]()
![]()
No co? když se jiné bojej, že jim zmrzne dítě v břiše, tak někdo se zas bojí, že je uvaří
zakladatelko, moc to nehroťte, ať se manžel klidně umeje i teplou vodou
tvým vajcům horká vana fakt ublížit nemůže ![]()
@Poison Ivy píše:
@araw A SPERMÍKůM taky ne?
No hele, když je nebude ráchat ve vařící vodě, tak si myslím, že mu teplá sprcha neublíží
![]()
Bože teď lituju, že jsem se zeptala..
ok teď se můžu s klidných srdcem vařit dál
manžel se myje teplou, ale mě přijde vlažná
když člověk nemůže otěhotnět, tak ho pak zajímá každá maličkost.. ![]()
@Alickaaa píše:
Ahoj,
ráda bych se zeptala, zdali někdo neví, jestli vadí horké koupele vajíčkům? Miluju horkou vanu plnou pěny a dopřávám si ji celkem pravidelně každý nebo každý druhý den. Manžel se koupe nebo sprchuje spíše ve vlažné vodě kvůli kvalitním spermíkům a ptal se mě, jestli náhodou ta horká voda nemůže nějak vajíčkům uškodit a já nevímtak se ptám, jestli to někoho napadlo zjišťovat, popř. nějaký váš názor?
díky
Maminka mi vzdy rikala, ze se nemam koupat v horke v dobe ms, abych nevykrvacela. No dosud se to teda nestalo ![]()
@araw píše:
No co? když se jiné bojej, že jim zmrzne dítě v břiše, tak někdo se zas bojí, že je uvaří![]()
zakladatelko, moc to nehroťte, ať se manžel klidně umeje i teplou vodou
tvým vajcům horká vana fakt ublížit nemůže
to víš, každý den jsem překvapená, co všechno je možné, už nemám ani slov, ještě že jsou tu ty smajlíci ![]()
@Alickaaa píše:Říká se, že horká koupel může vyvolat potrat. Dokonce si v minulosti ženy takto amatérsky potrat vyvolávaly.. Takže já si myslím, že v době, kdy bys byla již těhotná (třeba pár dnů po ovulaci, kdy už se embryo zahnizďuje - ale ještě to neprokáže těhotenský test) a ještě to nevěděla, tak může horká koupel uškodit. Takže bych to minimálně po ovulaci s horkou vodou opravdu nepřeháněla.
Ahoj,
ráda bych se zeptala, zdali někdo neví, jestli vadí horké koupele vajíčkům? Miluju horkou vanu plnou pěny a dopřávám si ji celkem pravidelně každý nebo každý druhý den. Manžel se koupe nebo sprchuje spíše ve vlažné vodě kvůli kvalitním spermíkům a ptal se mě, jestli náhodou ta horká voda nemůže nějak vajíčkům uškodit a já nevímtak se ptám, jestli to někoho napadlo zjišťovat, popř. nějaký váš názor?
díky