Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak uplne normalni to neni, ze spolu rozebiraji i vas vztah. Ale jak ty vis, o cem si pisou, on ti ty konverzace ukazuje, nebo mu lezes do telefonu? Jak vis o tech obedovych prochazkach, o tom rozhovoru o tenise?
@Silverine247 Oni si takhle povídají v práci, říká mi to sám od sebe. Mimo práci si nepíšou, jen teďka spolu chtějí hrát.
Proc ti o tom vypravi, kdyz vis, ze jsi zarliva? Mas pocit, ze v tobe tu zarlivost rad trochu prizivuje, nebo je to tak, ze to z nej sama trochu tahas a on ma potrebu se obhajit, viz to, ze nevidi rozdil v tom, jestli se jde po obede projit s kamosem nebo s kamaradkou?
@Anonymní píše: Více
a že kolega tvrdí, že se spolu líbali, ti také hlásí přítel?
a to ti povídá každou věc, kterou s kolegyní řeší, o čem se baví?
to ti také přítel nahlásil, že spolu chtějí hrát?
@Silverine247 Ano, říká mi to sám. Po tom, co byla naše důvěra narušená několika lžemi, jsme se domluvili, že k sobě budeme co nejvíc otevření. Proto mi sám říká, s kým tráví čas nebo o čem se baví. Neznamená to, že mi hlásí každou větu z práce, ale když se děje něco mimo běžný pracovní kontakt (např. že si chtějí zahrát po práci nebo že spolu byli na procházce), tak mi to řekne. Pro mě je to součást toho, jak se snažíme důvěru znovu budovat.
Kolik vám je? Nechápu, proč ti to přítel vypráví… A asi si spolu fakt rozumí a možná kdybyste se rozešli, tak by skončili spolu. Neuděláš s tím vůbec nic. Buď to přijmi anebo to ukonči. Nevěříš mu, žárlíš, to neprospěje žádnému vztahu.
@stinga To mi řekl taky, spíš ale z důvodu, že tenkrát ho to naštvalo, že se to o něm šíří po celé firmě. Nebylo to pro to, aby ve mně vyvolal pochybnosti nebo žárlivost, ale proto, že mi chtěl říct, co se stalo. Běžně si říkáme po práci, jaký jsme měli den. A to s tím hraním mi řekl taky. Říkáme si vše.
Vadilo by mi to. Manželovi bych kamarádky netolerovala. Společné klidně ano, ale aby trávil volný čas s nějakou kolegyní a rozebíral osobní záležitosti, to fakt ne.
Příspěvek upraven 02.07.26 v 16:50
Buďto je tak jednoduchý, že se s ní tahá a ještě ti podává raport z každého kontaktu, nebo slyšíš trávu růst a on je jen lhostejný k tvým citům. Anebo je to celé falešná diskuse, jako už tolikrát, kdy jsem se napálila ![]()
@Yasmina21 To jsem se mu včera taky snažila vysvětlit, ale zdá se, že mě nechápe. Že mu je jedno jestli je to žena nebo muž, že si spolu prostě rozumí a nechce, abychum zakazovala někoho, s kým si rozumí. Já sama jsem mu to už říkala, že mi to vadí, ale nechápe mě.
A v případě, že by to bylo opačně, by mu také nevadilo?
Kdy bys ty takhle trávila čas s kolegou a večer mu přála,,dobrou noc"?
Asi bych si taky večer s nějakým,,kolegou" vyrazila. ![]()
@Yasmina21 taky jsem mu položila otázku, že co by dělal on na mém místě a říkal, že by mu to taky vadilo, ale rozhodně by mi nic nezakazoval a nedělal kolem toho nějaké drama. Já mám kolgy s kterými si rozumím, ale ne tak, že bych s nimi potŕebovala trávit čas na úkor společného času s přítelem, nebo že bych se jim nějak svěřovala, na to už mám své kamarádky a nepotřebuju si hledat nějaké nové. On se celkově chlapům nesvěřuje, vždy se svěřoval radši ženám, když ho něco trápilo, protože jsou víc empatické a víc to dokáždou pochopit
Jestli už chceš zakládat diskuse tak, aby je lidi četli a rozjela se debata, tak by bylo fajn napsat je vlastními slovy a ne je nechat vygenerovat AI. Ctrlc+ v, je to fakticky okaté, trapné a silně amatérské. Jakože bych cenila aspoň snahu o nějakou úpravu, ale tohle ![]()
Pomlčky, nepřirozené formulace typu další drama, nebo moje důvěra tím rozhodně neprospěla.
A hlavně ten závěr, který vždy končí otázkama za sebou,,Přeháním? Vadilo by vám…? Nebo je to normální…? "Jo, to je přesně typická stavba AI textů, vždyť to je jak přes kopírák všechno. ![]()
Těžko pak věřit, že to je skutečný příběh a ne jen slátanina podle Chatu GPT ![]()
Příspěvek upraven 02.07.26 v 17:12
Ahoj, potřebovala bych znát nezaujaté názory, protože už sama nevím, jestli přeháním, nebo ne.
S přítelem jsme spolu přes 7 let. Vím, že mě miluje, dává mi to najevo. Říká mi, jak se mnou chce strávit zbytek život a že jsem pro něj vším. Můj problém je ale jeho kolegyně. Na žádnou jinou kolegyni normálně nežárlím (v práci jich má docela dost), ale tahle mi vadí.
Pracují spolu skoro 3 roky a od začátku si hodně sedli. Jsou stejně staří, rozumí si a často se spolu baví. Nejde ale jen o pracovní věci. Baví se převážně o osobním životě, řešili například moji žárlivost, její problémy s přítelem, vztahy obecně a přítel mi říká, že spolu často probírají i nás dva, naše plány do budoucna nebo to, co zrovna řešíme. Právě proto mám pocit, že jejich vztah není jen čistě pracovní.
Mně to ze začátku nevadilo, dokud se nestala jedna situace.
Na jedné firemní akci se přítel hodně opil. Pohádali jsme se po telefonu a on se pak šel v noci projít právě s touhle kolegyní. Když jsem se ho ptala, co dělá, napsal mi jen, že je na procházce. Neřekl ale, že je s ní. To jsem zjistila až později. Pak si ještě psali zprávy na dobrou noc. Nejvíc mě tehdy bolelo to, že mi lhal.
Po nějaké době přišlo další nepříjemné drama. Jeden z jeho kolegů začal tvrdit, že viděl mého přítele, jak se s touhle kolegyní na rozloučenou políbil. Přítel mi to řekl sám a od začátku tvrdil, že je to úplná lež a že by mě nikdy nepodvedl, sami to spolu i řešili v chatu s tou kolegyní, že nechápou, kde to ten kolega vzal. Dodnes nevím, co si o tom myslet, ale opět se řešila zrovna tahle kolegyně a moje důvěra tím rozhodně neprospěla.
Od té doby mi ještě několikrát zalhal i v jiných věcech, takže moje důvěra už není taková jako dřív.
Teď mám pocit, že se jejich vztah zase víc rozvíjí. Občas spolu jdou o obědové pauze na procházku, chodí spolu do obchodu, občas se navzájem svezou do práce nebo z práce a zjistili, že oba rádi hrají Minecraft. Domluvili se, že by si spolu chtěli zahrát po práci. Když se bavili o tenisu, který jsme s přítelem začali hrát, tak říkala, že by taky chtěla hrát, ale nemá s kým. Nakonec sami řekli, že by asi bylo divné, kdyby chodili spolu, takže z toho sešlo, ale už jen to, že se o tom vůbec bavili, ve mně vyvolalo nepříjemný pocit.
Přítel tvrdí, že je to jen kamarádka a že je úplně jedno, s kým si zahraje nebo popovídá. Že nějak nerozlišuje to, jestli je to kolega nebo kolegyně. Já ale cítím rozdíl mezi pracovním kamarádstvím a tím, když se vztah začne přesouvat i do volného času.
Nejde ani tak o to, že bych si myslela, že mě chce podvést. Spíš se bojím toho, že když spolu budou trávit čím dál víc času i mimo práci, budou si dál svěřovat osobní věci a sdílet společné zájmy, tak si časem uvědomí, že si spolu vlastně až moc rozumí. A právě toho se bojím nejvíc.
Přítel mi říká, že bych mu měla věřit. Jenže moje důvěra byla narušená tím, že mi v minulosti několikrát lhal – nejen kvůli této situaci, ale i v jiných věcech. Proto je pro mě těžké být v klidu zrovna u této kolegyně.
Myslíte si, že přeháním? Vadilo by vám, kdyby si váš partner začal s kolegyní, se kterou si hodně rozumí, sdílet osobní věci, hrát po práci nebo s ní trávil čas i mimo práci? Nebo je to podle vás úplně normální a problém je jen v mé nedůvěře?