Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
S manželem jsme spolu 7 let, máme tříletého syna a o něj se starám převážně jen já. Dům koupil pár měsíců před svatbou, hypotéku platí on, já platím hlavně jídlo, věci pro domácnost a starám se o běžný chod rodiny.
Už dva roky s námi bydlí manželův kamarád. To samo o sobě pro mě bylo náročné, ale postupně si k nám začal vodit přítelkyni a další lidi. Teď chce manžel ubytovat ještě jednu dívku od toho kamaráda. Já jsem mu jasně řekla, že si nepřeju, aby u nás někdo další bydlel. Přesto jí napsal, aby přijela dokonce už v červnu místo v červenci. Když jsem mu řekla, že s tím nesouhlasím, nijak se k tomu nevyjádřil. Jen řekl, že jí chtěl pomoct.
Ta dívka už u nás jednou byla na víkend a manžel jí tehdy sám navrhl, aby zůstala celý týden. Tvrdí, že má doma těžkou situaci. Nevím, co je pravda, ale i kdyby to tak bylo, pořád si myslím, že není v pořádku rozhodnout za mě, že bude bydlet u nás ( dívka je z daleka a chce si najít byt a přistěhovat se blíže k nám). Hned po příjezdu po mně chtěla pomoct hledat práci, doktory a řešit další věci. Jenže já nejsem její chůva ani sociální pracovnice. Mám malé dítě a nechci svůj čas věnovat péči o cizího člověka. Nechci jí ublížit, ale nechci nést odpovědnost za její život. Chtěla bych se zeptat na váš názor. Jsem zlá, že chci mít klid a trávit čas se svoji rodinou? Nebo je to v pořádku a já jen přeháním? Jak by jste se v takové situaci cítili vy? Děkuji za názory
@Ann74 píše: Více
Já bych rozhodně nechtěla bydlet s nikým dalším
Ten kamarád má jen svůj pokoj a s vámi teda kuchyň a tak, nebo nějakou samostatnou část?
@Dahlia0409 Má u nás 2 pokoje, kuchyň, obývák..společné. Když sem přivede přítelkyni tak jsou ve společných prostorách s námi. Nemají ani potřebu být u něj v pokoji
Eh? Buď si děláš srandu ty z nás, nebo manžel z tebe.
Bych se sebrala a někam se odstěhovala, ať si tam komunitně hospodaří beze mě. Jeden z příkladů, kdy SJM je nevýhodou.
@stinga mohu jit bydlet k rodičům. Maji patro v domě volné. Proč to snáším je náš syn. Ale přemýšlím, že pokud ona sem půjde bydlet tak odejdu. Nedam to. Mam pocit, že nejsme rodina ale ubytovna
V poměrně zásadní záležitosti nejste kompatibilní. Z toho nic dobrého nekouká. Je manžel opravdu takový dobrák anebo v tom můžou být i vedlejší úmysly? Kolik vám je let? Ty chodíš do práce?
@Nevšední… vim, zni to bizarně, ale bohužel je to realita. Být jen my dva tak jsem už dávno pryč ale jde mi o syna nechci mu trhat rodinu
Takze tvoje penize se proji a manzilek si ze spolecneho spori jen a jen sobe do baraku
a ty se mu za odmenu staras o dite
a mas kam jit s tou igelitkou ktera ti jako jedina patri? ![]()
Zrovna jsem se chtela zeptat, jestli mate ubytovnu. ![]()
A jinak - Ani den! ![]()
@Magical-eyes manželovi je 33, mě 28. Slečně 19. Ja jsem ještě na rodičovské, která mi za pár měsíců končí
@Yasmen manžel dělá přesčasy v práci. Kamarád nám dává pár tisíc symbolicky tak se domluvili s manželem. Slečna by nam nic nedávala ta když přijede tak se i jí kupuje a dává od nás a ona nic neplatí
@Ann74 píše: Více
no to teda rodina opravdu nejste, to je panoptikum na sdílené bydlení, ne rodina
Hele když se synem odejdeš k rodičům, tak si toho ve vašem domě asi nikdo ani nevšimne… Tak to na mě působí…