Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Takyjedna píše: Více
Ne není to on sám. On sám může stát proti více jiným lidem s opačným názorem a může být někdy těžké se nenechat přesvědčit, že „my všichni máme pravdu a ty jsi blázen“.
@KKubula píše: Více
Tak to bude možná tím. Já jsem o 10 let mladší, za nás se to začalo rozvolňovat, třicítky to podle mě neznaj, ale stejně se některé jsou schopny prát o svoje práva, který jim už dlouho nikdo neupírá. Já tedy měla už moderní babičku - džkatá, líná, sobecká a užívací, zajímala jí víc práce ( kvůli penězům, ne že by byla tahoun) než děti a vdávala se po třicítce. Hlídat vnoučata- to byly sprostý slova - by se urazila.
Příspěvek upraven 02.07.26 v 22:16
@Takyjedna já sem, teda mladší než ty, a třeba moje tchýně je opravdu milující a hlídací babička.
A moje babička, byla jako ta z pohádky. Vařila, pekla a chodila na maliny ze kterých dělala šťávu ![]()
@Hanča1234 píše: Více
Ale tak ty pohádkové babičky podle mě to dělaly rády, to by se poznalo, kdyby ne. Taky je do toho nenutilo okolí.
to máte fajn, u nás doma se nerozvolnilo ani 5 let po převratu
babi musela bejt fajn ![]()
No ale na svete nezijes sama, ze jo. Muzes si stokrat rikat, jak je jedno, ze jsi zena nebo dokonce matka, ale ne trhu prace to pujde poznat, at je tvuj osobni pristup jakykoliv.
Muzes si rikat, ze na zenskem vzhledu nezalezi a je to jenom predstava, ale prvni naraz nastane az uverejnis fotku na seznamce.
Tato nastaveni ovlivnuji tvuj zivot at chces nebo ne, a „vyhovovat“ jim znamena zit snadneji. A tady te vitam v realite jak spolecnost ovlivnuje tvou kazdodennost, at si ty myslis, co chces ![]()
@Hanča1234 píše: Více
Wau, platí ještě to minulé pozvání na kafe? Jsi měla hned říct, že to bude v top plavkách!
![]()
@KKubula píše: VíceNa ženskou bereš opravdu hodně peněz.
Hele, ale tohle si často děláte samy! Když chlap vydělává méně, než žena, tak prudíte, že co je to za chlapa a že se o nedokáže postarat o rodinu a pod. a td. A když se s ohledem na to dá chlapovi víc, že je živitel rodiny, že má ženu na mateřské a/nebo se musí starat o děcká, rodiče a pod., tak je to zase špatně, protože diskriminace a pod.
![]()
@jege píše: Více
Já byla celé manželství hlavní živitel a neměla jsem s tím problém ani já, ani manžel. Takže zase vedle.