Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Moje životní zkušenosti praví, že tahle kamarádka není jen kamarádka.
@Ani123200 píše: Více
Děkuju za názor každé jedné z Vás. Včera jsem o tom s přítelem měla dlouhý rozhovor a zdá se, že jsme něco málo vyřešili. Není to nic, co bych mu neříkala už předtím, ale konečně pochopil, že pokud dál bude udržovat takové vztahy, tak odejdu. Na rovinu jsem mu řekla, že nechápu, proč tomu jde ještě naproti. Že chápu, že má jiné hranice jak já, ale tohle se mi prostě nelíbí a asi nejsem schopna to začít ignorovat. On řekl, že žádná kolegyně nebo kdokoliv mu nestojí za to, abychom se hádali, nebo abych já se tím trápila. Ještě ten včera zavolal kolegyni a řekl ji, že prostě se budou bavit jen v práci. Sice asi stále nepochopil, že mi vadí, co spolu sdílí, ale nevím, jak mu to mám vysvětlit.
Jde o to, že jsme spolu od 17 a prožili jsme si spolu fakt těžké období a nějak to ustáli a řekli si, že po tomhle už nás nic nerozdělí. A vždy přijde něco nového, co nás překvapí. Teď je to ale poprvé co se takhle bojím o náš vztah. Každý máme jinak nastavené hranice a nejsem schopna říct, jestli se někdy dokážou potkat a jestli to dokážeme ustát.
On mi říkal, že respektuje mé hranice, ale že já musím respektovat jeho, jenže nevím, jak to udělat, když mě to bude trápit. Myslím, že tohle mi dává ještě víc nedůvěry než jsem měla, protože nevím, kam až to může zajít. Kdysi mi říkal, že by se nikdy s nikým nebavil mimo práci, ale když už to zachází do bodu, kdy se chce bavit mimo práci, tak co bude potom? Jsem zvědavá co teďka spolu všechno řeší, nebo celkově co o mně říká před ostatními. Minimálně na té akci ten jejich rozhovor byl víc než důvěrný a vím, že kdyby v sobě neměl alkohol, tak by to neudělal. Jenže teď se bojím další jejich akce, která bude v září.
@Anonymní píše: Více
Myslim, ze bys mela hlavne zapracovat na svem sebevedomi. Nikoho k sobe nepripoutas retezem a ta neduvera dusi vas oba. Zadna jistota neceho v zivote neexistuje. To si uvedom a uzivej si, co mas ted.
@Anonymní píše: Více
Mě, teda vůbec nezajímá co přítel řeší s kolegy v práci a jestli mu nevěříš tak jdi od něj. Vymlouvat se na alkohol je trapný.
Jste spolu od 17, 7let. On začal koukat jinde. To neni uplne dobrá kombinace. To většinou končí dřív nebo později stejně rozchodem. Ale lepší teď, než když byste pak založili rodinu a on si chtěl nejednou ještě užívat a poznávat jiný ženy.
Chápu vaše obavy.
Prostě si našel v práci člověka, který mu sedí a zkamrádili se.
Vy jste stíhačka, takže jste si vědoma toho, že vám může utéct, ale už si neuvědomujete, že pokud to udělá, tak s největší pravděpodobností kvůli tomu, že ho chcete mít na vodítku.
@z.pepa
to je názor ![]()
Jak, by si snášel kdyby se tvůj muž takhle s někým kamarádil a sděloval mu vaše důvěrné věci?
@Hanča1234 píše: Více
Vy nemáte kamarádku / kamaráda se kterou tyhle věci probíráte?
Vždyť se probírají i tady.
Navíc si neumím představit, že bych byl taková stíhačka a stalkoval ho na každém kroku.
Kdyby to můj partner dělal mě, velmi by mi to vadilo a důrazně bych to řešil.
Jsem jeho partner, nikoli majetek, ani pejsek.
@z.pepa mám kamarádku ženu
S kamarádem, mužem bych důvěrné věci ve vztahu já s přítel neřešila a kdybych to dělala tak přítelovi by to hodně vadilo.
Nevnímám rozdíl mezi tím, jestli se kamarádí s babou, nebo chlapem.
Ještě vám prozradím tajemství, kdyby tazatelky muž měl bokovku, tak jí o ní vyprávět rozhodně nebude, obzvláště když ví, že je to žárlivka, prostě má kamarádku.
@z.pepa ale on jí to neřekl
Přišla na to sama, prtz SMS, prtz kolega který je napraskal
Je to dlouhé, možná vám to uteklo…Baví se převážně o osobním životě, řešili například moji žárlivost, její problémy s přítelem, vztahy obecně a přítel mi říká, že spolu často probírají i nás…Po nějaké době přišlo další nepříjemné drama. Jeden z jeho kolegů začal tvrdit, že viděl mého přítele, jak se s touhle kolegyní na rozloučenou políbil. Přítel mi to řekl sám a od začátku tvrdil, že je to úplná lež a že by mě nikdy nepodvedl, sami to spolu i řešili v chatu s tou kolegyní, že nechápou, kde to ten kolega vzal…
A že mu leze do mobilu považuji za vrchol, pro mě by to byl důvod k rozchodu, nejsem v kriminále, ale ve vztahu.
Co se týká toho kolegy, který jí to měl říct, může to být jen idiot, který má radost, když může ublížit.
@z.pepa a tohle jste četl?
Na jedné firemní akci se přítel hodně opil. Pohádali jsme se po telefonu a on se pak šel v noci projít právě s touhle kolegyní. Když jsem se ho ptala, co dělá, napsal mi jen, že je na procházce. Neřekl ale, že je s ní. To jsem zjistila až později. Pak si ještě psali zprávy na dobrou noc. Nejvíc mě tehdy bolelo to, že mi lhal.
Do, mobilu mu lézt nemusí ne? Mě se ukazují zprávy na displeji ![]()
Jako, že jí přesně nehlásí co dělá?
Tak to je taky haluz ![]()
Ona mu do těch zpráv evidentně leze a ne, nikdy partnerovi nečtu zprávy, ani na zamčené ploše.
Čím víc tu diskutujeme nad tímto případem, tím víc jsem přesvědčen, že paní je nemocná.
Tak ať přítel na té akci v září nepije a zvládne si hlídat chování a jazyk za zuby ne?