Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Neskutečný kolik je tady naivních bab v ČR.
dám ti radu, zeptej se na tohle dospělého chlapa co si o tom myslí…
buď spolu už prcali nebo budou každopádně začátek konce…a ne já bych tohle vážně netorelovala ![]()
@mroe píše: Více
no za mě je chybný kus on, ne ona,
a asi každá normální žena by na takovou „kolegyni“ žárlila
@mroe jeho věc, jeho život…píšeš o muži co je ve vztahu? Jestli to máš takhle doma tak gratuluji. Já bych to nesnesla, můj chlap by to nesnesl a ani jeden nemáme zapotřebí řešit s kolegy nějak dopodrobna náš vztah.
Přesně takhle se rozvedla kamarádka. Svěřovala se kolegovi s problémy v manželství, on zase jí. No a pak se oba rozvedli a začali žít spolu. Já mám. taky chlapa kamaráda, bavíme se spolu dost, ale žádné procházky a kafíčka. Problém u vás ale není jen ta kolegyně, ale hlavně to, že se jí potřebuje svěřit. Takže máte problémy a asi spějete k závěru. ![]()
@Hanča1234 píše: Více
Samozrejme. Poznali se v 17, kazdy chce neco jineho. Nejsou kompatibilni, zjevne.
On asi pochopil, ze nechteji to same. Ona jeste ne. Nepredela ho a delat sceny fakt nepomuze. Proc asi resi jejich vztah? Protoze mu to nevyhovuje.
Nepsala jsi sem už? Ten příběh je mi hrozně povědomý ![]()
Každopádně já to moc dobře nevidím, on je ještě hodně nevyzrálý a ty jsi zase přehnaně žárlivá. Tohle kamarádíčkování už je sice přes čáru, ale spoustu věcí, které uvádíš jako problém, je normální.
A taky nechápu, proč ji hned musel volat, že už se s ní bude bavit jen v práci. Vždyť stačilo napsat, že má program s partnerkou a nemá čas. Takhle to trochu vypadá, že ji chtěl alespoň slyšet a mluvit s ní ![]()
A co znamená, že jste spolu prožili těžké období? Je rozdíl, jestli vás potkalo něco opravdu těžkého nebo jestli je tím myšleno, že vám to drhlo od začátku, ale „překonali“ jste to. Pokud je to ten druhý případ, tak bych to opravdu ukončila, protože na co by člověk po letech vzpomínal, když ne na ty krásné začátky, kdy mají zamilovaní pocit, že jsou propojení a nikdo si ještě nebyl blíž.
A další akce budou v říjnu, v listopadu, v prosinci - tam jich bude nejvíc.
Musíš se vnitřně přenastavit, vážně uvěřit tomu, že jsi krásnější, milejší, šikovnější a přitažlivější než jeho kolegyně.
A jestli si i přesto vybere ji, není tě hoden.
Ale myslím, že když vycítí tvé sebevědomí, začne se k tobě chovat jinak, lépe, s respektem.
@jakdal píše: Více
také mi přijde, že tohle už tady bylo,
nicméně není přehnaně žárlivá, on se chová nedospěle a nenormálně
Takže jste spolu od 17 let. Vztah trvá 7 let. Reálně jste tedy ještě před 25. rokem života v přechozeném vztahu. Vy jste nejistá, protože už tam nějaké problémy dřív byly. Což dává smysl, protože jste oba byli hodně mladí. On se těžko někdo bude třeba ve 20 chovat ve vztahu ukázkově. Bude dělat větší nebo menší kiksy. U vztahů z puberty bývá pak problém nevybouřenost a to, že lidé, kteří zkusili jen jednoho partnera, dost často mezi 25. a 30. rokem zjistí, že vlastně neví, co chtějí, protože nic nezažili. Neví, jak jinak to taky může vypadat. I když to někteří neradi slyší, tak srovnání je hrozně důležité… A proč to říkám? Protože přítel na srovnání právě narazil. Narazil na ženu, se kterou si perfektně rozumí, má s ní evidentně silné emoční pouto… Vlastně je brzí jen to, že oba jsou zadaní. Jak na tom jste, to zjistíte teprve ve chvíli, kdy se slečna rozejde s přítelem a bude k mání… Váš přítel má teď v životě dvě ženy. S jednou je to komplikované, protože je nesebejistá a potřebuje ujištování, věci jí vadí a musí jí všechno hlásit. Vy máte pocit, že to dělat chce, ale ono to bude spíš tak, že si moc dobře spočítal, že když to dělat nebude, tak bude doma hrozná atmosféra. Navíc je dotyčná okoukaná. A pak má v životě druhou ženu. S tou si báječně rozumí, mají spoustu společného, je neokoukaná, ničím ho neprudí a je to s ní všechno velmi lehké. Což je logické. Vždycky je to lehčí s lidmi, se kterými člověk není v letitém vztahu a se kterými ještě neměl žádné konflikty a neviděl jejich stinné stránky… Sázím na to, že na jejich vztahu se vůbec nic nezmění. Soukromí budou probírat v práci, případně vám přestane všechno hlásit. Je to stejně úplně k ničemu. Jestli vás podvede, nebo ne, absolutně nijak nesouvisí s tím, co víte, nebo nevíte o jeho vztahu s kolegyní. Říkat se dá cokoliv. Máte jen falešný pocit, že nad tím máte nějakou kontrolu, protože se vám svěřuje. Ve skutečnosti může ve dvě kolegyni v kanclu ohnout a ve tři vám doma tvrdit, jak byli jenom na společném obědě. A vám stejně nezbývá nic jiného, než buď věřit, anebo ne… Upřímně řečeno, být ve vztahu s někým, komu nezvládnete věřit, nemá cenu. Většinou je to jenom prodlužované trápení… A jestli bych v tom vztahu byla, kdyby měl takovou kamarádku? Ne. Kamarádka je ok. Ale jakmile s ní má důvěrnější vztah, než se mnou coby přítelkyní, tak to ok není. Jenomže já mám rozhodování snazší, protože jsem ochotná propustit ze svého života jakéhokoliv muže. Mám několikrát ověřeno, že svět poběží dál a mě bude zase dobře. Když bude mít pocit, že tráva je u kolegyně z práce zelenější, tak já se nebudu snažit mu zabránit v tom, aby si to ověřil. Já prostě půjdu dál a dám šanci někomu jinému. Ten mě třeba riskovat nebude ![]()
@stinga píše: Více
To taky píšu, že se chová nevyzrále a že to jejich kamarádíčkování už je trochu moc. Ale ona si myslí, že mu bude určovat, s kým se může kamarádit, vadí ji věci, které ostatní považují za normální apod., takže rozhodně přehnaně žárlivá je a hlavně je velmi nejistá. Tak jako tak. nevěřím, že tohle má budoucnost a pokud se sebou zakladatelka něco neudělá, tak další vztahy budou také fiasko.
Zakladatelko, nevím, jestli to tu padlo.. Jak často se dějí kafíčka, dortíky, procházky, minecraft? To mi přijde jako dost zásadní informace.
Zakladatelko, obecně platí, že je mnohem těžší dospělého člověka předělat k obrazu svému, než si najít jiného, který bude vyhovovat tak jak je.