Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Porodní váhu měl malej o něco nižší (3020g) a plně kojenej měl ve 3 měsících 63 cm a 5970g ![]()
Tak objektivně to málo asi je, ale záleží taky, jestli ty měřis 165 a vážís 45 kilo, tak nemůžeš čekat žádnýho macka
co třeba děti sourozenců? jestli doktorka nic neříkala teď na tři měsíční, tak je to asi dobrý. Kluk měl na 3 měsících něco přes 5 kilo, byl a je hubenej jak žížala, ale neteř i já jako dítě jsme byly samy žebro…
@Bubla Bůčková píše:
Tak objektivně to málo asi je, ale záleží taky, jestli ty měřis 165 a vážís 45 kilo, tak nemůžeš čekat žádnýho mackaco třeba děti sourozenců? jestli doktorka nic neříkala teď na tři měsíční, tak je to asi dobrý. Kluk měl na 3 měsících něco přes 5 kilo, byl a je hubenej jak žížala, ale neteř i já jako dítě jsme byly samy žebro…
Můj brácha je zatím bezdětnej. Manžel je hubenej a vysokej, já mám 171 cm a pred těhotenstvím 54kg, teď po porodu 61kg.
Mám fakt pocit, že všem děti váží v těch třech mesicich 5kg a více, jen my máme takovou žížalu ![]()
@Marben píše:
Jina diskuze
Jojo, už jsem koukala jinde a právě skoro všude samá vyšší váha ![]()
Tak ne všechny děti jsou obři a ne všechny přibírají kilo za měsíc. Jestli přibírá, hezky pije, dost čůrá, mimčo je spokojené, doktorka taky, vůbec bych se tím neznepokojovala a hlavně neporovnávala.
@kazetkakiki Naše malá vážila po porodu 2935g, ve třech měsících měla 4900g a 60 cm. Teď bude mít 4 měsíce a už má skoro 6kg
. Teď po tom 3. měsíci šla váha celkem rychle nahoru. Je plně kojená. Pokud doktorka říká v pohodě, tak to neřeš a buď ráda, že nemusíš tahat tolik kil
. Taky je to hodně v genech
. Pokud vážíš (vážilas před porodem) 50 kilo i s postelí jako já, tak bych byla v klidu
.
Porodní váha 3550g v 1 měsíci máme 5200g. Plně kojen
když to tak čtu máme asi nějakého obříka ![]()
Porodní váha 3 360g a 50cm. Ve 3 měsících 6 140g
a 60cm a taky jen kojenej
Moje 3 měsíční teď 4630g (porodní 3330g), její sourozenec v tomhle věku 4570g (porodní 3100g), staršímu je teď přesně 2 a půl roku a váží 11.5 kg, výška normální. S manželem jsme oba spíše drobní, děti prospívají, takže to neřešíme.
@kazetkakiki Moje deti mely teda vic, i kdyz patrily taky spis mezi hubenejsi. Nicmene mam 3 zname, ktere mely hodne podprumerne pribirajici deti (mely mene nez tve dite), dlouho byly vyrazne drobnejsi, i kdyz uz jedly normalni jidlo, delali jim ruzna vysetreni a nic jim neni. Par let trvalo, nez dohnaly ostatni deti, ale v predskolnim veku uz jsou srovnatelne.
Nase mala mela 2880g/50cm kdyz se narodila. Ted ma 4 měsíce a 7220g/63cm. Pouze kojim😀
Tak píšu update z 3 měsíční kontroly a máme 7100g porodní byla 3550g. Kojen. V okolí mám ale maminky stejně starých chlapečku a vsichni máme velice podobné míry a všichni jsou pouze kojeni ![]()