Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@tamata píše:
@maciček82 Jsem našla i článek nějakejJako pokud je mimi v pořádku, tak bych to neřešila a byla ráda, že nemusim řešit nadměrný přibírání
![]()
Průběh přibírání
1. trimestr: U každé maminky je to jinak, většina z nich se setkává s těhotenskými nevolnostmi, nadýmáním a jinými zažívacími problémy, jiné trpí neustálým hladem, další ovlivňují těhotenské chutě, někdy se objeví všechno naráz atd. Záleží také na kondici maminky, na tom, zda cvičila nebo cvičí i na začátku těhotenství. A právě kvůli těmto rozdílům se váhové přírůstky velmi liší. Ideální ale je, aby maminka přibrala během prvních třech měsíců kolem dvou kilogramů.
2. trimestr: Většinou je organismus maminky na těhotenství již navyklý, ustalují se hormony a hladina hcg již dosáhla svého vrcholu a pomalu klesá, mizí vlčí hlad, nevolnosti i speciální chutě, a tak může budoucí maminka najet na běžný jídelníček. Žena v druhém trimestru přibírá zhruba 500 g za týden. Celkový přírůstek na konci šestého měsíce by měl být do 8 kilogramů.
3. trimestr: Váha může nějakou dobu stagnovat, ale to by nemělo trvat velmi dlouho. Pokud by budoucí maminka zaznamenala úbytek či rychlé nabrání kilogramů, určitě je potřeba situaci konzultovat s gynekologem. V posledních třech měsících těhotenství zbývá přibrat zhruba 4–7 kilogramů.
http://www.babyweb.cz/…stvi-pribrat
super článek, tak to je v pohodě jsem v normě
no občas je mi taky nevolno většinou večer…něco občas jde ven
ale ne každejn den
tak to je fajn ![]()
@maciček82 tak pokud blindíš, tak je ta váha v pořádku
Taky blindim ![]()
@tamata píše:
@maciček82 tak pokud blindíš, tak je ta váha v pořádkuTaky blindim
blindim obcas, tak jednou 2krat týdně..a to pokud jsem přejezená, nebo pokud mi něco nesedne.pak mám, ale hlad, a bolí mžaludek ![]()
Ahoj holky, mám trošku dotaz mimo, ale některá by jste mohla vědět
Přenáším teprve tři dny, dneska mi v porodnici dělali natáčky a pak utz, aby mimčo zvážili, zda není moc velké…na to mi vyjeli z utz papírek, kde jsou centimetry + současná váha miminka…noo a ted k věci…úplně nahoře je SEX: Female… nevíte náhodou, jestli se jedná o údaj dítěte nebo matky?
My máme pohlaví jako překvápko, ale ted mi to samozřejmě šrotuje a zvědavost hryže
Tak jestli náhodou nevíte, děkuji všem moc za info ![]()
Ahoj.Min.tyden jsem byla na gynde.Byla jsem v 38+2 a odhad vahy ditete mi rekl 3750 g. Rikal mi, ze je to dost. Trochu me tim vydesil. Zitra mam presne 39 tt a zatim to na porod nevypada. Bojim se ze bude mit nad 4 kg.
@MalVera píše:
Ahoj.Min.tyden jsem byla na gynde.Byla jsem v 38+2 a odhad vahy ditete mi rekl 3750 g. Rikal mi, ze je to dost. Trochu me tim vydesil. Zitra mam presne 39 tt a zatim to na porod nevypada. Bojim se ze bude mit nad 4 kg.
no a? Vždyť to není žádná tragédie. Spousta holek má děti nad 4 kg, navíc utz je plus mínus půl kg, neboj se ![]()
@MalVera mne také strašili, jak malá bude veliká a nakonec se narodila s 2900, takže klid, jsou to jen odhady
hlavně se nenervuj. Horší je být nervní a ve stresu, než rodit větší mimčo. Ale jak říkám, nakonec ani tak veliké být nemusí ![]()
Ja rodila holku 4,130 kg a porodila jsem, celkem v pohode bez nástřihu ![]()
@MalVera porodila jsem syna 4,3 kila
prirozene, na uz mi tvrdili, ze bude mít kolem tři kil - je to vše jen odhad
@Tichošlápek píše:
@MalVera porodila jsem syna 4,3 kilaprirozene, na uz mi tvrdili, ze bude mít kolem tři kil - je to vše jen odhad
Bolelo to moc?
Úplně v klidu - mě pořád strašili, jak bude mít mimino 4kg. Na posledním utz u mojí dr mělo mít právě cca 4kg. Když jsem začala rodit, odhad v porodnici podle utz byl 3kg!
Nakonec se kluk narodil 3,68kg a neměla jsem nástřih a jen 3 kosmetický stehy. Téměř se tomu nedá věřit, ten utz má toleranci min. 0,5kg.
@MalVera neboj, je to jen odhad
a kdyby mel pres 4kg tak co, nebudes prvni ani posledni. Kamaradka rodila presne v terminu 4,5kg, bez nastrihu ci jakehokoliv poraneni a celkem rychle. Tak se zbytecne nestresuj ![]()
@MalVera Měla jsem podobné váhové odhady v posledním těhotenství, syn nakonec měl 4100g/54cm (předpokládáný odhad byl pod 4kg). Mě naopak MUDr. uklidňoval, že 5kg nebude (6.dítko jsme měli takové „krapet“ větší
). Pro mě tohle byl nejrychlejší a nejpohodovější porod bez jakýchkoli zásahů a šití ![]()
Neboj, to půjde, nehledě na to, že odhad může být +/- 500g. A není to o váze dítka, ale hlavně o obvodu hlavičky ![]()
Je to +-500g ty vlny to neodhadnou a neda se spocitat jak tlusty ma nozicky nebo rucicky, vse pocitaj podle delky kosti, obvodu hlavucky a hrudniku atd.. 12h pred porodem na utz 2900g, real 2410g