Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@eseta píše:
termín mám 22.9.
juu tak to jsme stejne
a nemas pocit, ze to bude driv? ja totiz jo od samyho zacatku ![]()
@moonnicka kéž by
u prvního jsem si taky myslela, že to půjde dolů kojením a ani prd ![]()
U syna jsem začínala na 56kg, v 30tt. jsem vážila 64kg, takže nahoře +8kg. Teď s druhým mimčem jsem začínala na 50kg, v 30tt. jsem vážila 62kg, takže nahoře +12kg. U syna jsem přibrala nakonec celkem 20kg, do tří měsíců bylo všechno dole a rok po porodu jsem měla dokonce ještě o dalších 10kg méně. Teď s druhým mám do porodu pár dní, nahoře mám 19kg, věřím, že to bude zase těch 20kg jako u syna. Obě děti mám jen v břichu - břicha dopředu, špičatý, dokonce i sondu na monitoru si teď musím sama držet. U prvního jsem to dotáhla na 138cm přes pupík, teď u druhého mám 9 dní před porodem 109cm. Neřeším to, prostě jsem ten typ, který přibere dost, hodně otíkám, ale jde to samo dolů.
![]()
Příspěvek upraven 09.12.15 v 13:50
Koukala jsem do průkazky a ve 30týdnu mám o 7kg více. Teď mám 3 týdny do porodu a mám nahoře 9kg. První dceru jsem rodila s 13kg nahoře ve 35.týdnu.
Třeba kamarádka nabrala tuším 10kg hned v prvních měsících a pak už ani gram.
Holky tak dnes mam po kontrole u doktroky a je to zdrava vaha a neni se cemu divit, ze se mi zda, ze mam vic kg, jelikoz malej je o dva tydny vetsi
doktroka se pri pohledu na ultrazvuk tak trochu zamracila nevericne a rika „jak je velkej tatinek?“
a uz mi to bylo jasny
njn…hold se mu v brisku dari
jen to pry neznamena, ze pujde driv…pry se velky deti v brisku docela drzi ![]()
@moonnicka píše:
juu tak to jsme stejnea nemas pocit, ze to bude driv? ja totiz jo od samyho zacatku
pocti žádný nemám, nevím podle čeho bych měla soudit
Je to spíš mé přání, aby šla dřív ![]()
@eseta ja si to ted preji o to vic po tom, co mi doktorka dnes rekla…verim, ze tatinka u porodu chvalit nebudu ![]()
@moonnicka mám to podobně, manžel má skoro 2m a já taky nejsem malé pivo. Navíc prý je malá pěknej cvalda, už ve 20tt měla 400g a kámošky malej v tom týdnu jen 270g
Takže se obávám, že to bude pěknej macek
![]()
@eseta nooo my prave nejsme buhvijak vysoci nebo velci…a malej mel v 21.tt taky pres 500g
budeme mit proste hezky baculaty miminka ![]()
@moonnicka No to můžu potvrdit. Syn měl při narození 4490g, šel dva dny po termínu vyvolávaně, jinak by tam byl asi až do Vánoc.
Pokusy o vyvolání byly od 38tt. Teď u druhého prcka máme odhad na 3,8-4kg a na porod to rozhodně není a asi ještě nebude. ![]()
Příspěvek upraven 09.12.15 v 14:12
@gabi.design teeeda,taky pekny
ja dnes byla na kontrole a pani doktorka me prave docela zaskocila tim ze rekla ze je o dva tydny vetsi, ale ze to neznamena ze budu rodit driv…tak jsem zvedava kdy to bude a jak to bude ![]()