Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@Petulr píše:
Britax RÖMER. Základna je součástí a dává se na isofix. Ta už je do 36 kg. Do 18 měsíců jezdila v protisměru poté už jsme začali po směru. Výhoda je, že se dá otočit o 180 st. Takže si natocim na kteroukoli stranu a když dávám malou do auta tak si ji otočím proti sobě. Ma tři stupně polohování takže tam může být dítě v pololehu. To jsme hodně řešili ptz malá nám ještě nechodí a v té době ani sama nevěděla takže jsem vůbec neprichazelo v úvahu ji dát do sedící sedack na pasy
Pardon neseděla ![]()
@nesmarek píše:
nesmarek@gmail.com, děkujijsem od Hradce
Je super tak pošlu není to žádná velká dalka ![]()
@Petulr píše:
Je super tak pošlu není to žádná velká dalka
Fotky jsem poslala ![]()
@SlečnaDahlia přesně tohle mě na internetu baví
psala jsem mou zkušenost. Trávil tam i hodinu denně kdy konečně usnul
má 4 roky a žádné problémy nemá takže pokud druhé dítě bude opět stejně náročné, budu uspávat opět ve vajíčku na podvozku
My máme atom 5, ale teda do 9kg
. To je fuk. Dceři je 15m, stále v něm jezdí, má i rezervu. Má asi 8,5kg a 79cm.
@nesmarek píše:
@SlečnaDahlia nezakládala jsem tuhle diskuzi, aby někdo někoho poučoval, je to její dítě a nevíte kolik času v tom vejci trávíjen jsem chtěla poradit ohledně těchto dvou sedaček, ne aby někdo hodnotil cizí postupy
Já ti poradila (zatím jako jediná jsem ti taky poskytla odpověď na otázku, jaký je rozdíl mezi těmi vajíčky - nemáš zač). S tím zbytkem se budeš muset smířit. Když založíš veřejnou diskusi a lidé do ní přispívají, jiní lidé na ně můžou reagovat (proto tady jsou taky tlačítka „zmínit“ a „citovat“) a nesouhlasit s nimi. Od toho je to diskuse a ty nejsi ani její moderátor, ani nějaký vyšší princip, který určuje, kdo kam co může ve veřejné diskusi psát ![]()
@neria55 píše:
@SlečnaDahlia přesně tohle mě na internetu bavípsala jsem mou zkušenost. Trávil tam i hodinu denně kdy konečně usnul
má 4 roky a žádné problémy nemá takže pokud druhé dítě bude opět stejně náročné, budu uspávat opět ve vajíčku na podvozku
Jako fyzioterapeutka s nějakou praxí tě ubezpečuju, že nadměrná zátěž zad v novorozeneckém a kojeneckém období se fakt neprojeví zákonitě ve čtyřech letech. Je naprostým pravidlem, že drtivou většinu dispozic k problémům s páteří (hlavou, nohami…) si neseme vlivem špatných pohybových návyků v dětství Takže neříkej hop, zdaleka jsi nepřeskočila. Trvá to klidně třicet let a ten příliš namáhaný obratel se ozve. To je zas moje zkušenost z praxe. Nutit kojence trávit ve vajíčku delší čas, než je nezbytně nutné, je zkrátka a dobře nevhodné - v tom se shodnou všichni od fyzioterapeutů přes ortopedy až po výrobce autosedaček. Např. ten Cybex Cloud umožňuje dítě na podvozku úplně položit, takže ta vajíčková poloha tam už není a zádům nevadí. Takže existují i lepší varianty, když už se nedokážeš vzdát uspávání ve vajíčku, ale proč by ses jimi vůbec zabývala, že jo.
@SlečnaDahlia píše:
Já ti poradila (zatím jako jediná jsem ti taky poskytla odpověď na otázku, jaký je rozdíl mezi těmi vajíčky - nemáš zač). S tím zbytkem se budeš muset smířit. Když založíš veřejnou diskusi a lidé do ní přispívají, jiní lidé na ně můžou reagovat (proto tady jsou taky tlačítka „zmínit“ a „citovat“) a nesouhlasit s nimi. Od toho je to diskuse a ty nejsi ani její moderátor, ani nějaký vyšší princip, který určuje, kdo kam co může ve veřejné diskusi psát
ok, díky za radu, rozmýšlím se jen mezi Aton 5 a Atom M, věřím, že Cybex nemá špatnou ani tu levnější variantu.
@SlečnaDahlia děkuji za vyčerpávající sloh, přečtu si ho až budu mít kocarkove dítě, nebo alespoň šátkové ![]()
Máme M, syn 10m, 8,5kg a pořád má místa dost. Máme i se základnou a jinou bych už nekupovala ![]()
S Atom M neporadím měli jsme Cybex cloud plus Q, ale jako pokračující jsem kupovala Sironu M2 i-size a tu jsme využili v protisměru až do 4,5roku. Myslím, že prodavačka nemyslela, že je to vajíčko větší, obecně je to spíš o tělesných proporcích dítěte (delší nohy, dřík, nebo buclaté dítě… to dopředu nevíš) ale u Aton M pak stačí koupit pokračovací sedačku bez základny, tj. ta základna vydrží delší dobu. A myslím, že Atom M je snad jediná s homologací do letadla. Jinak my vajíčko využili do 16 měsíců a to ty starší Cybex vajíčka byly užší v ramenou.
Chvíli jsem přemýšlela zda si nevemu nové vajíčko teď pro druhorozenou, ale to rozkládání u cloudky využívám při nákupech a nechce se mi pořád překládat dítko do hluboké korby.
Tak se taky připojím rozhodují taky kterou a jaký je mezi nemi rozdíl ![]()
Máme Cybex aton M a dcera ma 20 měsíců a až teď budeme kupovat pokračovací sedačku 😊