Vajíčko Cybex Aton 5 vs. Cybex Aton M (i-size?)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
120
25.2.22 11:20
@Petulr píše:
Britax RÖMER. Základna je součástí a dává se na isofix. Ta už je do 36 kg. Do 18 měsíců jezdila v protisměru poté už jsme začali po směru. Výhoda je, že se dá otočit o 180 st. Takže si natocim na kteroukoli stranu a když dávám malou do auta tak si ji otočím proti sobě. Ma tři stupně polohování takže tam může být dítě v pololehu. To jsme hodně řešili ptz malá nám ještě nechodí a v té době ani sama nevěděla takže jsem vůbec neprichazelo v úvahu ji dát do sedící sedack na pasy :roll:

Pardon neseděla :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
25.2.22 11:23
@nesmarek píše:
nesmarek@gmail.com, děkuji :-) jsem od Hradce

Je super tak pošlu není to žádná velká dalka :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
25.2.22 11:28
@Petulr píše:
Je super tak pošlu není to žádná velká dalka :D

Fotky jsem poslala :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
25.2.22 11:31
@Petulr píše:
Fotky jsem poslala :mavam:

děkuji, jdu se podívat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1095
25.2.22 11:48

@SlečnaDahlia přesně tohle mě na internetu baví :mrgreen: psala jsem mou zkušenost. Trávil tam i hodinu denně kdy konečně usnul :palec: má 4 roky a žádné problémy nemá takže pokud druhé dítě bude opět stejně náročné, budu uspávat opět ve vajíčku na podvozku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
25.2.22 12:13

My máme atom 5, ale teda do 9kg :lol:. To je fuk. Dceři je 15m, stále v něm jezdí, má i rezervu. Má asi 8,5kg a 79cm.

• Citovat
  • Upravit
6119
25.2.22 12:58
@nesmarek píše:
@SlečnaDahlia nezakládala jsem tuhle diskuzi, aby někdo někoho poučoval, je to její dítě a nevíte kolik času v tom vejci tráví :-D jen jsem chtěla poradit ohledně těchto dvou sedaček, ne aby někdo hodnotil cizí postupy :-D

Já ti poradila (zatím jako jediná jsem ti taky poskytla odpověď na otázku, jaký je rozdíl mezi těmi vajíčky - nemáš zač). S tím zbytkem se budeš muset smířit. Když založíš veřejnou diskusi a lidé do ní přispívají, jiní lidé na ně můžou reagovat (proto tady jsou taky tlačítka „zmínit“ a „citovat“) a nesouhlasit s nimi. Od toho je to diskuse a ty nejsi ani její moderátor, ani nějaký vyšší princip, který určuje, kdo kam co může ve veřejné diskusi psát :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6119
25.2.22 13:06
@neria55 píše:
@SlečnaDahlia přesně tohle mě na internetu baví :mrgreen: psala jsem mou zkušenost. Trávil tam i hodinu denně kdy konečně usnul :palec: má 4 roky a žádné problémy nemá takže pokud druhé dítě bude opět stejně náročné, budu uspávat opět ve vajíčku na podvozku

Jako fyzioterapeutka s nějakou praxí tě ubezpečuju, že nadměrná zátěž zad v novorozeneckém a kojeneckém období se fakt neprojeví zákonitě ve čtyřech letech. Je naprostým pravidlem, že drtivou většinu dispozic k problémům s páteří (hlavou, nohami…) si neseme vlivem špatných pohybových návyků v dětství Takže neříkej hop, zdaleka jsi nepřeskočila. Trvá to klidně třicet let a ten příliš namáhaný obratel se ozve. To je zas moje zkušenost z praxe. Nutit kojence trávit ve vajíčku delší čas, než je nezbytně nutné, je zkrátka a dobře nevhodné - v tom se shodnou všichni od fyzioterapeutů přes ortopedy až po výrobce autosedaček. Např. ten Cybex Cloud umožňuje dítě na podvozku úplně položit, takže ta vajíčková poloha tam už není a zádům nevadí. Takže existují i lepší varianty, když už se nedokážeš vzdát uspávání ve vajíčku, ale proč by ses jimi vůbec zabývala, že jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
25.2.22 13:07
@SlečnaDahlia píše:
Já ti poradila (zatím jako jediná jsem ti taky poskytla odpověď na otázku, jaký je rozdíl mezi těmi vajíčky - nemáš zač). S tím zbytkem se budeš muset smířit. Když založíš veřejnou diskusi a lidé do ní přispívají, jiní lidé na ně můžou reagovat (proto tady jsou taky tlačítka „zmínit“ a „citovat“) a nesouhlasit s nimi. Od toho je to diskuse a ty nejsi ani její moderátor, ani nějaký vyšší princip, který určuje, kdo kam co může ve veřejné diskusi psát :nevim:

ok, díky za radu, rozmýšlím se jen mezi Aton 5 a Atom M, věřím, že Cybex nemá špatnou ani tu levnější variantu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1095
25.2.22 13:37

@SlečnaDahlia děkuji za vyčerpávající sloh, přečtu si ho až budu mít kocarkove dítě, nebo alespoň šátkové :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
25.2.22 13:39

Máme M, syn 10m, 8,5kg a pořád má místa dost. Máme i se základnou a jinou bych už nekupovala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
XLe
220
26.2.22 16:06

S Atom M neporadím měli jsme Cybex cloud plus Q, ale jako pokračující jsem kupovala Sironu M2 i-size a tu jsme využili v protisměru až do 4,5roku. Myslím, že prodavačka nemyslela, že je to vajíčko větší, obecně je to spíš o tělesných proporcích dítěte (delší nohy, dřík, nebo buclaté dítě… to dopředu nevíš) ale u Aton M pak stačí koupit pokračovací sedačku bez základny, tj. ta základna vydrží delší dobu. A myslím, že Atom M je snad jediná s homologací do letadla. Jinak my vajíčko využili do 16 měsíců a to ty starší Cybex vajíčka byly užší v ramenou.
Chvíli jsem přemýšlela zda si nevemu nové vajíčko teď pro druhorozenou, ale to rozkládání u cloudky využívám při nákupech a nechce se mi pořád překládat dítko do hluboké korby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
908
26.2.22 18:34

Tak se taky připojím rozhodují taky kterou a jaký je mezi nemi rozdíl :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
9.2.23 13:53

Máme Cybex aton M a dcera ma 20 měsíců a až teď budeme kupovat pokračovací sedačku 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí