Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Raději na zadní, kde je isofix a snažší zacvaknutí vajíčka do podložky, kterou jsme z mého auta ani nevyndávali. Občas jsem nouzově převážela i na přední sedačce, třeba ve starším autě, kde vzadu nejsou pásy, ale není to pro mě poholdné. Měla jsem tendenci sledovat dítě a nekoukat na cestu.
Na zadní. Koupila jsem si zrcátko abych na ní viděla. Vedle řidiče jsem se bála, že na ní budu koukat.
Vozila jsem na zadních sedačkách jakožto bezpečnějších. Ale musím říct, že dnes bych to asi dělala jinak a slyšela jsem v TV, že i experti se teď přiklánějí k tomu, aby si matka dala dítě dopředu vedle sebe. Dítě vidí mámu a je klidnější a mámě odpadnou občasné psí kusy, kdy se snaží dohlédnout na dítě, popř. mu podat vypadlý dudlík za jízdy, což si myslím, že může být častá příčina nehod.
@Ellusa Ale to já nezpochybňuju. Nicméně ve druhém autě airbagy nejsou a jezdím s ním v klidu, takže po nich nevzdechnu ani v tom prvním. Asi bych měla, ale prostě nevzdechnu, no
Už jsem si i říkala, že je škoda, že nejde vypnout i u řidiče, v zájmu nediskriminace
To samozřejmě v legraci, aby mě někdo nechytal za slovo ![]()
@ferret ano,jen když byla nespokojená jestli není poblinkaná.
Syna vzdycky vzadu, dceru vetsinou vpredu, tam je docela klidna, muzu davat dudlik, podavat hracky, vzadu rve a ja jsem z toho nervozni a delam ridicske chybky.
Vzdy na zadni. Moje dite rve, kdyz auto zastavi (treba na cervenou) bez ohledu na to, jestli sedim vedle nej vzadu, nebo jedeme jen sami dva a ridim, takze davat vedle by mi nepomohlo a jeste bych na nej urcite furt koukala.
Příspěvek upraven 31.01.16 v 20:22
První jsme vozili vzadu, když jsme jeli i s mužem. Když jsem jela sama, tak vpředu a vypnutý airbag. Teď co máme druhé, tak jsme zkoušeli ho dát dozadu, ale řval a my nevěděli, co se děje a já na něj zpředu nedosáhla. Takže já sedím teď vzadu s dcerou a vpředu máme mimi, který je tam spokojení a vypli jsme airbag.
Mám u spolujezdce airbag, který nejde vypnout, proto ho mám vzadu na pravé straně. Otáčím se na něj, co dělá a proto bych radši, kdyby se ten airbag dal vypnout a já na něj viděla. Přijde mi to bezpečnější než když se otáčím a po rozjetí se snažím sundat čepku nebo na světlech dát dudlík…
@liil píše:
Ahoj, možná blbá otázka, ale zajímalo by mě kolik z Vás jezdí s první sedačkou vajíčkem na predni sedačce v autě a kolik na té zadní?
oba byli v předu, dokud seděli ve vejci
Jednoznačně vzadu, já osobně bych nedovolila dát mé dítě dopředu komokoliv
samozdřejmě věc názoru ![]()
@liil Když jedu jen já a dítě (nebo manžel a dítě), je dítě vepředu. Když jede někdo další, tak vzadu. Stačí mi synka vidět periferně a jsem v klidu. Nehledě na to, že když je vzadu sám, má tendenci brečet a být mnohem víc neklidný, což mě stresuje. A vystresovaný řidič je to nejhorší, co může na silnici být.
Airbag mám vepředu vypnutý trvale (zapomínám ho zapnout) a v druhém autě ho nemáme vůbec, takže to nemusím řešit.