Vajíčko na předníní sedačce, nebo na zadní v autě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
ferret
31.1.16 19:52

@liil Když jedu jen já a dítě (nebo manžel a dítě), je dítě vepředu. Když jede někdo další, tak vzadu. Stačí mi synka vidět periferně a jsem v klidu. Nehledě na to, že když je vzadu sám, má tendenci brečet a být mnohem víc neklidný, což mě stresuje. A vystresovaný řidič je to nejhorší, co může na silnici být.

Airbag mám vepředu vypnutý trvale (zapomínám ho zapnout) a v druhém autě ho nemáme vůbec, takže to nemusím řešit.

• Citovat
  • Upravit
5010
31.1.16 19:54

Raději na zadní, kde je isofix a snažší zacvaknutí vajíčka do podložky, kterou jsme z mého auta ani nevyndávali. Občas jsem nouzově převážela i na přední sedačce, třeba ve starším autě, kde vzadu nejsou pásy, ale není to pro mě poholdné. Měla jsem tendenci sledovat dítě a nekoukat na cestu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nafrněná
31.1.16 19:56

Nejbezpečnější je to vzadu uprostřed… my vozíme za řidičem

• Citovat
  • Upravit
776
31.1.16 20:05

Na zadní. Koupila jsem si zrcátko abych na ní viděla. Vedle řidiče jsem se bála, že na ní budu koukat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
31.1.16 20:05

Vozila jsem na zadních sedačkách jakožto bezpečnějších. Ale musím říct, že dnes bych to asi dělala jinak a slyšela jsem v TV, že i experti se teď přiklánějí k tomu, aby si matka dala dítě dopředu vedle sebe. Dítě vidí mámu a je klidnější a mámě odpadnou občasné psí kusy, kdy se snaží dohlédnout na dítě, popř. mu podat vypadlý dudlík za jízdy, což si myslím, že může být častá příčina nehod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ferret
31.1.16 20:09

@Ellusa Ale to já nezpochybňuju. Nicméně ve druhém autě airbagy nejsou a jezdím s ním v klidu, takže po nich nevzdechnu ani v tom prvním. Asi bych měla, ale prostě nevzdechnu, no :nevim: Už jsem si i říkala, že je škoda, že nejde vypnout i u řidiče, v zájmu nediskriminace :mrgreen: To samozřejmě v legraci, aby mě někdo nechytal za slovo :)

• Citovat
  • Upravit
ferret
31.1.16 20:09

@Míša2014 A do toho zrcátka nekoukáš?

• Citovat
  • Upravit
776
31.1.16 20:12

@ferret ano,jen když byla nespokojená jestli není poblinkaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1249
31.1.16 20:13

Syna vzdycky vzadu, dceru vetsinou vpredu, tam je docela klidna, muzu davat dudlik, podavat hracky, vzadu rve a ja jsem z toho nervozni a delam ridicske chybky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
31.1.16 20:19

Vzdy na zadni. Moje dite rve, kdyz auto zastavi (treba na cervenou) bez ohledu na to, jestli sedim vedle nej vzadu, nebo jedeme jen sami dva a ridim, takze davat vedle by mi nepomohlo a jeste bych na nej urcite furt koukala.

Příspěvek upraven 31.01.16 v 20:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ferret
31.1.16 20:21

@Míša2014 Tak to jo :palec:

• Citovat
  • Upravit
Ariadne
31.1.16 20:25

První jsme vozili vzadu, když jsme jeli i s mužem. Když jsem jela sama, tak vpředu a vypnutý airbag. Teď co máme druhé, tak jsme zkoušeli ho dát dozadu, ale řval a my nevěděli, co se děje a já na něj zpředu nedosáhla. Takže já sedím teď vzadu s dcerou a vpředu máme mimi, který je tam spokojení a vypli jsme airbag.

• Citovat
  • Upravit
3569
31.1.16 20:26

Mám u spolujezdce airbag, který nejde vypnout, proto ho mám vzadu na pravé straně. Otáčím se na něj, co dělá a proto bych radši, kdyby se ten airbag dal vypnout a já na něj viděla. Přijde mi to bezpečnější než když se otáčím a po rozjetí se snažím sundat čepku nebo na světlech dát dudlík…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27265
31.1.16 20:26
@liil píše:
Ahoj, možná blbá otázka, ale zajímalo by mě kolik z Vás jezdí s první sedačkou vajíčkem na predni sedačce v autě a kolik na té zadní?

oba byli v předu, dokud seděli ve vejci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
753
31.1.16 20:30

Jednoznačně vzadu, já osobně bych nedovolila dát mé dítě dopředu komokoliv ;) samozdřejmě věc názoru ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí