Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@hospodki píše:
@Bubllenka já byla u prvního tak vyplasena, ze jsem opatrně dosedala i na záchod aby ze me to vajíčko tesne po pozitivním testu nevypadlotak já měla za to, ze tepla vana v těhotenství ne, až teď mi to doktor říkal sám od sebe co smím a nesmím a co fakt má vliv na tehotenstvi
já jsem měla v 1. trimestru zaplacené snowbordování v boulích v Alpách a jela jsem a snowbordovala - akorát jsem byla dřív unavená, tak pak jsem šla do hospody - a vajíčko se udrželo víc než dobře
Pokud to nebude vařící vana, tak proč ne 😁 ráchala jsem se ve vaně celý těhotenství, jinak bych asi nepřežila 😁
@jahuhudka píše: Žijí ještě normalni ženské, co se v těhotenství koupaly, jedly špekáčky, maso, sýr, pily kolu, měly sex, dychaly vzduch???
Já vynechává úplně jen alkohol, jinak jim a piju úplně všechno 🙂 jako co jsem už vsude možné četla, tak už jsem potratila asi 50krát - na neschopence nejsem, trochu tataraku jsem měla, piju kafe, jezdila na toboganech, byla ve vířivce a páře (na chvíli - bála jsem se), celou dobu beham a cvicim, sex máme taky a vlasy si barvím. A můj doktor říká, ze tehotenstvi není nemoc a krom extra rizikových sportů můžu všechno. Ale připadám si jako exot 😃
@stinga no po prvním týdnu jsem se oklepala a jela jsem dal tréninky s nakladaci tyči, behala, litala letadlem a tak. Ale ten první týden to byl takový šok ze jsem tehotna, ze jsem se bála snad i vysmrkat ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj může se vana v 1 trimestru??… Každý říká něčí jiného Že to může způsobit zamlkle těhotenství… Tak se ptám vás
Jsem 6+1
Příliš horká voda může, ale nemusí, vyvolat potrat, později vyvolat předčasný porod.
Dávala jsem si vanu ne tak horkou, jak mám ráda, ale teplou. Bylo to to jediné, co mi pomáhalo na bolesti kyčlí, zad a stydký kosti
@jahuhudka píše: Žijí ještě normalni ženské, co se v těhotenství koupaly, jedly špekáčky, maso, sýr, pily kolu, měly sex, dychaly vzduch???
ja. ;D
Vanu si klidně dát můžeš, ale záleží na její teplotě, jak dlouho tam budeš a jak moc budeš ponořená. Ono se to nezdá, ale pokud je člověk ponořený v horké vaně déle něž 10 minut, tak může tělesná teplota opravdu stoupnout přes 38°C, protože se tělo nemůže ochlazovat pocením. Vysoká teplota je nebezpečná hlavně v období vývoje orgánů.
U horké vody je ještě problém, že ovlivňuje krevní tlak - horká voda roztahuje cévy a tlak ti může klesnout na tolik, že se dítěti v extrémním případě sníží přísun kyslíku a živin, což taky není ideální…
Při teplotě vody max. 38°C by mělo být ale vše OK.
Dala jsem si občas i malý pivo a týden před porodem jsem neodolala tataráku - porod učebnicovej, dítě zdravý
![]()
@stinga píše:![]()
![]()
![]()
![]()
a ještě musí dávat pozor, aby embryo stihlo tak rychle otevírat pusu![]()
Příspěvek upraven 07.11.21 v 21:27
@Nickjmeno píše:Dala jsem si občas i malý pivo a týden před porodem jsem neodolala tataráku - porod učebnicovej, dítě zdravý
![]()
Tohle mě přijde v ČR úsměvné. Malé pivo a sklenka vína má možná dokonce pozitivní účinky. Zatímco kapky do nosu zabily už 4 těhotné a očkováni 20. V zahraničí to mají postavené trochu naopak. Rozhodně neutočím na autorku citovaného příspěvku ani nikoho jiného. Jen pokud to někdo má tak, že malé pivo v pohodě s léky v žádném případě, tak je to proste postavené na hlavu.
Vařiči ne, tepla je v pohodě.
Ten první trimestr jsem se taky bála, druhy jsem šla i do vířivky
. Nepiju, nekourim, ale mě pivo a víno nechutnalo moc ani predtim
. Kafe si dam taky, nevadí. Jídla mi nechutnaji, ty co se nedoporučuji. Takže tohle řešit nemusím.
Sex taky máme, a když mi není dobře vezmu paralen.
Ja po tom krvacela a skoncila ve spitale, takze spis nedoporucuju. Ale ja mam rada horkou.
@Nickjmeno píše:Dala jsem si občas i malý pivo a týden před porodem jsem neodolala tataráku - porod učebnicovej, dítě zdravý
![]()
Zrovna ten tatarák bych těhotným teda nedoporučila vůbec. Samozřejmě je mnohem větší šance, že se nestane vůbec nic, ale to riziko ze syrového masa a žloutku tam prostě je vždy. Ze syrového vejce salmonela, listerie nebo toxoplazmóza. Zvlášť ta poslední je v těhotenství dost nebezpečná. Jinak hovězí maso je co se týká rizik relativně bezpečné, zvlášť když jde o ověřené chovy. Nicméně ani tak nejsou rizika úplně na nule + je zde nebezpečí parazitů. Pak už záleží na uvážení každého, jestli to chce v těhotenství riskovat. Já to beru tak, že spoustu negativních vlivů v těhotenství nejde ovlivnit, ale některé jdou, tak proč se jim nevyhnout i za cenu nějakého lehkého omezení. Někdo to bere zase tak, že je toho stejně tolik, že by nemohl nic a tak už je to jedno. Každého volba a jeho svědomí
.