Vánoce 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11
25.11.10 06:54

Ahoj děvčata! My kupujeme převážně borovici, ale fakt velkou. A kolem stromečku dávám betlém. Manžel měl rok a půl po svatbě nehodu, byl přes rok na nemocenské a nudil se, tak mi vyřezal z překližky betlém. Nevém, kolik má postaviček, nikdy jsem to nepočítala, ale odhadem kolem stovky. Jsou tam různé domečky, postavičky, stádo oveček, pasáčci , muzikanti, koledníci a samozřejmě jesličky s Ježíškem. Je to pěkně vymalované temperovými barvami, opravdu je pěkný. A když byli kluci malí, tak si sedli pod stromeček a rádi si s ním hráli. Horší bylo, když všechno pobourali a já musela všechno znovu stavět. Ale tak už to u dětí chodí. Závidím vám, že máte ještě malé děti, ráda bych si všechno s dětmi znovu zopakovala. No, teď už musím jenom čekat, až budou někdy vnoučata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
25.11.10 08:47

Páni, Jarko, to musí být nádhera 8-o . Nechceš nám poslat fotku?

Betty, ten stromeček musí být krásný. My měli vždycky živý stromeček i s balem a po vánocích šel znovu do země, jednu zimu nám všechny zasazené v zemi umřely a uschly, takže máme umělý :cry: . Uznávám, že je to praktické… ale já si jednou ten živý zase prosadím :lol: :lol: .

Venku to vypadá hezky vánočně, se sněhem, že jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
25.11.10 09:17

Sníh zbožňuji. Teď jsem v práci a před okny nám stavějí novou halu, takže všude jenom samé bláto z toho jak jezdí nákladní auta. Tady teda moc pěknou podívanou na sníh nemám.
Podívám se doma po starších fotkách a jinak vám pošlu fotku našeho stromečku s betlémem.
Kdy začne holky péct cukroví? Pokud máte někdo vyzkoušený dobrý recept, prosím napište. Ráda peču nové věci, ikdyž klasika cukroví musí být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
25.11.10 10:02

Jarko, už se těším.
My začínáme péct 11. a 12. s kamarádkou, muži vyfasujou děti a starají se o ně a vaří jim a my jen pečeme, takže za víkend máme napečeno, pak si to rozdělíme a pak jen frajeříme, že jako máme hotovo :lol: .
Je to rychlé, efektivní a ještě je u toho sranda.

My zbožňujeme tyhle košíčky:
http://www.mimibazar.cz/recept.php?…
To je perla mého cukroví :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17914
25.11.10 10:39

Tak jsem nakonec na vstupní dveře dala věneček na průhledný silon, který jsem vedla přes dveře dovnitř a zahákla o záklopku kukátka. Zvenčí to na kukátku nedrželo. Silon moc vidět není, ale stejně si říkám, že už by mohli vymyslet nějaký fígl, to by byl prodejní hit :lol: Třeba nějakou fakt držící přícucku, ale která nenechá stopy.

Tady dnes sněhoprší, učitelka ve školce říkala malým - podívejte, sníh, no ale zatím to sníh moc není :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
25.11.10 10:58

Ahoj holky, my máme stromek úmělý, ale už by potřeboval obnovit, plánuji to na příští rok. Cukroví začínám péct po Mikulášovi, peču s mamkou, se kterou bydlíme, každý rok si píšeme seznam co upečeme a říkáme si, že toho moc dělat nebudeme. No a letos nám to narostlo zase na 15 druhů. Pečeme naše osvědčený recpty a taky nějaký novinky, i když každý rok většinou konstatujeme, že klasika je klasika, tak další rok nám to nedá a zase pečeme něco nevyzkoušeného. Jinak u nás v Brně sníh není, ale ráno tu byla 0 a mokro, tak nevím, v noci možná padal a roztál. Je tu zamračeno, ale teď vykuklo i slunko a pěkně mi tu svítí přes čerstvě umyté okno :-) Jarko, taky bych ráda vyděla fotečku Betlému, těším se :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
26.11.10 09:20

Ahojt holky! Tak fotku betlému jsem žádnou nenašla. Mám jenom vyfocený stromek a betlé není moc vidět. Ale nebojte, na štědrý den nazdobíme stromeček, postavíme pod něj betlém a potom fotku pošlu.
U nás dneska svítí slunko, jako by zas chtělo přijít jaro, hrůza…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
26.11.10 09:39

Tak my se těšíme.
Nám tu svítí sluníčko, ale kosa je mravná a máme tu souvisle bílo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Betty03
26.11.10 13:05

ahojky,
tak jsem našla loňskou fotku stromku, tak vám ji sem hodím - pro atmosféru. :-D
Včera jsem si vytáhla anglické swingové vánoční písničky, tak mi to odsýpalo, dodělala jsem okna, nalepili jsme hvězdičky, už mám připravené truhlíky s pískem, zítra zapíchám větvičky a ozdobíme. A zítra pečeme poprvé vánočku! :dance: U nás musí být na každou adventní neděli. Pleteme ze šesti proužků, naučila nás to moje 91 letá babička, tj. učila to všechny, ale zvládá to jen manžel a moje sestra (oba matematicky zaměření, my s mamkou - humanitně orientované - se absolutně nechytáme :lol: )

• Citovat
  • Upravit
Betty03
26.11.10 13:08

Tady jsou pod stromečkem ty největší naše dárečky :-D :srdce:

• Citovat
  • Upravit
15326
26.11.10 13:22

Betty, tož to je teda strom! :dance: :dance:
A dětičky máš nádherné.

Staré anglické koledy miluju… :srdce:
Jdu si nějaké pustit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Betty03
26.11.10 13:26

Jo, kamarádky se smějou, že kdyby si ho daly do obýváku, tak už se tam nevejdou ani dárky, ani rodina. :lol: My máme vysoké stropy (3 m) a taky barák, takže si to dovolit můžeme. Jen je legrační, že u prodejce většina lidí hledá takový skladný a my naopak chceme ty nejkošatější :-D

• Citovat
  • Upravit
15326
26.11.10 13:43

Takové stromy vyhledává i teta, bydlí ve velké staré vile s vysokými stropy a cokoliv ve velikosti běžného stromku u nich vypadá jak ubohá sušinka :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17914
26.11.10 14:18

To mi připomíná Betty McDonaldovou, jestli jste četly Dusím se ve vlastní šťávě, jak bydleli na ostrově a soused jim nabídl strom ze svého pozemku. „Byl to nádherný strom se šiškami na hustých větvích a měřil skoro deset metrů (rozměr, který jsem mu totiž sdělila, byla výška od podlahy našeho obývacího pokoje ke špičce střechy a spletla jsem se jen o tři metry).“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
27.11.10 05:47

Betty, krásný fotečky, koukám, taky máš dvojčátka? A staré anglické koledy… to asi o něco přicházím, neboť to vůbec neznám :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný