Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj děvčata! My kupujeme převážně borovici, ale fakt velkou. A kolem stromečku dávám betlém. Manžel měl rok a půl po svatbě nehodu, byl přes rok na nemocenské a nudil se, tak mi vyřezal z překližky betlém. Nevém, kolik má postaviček, nikdy jsem to nepočítala, ale odhadem kolem stovky. Jsou tam různé domečky, postavičky, stádo oveček, pasáčci , muzikanti, koledníci a samozřejmě jesličky s Ježíškem. Je to pěkně vymalované temperovými barvami, opravdu je pěkný. A když byli kluci malí, tak si sedli pod stromeček a rádi si s ním hráli. Horší bylo, když všechno pobourali a já musela všechno znovu stavět. Ale tak už to u dětí chodí. Závidím vám, že máte ještě malé děti, ráda bych si všechno s dětmi znovu zopakovala. No, teď už musím jenom čekat, až budou někdy vnoučata.
Páni, Jarko, to musí být nádhera
. Nechceš nám poslat fotku?
Betty, ten stromeček musí být krásný. My měli vždycky živý stromeček i s balem a po vánocích šel znovu do země, jednu zimu nám všechny zasazené v zemi umřely a uschly, takže máme umělý
. Uznávám, že je to praktické… ale já si jednou ten živý zase prosadím
.
Venku to vypadá hezky vánočně, se sněhem, že jo?
Sníh zbožňuji. Teď jsem v práci a před okny nám stavějí novou halu, takže všude jenom samé bláto z toho jak jezdí nákladní auta. Tady teda moc pěknou podívanou na sníh nemám.
Podívám se doma po starších fotkách a jinak vám pošlu fotku našeho stromečku s betlémem.
Kdy začne holky péct cukroví? Pokud máte někdo vyzkoušený dobrý recept, prosím napište. Ráda peču nové věci, ikdyž klasika cukroví musí být.
Jarko, už se těším.
My začínáme péct 11. a 12. s kamarádkou, muži vyfasujou děti a starají se o ně a vaří jim a my jen pečeme, takže za víkend máme napečeno, pak si to rozdělíme a pak jen frajeříme, že jako máme hotovo
.
Je to rychlé, efektivní a ještě je u toho sranda.
My zbožňujeme tyhle košíčky:
http://www.mimibazar.cz/recept.php?…
To je perla mého cukroví
.
Tak jsem nakonec na vstupní dveře dala věneček na průhledný silon, který jsem vedla přes dveře dovnitř a zahákla o záklopku kukátka. Zvenčí to na kukátku nedrželo. Silon moc vidět není, ale stejně si říkám, že už by mohli vymyslet nějaký fígl, to by byl prodejní hit
Třeba nějakou fakt držící přícucku, ale která nenechá stopy.
Tady dnes sněhoprší, učitelka ve školce říkala malým - podívejte, sníh, no ale zatím to sníh moc není ![]()
Ahoj holky, my máme stromek úmělý, ale už by potřeboval obnovit, plánuji to na příští rok. Cukroví začínám péct po Mikulášovi, peču s mamkou, se kterou bydlíme, každý rok si píšeme seznam co upečeme a říkáme si, že toho moc dělat nebudeme. No a letos nám to narostlo zase na 15 druhů. Pečeme naše osvědčený recpty a taky nějaký novinky, i když každý rok většinou konstatujeme, že klasika je klasika, tak další rok nám to nedá a zase pečeme něco nevyzkoušeného. Jinak u nás v Brně sníh není, ale ráno tu byla 0 a mokro, tak nevím, v noci možná padal a roztál. Je tu zamračeno, ale teď vykuklo i slunko a pěkně mi tu svítí přes čerstvě umyté okno
Jarko, taky bych ráda vyděla fotečku Betlému, těším se ![]()
Ahojt holky! Tak fotku betlému jsem žádnou nenašla. Mám jenom vyfocený stromek a betlé není moc vidět. Ale nebojte, na štědrý den nazdobíme stromeček, postavíme pod něj betlém a potom fotku pošlu.
U nás dneska svítí slunko, jako by zas chtělo přijít jaro, hrůza…
Tak my se těšíme.
Nám tu svítí sluníčko, ale kosa je mravná a máme tu souvisle bílo.
ahojky,
tak jsem našla loňskou fotku stromku, tak vám ji sem hodím - pro atmosféru. ![]()
Včera jsem si vytáhla anglické swingové vánoční písničky, tak mi to odsýpalo, dodělala jsem okna, nalepili jsme hvězdičky, už mám připravené truhlíky s pískem, zítra zapíchám větvičky a ozdobíme. A zítra pečeme poprvé vánočku!
U nás musí být na každou adventní neděli. Pleteme ze šesti proužků, naučila nás to moje 91 letá babička, tj. učila to všechny, ale zvládá to jen manžel a moje sestra (oba matematicky zaměření, my s mamkou - humanitně orientované - se absolutně nechytáme
)
Betty, tož to je teda strom!
![]()
A dětičky máš nádherné.
Staré anglické koledy miluju… ![]()
Jdu si nějaké pustit.
Jo, kamarádky se smějou, že kdyby si ho daly do obýváku, tak už se tam nevejdou ani dárky, ani rodina.
My máme vysoké stropy (3 m) a taky barák, takže si to dovolit můžeme. Jen je legrační, že u prodejce většina lidí hledá takový skladný a my naopak chceme ty nejkošatější ![]()
Takové stromy vyhledává i teta, bydlí ve velké staré vile s vysokými stropy a cokoliv ve velikosti běžného stromku u nich vypadá jak ubohá sušinka
![]()
To mi připomíná Betty McDonaldovou, jestli jste četly Dusím se ve vlastní šťávě, jak bydleli na ostrově a soused jim nabídl strom ze svého pozemku. „Byl to nádherný strom se šiškami na hustých větvích a měřil skoro deset metrů (rozměr, který jsem mu totiž sdělila, byla výška od podlahy našeho obývacího pokoje ke špičce střechy a spletla jsem se jen o tři metry).“ ![]()
Betty, krásný fotečky, koukám, taky máš dvojčátka? A staré anglické koledy… to asi o něco přicházím, neboť to vůbec neznám ![]()