Vánoce 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
95
21.11.10 13:03

Maki, ten je pěkný, i ta cena teda je „pěkná“ :-) Já bych ale spíš kvůli holkám některý, kde je víc zvířátek… no, snad něco objevím, počítám, že před Vánocemi se toho na trhu objeví více :-) Já plánuju okna právě až od středy, aby mi teď na to nepršelo :-D :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
21.11.10 13:07

A aby nemrzlo…
Tak jak tak myju ty okna, tak už jsem tam dala ty vánoční domečky.
Myslím, že okolojdoucí si budou klepat na hlavu… :mrgreen: :mrgreen:

Ještě tady:
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
21.11.10 13:17

Jůůů, tak ten je hezkej… já jsem právě na netu našla: Betlém se staví první adventní neděli a uchovává se do únorových Hromnic. Známe ale také tradici, že se stavěl až na Štědrý den.
Takže vlastně záleží jen na nás, kdy si Betlém postavíme… Já bych to asi udělala na 4. adventní neděli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Betty03
21.11.10 13:41

ahojky,
tak okna mám v kalendáři napsaný na příští týden, docela se těším. Mám radost i z předpovědi počasí, že by mělo všude nachumelit, to bude hezký začátek adventu! :dance: V sobotu uděláme věnec na stůl a dveře a rozvěsíme venku ta světýlka, musíme zrevidovat prasklé žárovičky a vyměnit.
Betlém jsme dostali loni, pořád pátrám po nějakém vkusném - dřevěném, keramické,… kdybych viděla, koupím si. Ten, co máme, je od malíře Kudláčka papírový rozkládací, a dáváme ho na Štědrý den. Myslím, že tradice moc není, snad jedině, že v 19. století, kdy děti chodily s Betlémem koledovat, to souviselo až opravdu s Vánoci, případně se stavěl pod stromeček, v kostelích se vystavoval na Vánoce, na Tři krále se přidaly figurky králů s velbloudy, co přišli se poklonit… Doma je to myslím jedno, ale nějak pocitově bych ho nechala až na Vánoce, protože advent je „příprava“ , očekávání, tohle vlastně vyvrcholení.
Teď jsem si vzpomněla, že jako děti jsme doma měli (mimo čokoládičkových) takový adventní kalendář z látky - takový ten flanel nebo co, že se na to přichytávají figurky z téhož materiálu. Tak se na začátku adventu vyvěsila jenom prostá tmavá látka a na ní byl žebřík a figurka anděla, a každý den se anděl posouval o stupínek nahoru. Až byl nahoře úplně, byl Štědrý den a na látku jsme „dolepili“ /tj. přiložili/ nahoře hvězdu a jednoduchý Betlém a anděl byl nahoře nad ním. Kde jen to naši mají? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
95
21.11.10 19:10

Jáááj, holky, ani nevíte, jak se těším na kapříka se salátem :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
21.11.10 19:57
evula222 píše:
Jáááj, holky, ani nevíte, jak se těším na kapříka se salátem :-D

Mně stačí ten salát. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
21.11.10 20:30

Už mám aj adventní věnec :mrgreen:

http://i.mimibazar.cz/…6/h34925.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
22.11.10 09:08

Jaj, Maki, tak to je opravadu originánlní adventní věnec :-) :palec: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
22.11.10 12:10

Že jo :-D .
Nakonec jsem si objednala ten betlém, ten dřevěný.
Už mám domytá okna, ozdobená, nahoře moje vánoční krabice, takže můžu začít zdobit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
22.11.10 13:12

No Ty jsi šikulka :-D My jsme včera konečně zkontrolovali světýlka, od středy budou okna, chci udělat vystřihovaný obrázky do oken, s holkama vyzdobit jejich pokoj… dnes jsme na netu našly obrázky, který si uděláme, tak snad se to povede :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
22.11.10 13:21

Okýnka mám ozdobený a jedna paní na mmb já super soby, já jsem na soby ulítlá :lol: , tak myslím, že ještě někam vrazím ty soby.

Světýlka budeš mit krásná! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17913
22.11.10 13:25

Já včera stihla dvě okna, dneska jsem se dala do gruntu špajzky a narazila na badyán, tak jsem místo gruntu nakonec udělala dva věnečky na dveře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17913
22.11.10 13:29

a druhý
Mmch. fakt lepíte věnečky jen izolepou? Já to mám oboustrannou lepenkou, pod ní izolepou a stejně si nejsem jistá, jestli nespadnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17913
22.11.10 13:30

Do oken letos dávám vystřihovánky, bezva jsem si u nich po večerech relaxovala. Visí zatím jen anděl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
22.11.10 13:31

Eli, hezké.
Já je mám na stuze a nahoře na dveřích z vrchu malý hřebíček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný