Vánoce 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
95
30.9.10 12:29

Já jsem v Rožnově byla ve všední den mimo prázdniny, tak tam taky skoro nikdo nebyl. Ale mám všeobecně ráda Beskydy a Rožnov k nim zkrátka patří. Pravděpodobně navštívíme obě místa, obě o víkendu a obě na stejnou akci, tak pak budu mít správné srovnání a podám zprávu. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
30.9.10 12:53

Objevila jsem stránky http://www.ceskyjezisek.cz/, tak na ně kukněte, třeba tam najdete něco zajímavého… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
30.9.10 15:30
evula222 píše:
Já jsem v Rožnově byla ve všední den mimo prázdniny, tak tam taky skoro nikdo nebyl. Ale mám všeobecně ráda Beskydy a Rožnov k nim zkrátka patří. Pravděpodobně navštívíme obě místa, obě o víkendu a obě na stejnou akci, tak pak budu mít správné srovnání a podám zprávu. :-D

V tom případě tě zdravím z Beskyd :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
30.9.10 18:24

Tož já Tě zdravím do Beskyd :-D :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
3.10.10 18:26

Tak dnes s babičkou vánoční nákupy pro holky. Koupily jsme jim lékařské kufříky, kadeřnickou soupravu no, příbory, hrnky, konvičku a talíře do kuchyňky a toustovač do kuchyňky… no a samozřejmě i nějaký knížky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
996
17.10.10 21:39

Jé já právě objevila tuhle diskuzi a už se kochám. Taky miluju vánoce a vše co s tím souvisí. Nejvíc asi miluju ty přípravy, strašně ráda zdobím byt a balím dárky. V tom balení se opravdu vyžívám, Balím tak čtrnáct dní před štědrým dnem po večerech, vždycky když holky usnou a je to pro mne náramný relax. A protože jsme opravdu veliká rodina, tak je těch dárečků požehnaně. A často se mi stane, že je třeba obal dražší, než dárek, který se ukrývá v něm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
996
17.10.10 21:44

Tady hodím fotku jak píšeme ježíškovi my. Holky malují obrázky, co by chtěly, Amálka teda loni ještě neuměla mluvit, nicméně něco si přála, Nelinka když viděla její obrázek, tak se divila, že jako nechápu, co si Ami přeje, že je to přece jasný, že chce kostru od dinosaura :-D , a nenechala si to vymluvit, takže jsem měla před vánoci jediný stres a to sehnat tu dinosauří kostru, protože Neli by byla zklamaná, že ježíšek Amálce nepřinesl, to co chtěla. Obrázky pak dáme do veliké obálky, kterou Nelinka ještě ozdobila a dáme ji na poličku do pokojíčku, pod talířek s občerstvením pro Ježíška. V pokojíčku necháme otevřené okno a ráno obálka chybí 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
996
17.10.10 21:54

Ještě další tip, jak zapojit děti do vánočních příprav a navnadit je na vánoce, my každý rok pečeme perníkovou chaloupku, loni ji prvně komplet ozdobila sama Nelinka (v té době 3,5 roku) sice nebyla dokonale krásná, ale pro mne a hlavně pro ní byla nekrásnější ze všech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
996
17.10.10 22:01

A ještě tip na úplně jednoduchý adventní kalendář. Stačí koupit jedno balení barevných plastových kelímků za 25,–Kč a zelené a červené ubrousky. Do ubrousků pak vždycky zabalím nějaké drobnosti, svážu do ranečku mašličkou, na kterou připevním kartičku s číslem. Tento kalendář nám vždycky přinese Ježíšek v noci na 1.12., vždycky řeknu Nelince, že jí to Ježíšek posílá, protože ví, že se na Vánoce moc těší, tak aby jí to lépe utíkalo. Jo a 24. tam je vždycky Kindervajíčko, jako vyvrcholení, jinak je tam toho vždycky víc, ale drobnosti, třeba v jednom: lízátko, žvýkačka, čokoládový penízek, v dalším třeba maličký čokomikulášek, bonbon, samolepka, atd. Letos mě napadlo, že koupím takový ten party mix, jak se prodává v Lidlu a je v něm spousta malých pytlíčků s bonbonama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
17.10.10 22:07

Ahojte holky, nevím, jestli to tady někde je, nechce se mi to celé číst :mrgreen: , ale jak to máte s dárkama..
Mikuláš, Ježíše, jaké množství.Dejme tomu malé děti okolo dvou let. Já bych i nakoupila víc, můj je při zemi, ale někdy vidím rodiny, kde opravdu se teda pořádně plácnou přes kapsu a někde je malinko dárků- ne kvůli penězům, ale tak to nějak cítí, že to stačí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
996
17.10.10 22:08

Ty jo Evi, to je super diskuze, i když už je asi opuštěná, ale já se fakt úplně vánočně naladila.
Ještě mě taky strašně baví prostírat stědrovečerní stůl, tady taky jeden tip, na jednoduchý, levný a řekla bych docela pěkný prostření. Zkombinovala jsem jednobarevný ubrousek, a takové ty papíry pod dorty a cukroví k sehnnání v každém papírnictví za pár korun. Do obyčejných skleniček na pití jsem pak dala v barvě svíčky a k největší radosti našich holek jsem na stůl rozsypala třpytky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
996
17.10.10 22:29

Kvačku no u nás je dárků vždycky docela dost, každý rok si říkám, že se budu krotit, a každý rok to nedodržím. Takže možná takových dvacet dárků dostala každá, ale já jsem takový blázen, že třeba zabalím zvlášť i takový prkotiny, jako jsou omalovánky, pastelky, fixy, tempery, modelína, atd hodně malujeme, takže to jsou věci, které bych stejně koupila, protože je potřebujem, takže je přinese ježíšek, holky stejně strašně baví rozbalování, tak si toho aspoň užijou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
18.10.10 19:53
Marrca píše:
Ty jo Evi, to je super diskuze, i když už je asi opuštěná, ale já se fakt úplně vánočně naladila.
Ještě mě taky strašně baví prostírat stědrovečerní stůl, tady taky jeden tip, na jednoduchý, levný a řekla bych docela pěkný prostření. Zkombinovala jsem jednobarevný ubrousek, a takové ty papíry pod dorty a cukroví k sehnnání v každém papírnictví za pár korun. Do obyčejných skleniček na pití jsem pak dala v barvě svíčky a k největší radosti našich holek jsem na stůl rozsypala třpytky.

Ty třpitky mě zaujaly, to se kupuje normálně v papírnictví? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
19.10.10 09:30

Ahoj holky, moc děkuji za Vaše nové příspěvky :palec: Teď jsem se sem často nedostala, ale s blížícími se Vánocemi tu budu určitě častěji :-) Jinak co se dárků u nás týče, jsem na tom přibližně stejně jako Alenka, chci se mírnit, ale ono to nejde. Ale letos to asi dodržím, protože jak jsem již psala někde na začátku, dostanou holky od Ježíška nové postele a vše, co k tomu patří, takže na další dárky pak už nebude moc penízků. Ale tak nesmí chybět nějaká knížka, něco málo na hraní, oblečení. A další dárky pro holky se sejdou ještě od babiček, strejdů a tet, takže jich zase bude víc jak dost. Stejně tak je to s Mikulášem. Holky dostanou balíčky od více lidí, tak bych toho už nechtěla moc kupovat, loňskou nadílku holky dojídaly až někdy po Velikonocích :-D Nejhorší je to s ovocem, to mám vždycky strach, že se to zkazí, ale tak já s manželem rádi pomůžeme s konzumací a holkám pak raději koupíme čerstvé :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Betty03
19.10.10 09:54

ahojky,
taky tuto diskusi budu ráda sledovat, protože na Vánoce se už těším (tedy - snažím se to tlumit, ale tak do měsíce to rozjedu naplno :lol: ). Mám ty svátky ráda odmalička, a nikdy jsem nebyla např. otrávená, že se musí celý dům uklidit a nazdobit, naopak jsme to se sourozenci vždy vzali do ruky a uklízeli (jsem nejstarší ze 4 dětí, čili 3 mladší jsem k tomu víceméně dobrovolně nakomandovala :mrgreen: ). Takže i teď se těším, jak si dům vycídím a nazdobím, už bych nejradši myla okna, ale nechám si to před adventem, aby byly pěkné a zrovna do nich nalepím slaměné hvězdičky.
Už jsem manželovi připomněla, aby zrevidoval naše světýlka, dáváme venku u domu čiré žluté žárovičky (máme takové dřevěné sloupy krytého garážového stání, tak tam se to omotá), nic blikacího, a máme to moc rádi, jak to hezky svítí a vítá návštěvníky, když je už ve 4 tma. Pak taky dělám z větviček a toho, co příroda dá, truhlíky do oken.
Takže všem přeju hezké těšení na Vánoce. :mavam:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný