Vánoce 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3807
22.9.10 00:24

Jéé, já už se tak mooc teším na Vánoce,jako kazdý rok a teď bude s námi náš chlapeček,sice mu bude teprv 7 a půl měsíce,ale i tak se hrozně moc těším,že to bude něco nového a radostnějšího.Koledy si pouštím už v polovině října a začínám plánovat co a jak bude,na konci listopadu už musí být na baráčku upevněný venkovní světýlka,rožínají se začátkem adventu,též dávám věnec jak na dveře tak na stůl,miluju když provoním dům skořicovo-jablečnou vůni z jablečňáku,peču jen asi 3-4 druhy cukroví,zbytek dodá tchýně a mamka,živý stromeček zdobíme tak týden před štědrým dnem,a na štědrý den jsme buď s mími rodiči,anebo s tchánovcema,ráno jíme domácí vánočku s kakaem ( to pak kilečka pěkně letí nahoru ),pak se jdeme projít,na oběd máme hrachovku a večeříme tradičního kapra se salátem ( ten připravujem s taťkou večer před tím ).Dárečky rozbalujem hoodně dlouho,protože vždy jak jeden rozbaluje,tak se ostatní koukají co pěkného dostal,do postele se dostanem kolem jedné ráno totálně mrtví :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rencin
22.9.10 01:08

Ty jo, jak to tady tak ctu, uz se fakt na ty Vanoce moc tesim! :dance: :-)
A chtela jsem se zeptat, jak to delate vy, co jste doma treba jeste jen dva - jste spolu na Stedry vecer sami nebo u rodicu nebo kazdy zvlast? My totiz prave spolu slavime letos druhe vanoce ale poprve ve spolecnym bytecku, tak premyslim, jak to udelame.. Zalezi teda na pritelove segre, jestli budou s rodinou u jejich rodicu nebo u rodicu manzela, protoze to by pritel jel k rodicum, aby tam nebyli sami.. Urcite bych mohla jet s nim, uz loni me mamka zvala, at prijedu s nim, ale ja si zas neumim predstavit, ze bych nebyla doma… Na stedry vecer jsme uz ustalena ctyrka - ja, segra, mamka a babicka :) Ale zas bych chtela slavit i s pritelem, projit se ve meste, zdobit stromecek, spolecne rozbalovat darky.. Tak nevim.. :nevim:

Ale rozhodne budu letos pect prvni cukrovi ve sve domacnosti a urcite koupime stromecek, ozdoby a nazdobim byt, uz se na to moc tesim :)

A co za cukrovi pecete? My delame vceli ulky (=vosi hnizda :wink: ), vanilkovy rohlicky, maslovy vykrajovany s rybizovou marmeladou, brabansky dorticky a nekdy babicka dela opilyho isidora (=zpity Dezi :mrgreen: )

A schvalne, jak delate bramborovy salat, pokud delate? My patrime k tem, co nedavaji zeleninu, davame brambory, salam, kysele okurky, vajicka, cibuli, majonezu, horcici, co vy? :)

• Citovat
  • Upravit
5352
22.9.10 09:04

Tak my s manželem spolu chodili před svatbou skoro osm let. Já bydlela u něj v bytě s jeho matkou, ale na Vánoce jsem jezdila domů na Moravu a manžel byl s matkou v Praze a za mnou na Moravu přijel až na Boží Hod nebo na sv. Štěpána. První společné Vánoce jsme měli po svatbě, kdy jsme také bydleli poprvé sami v pronájmu. Ale manželova matka byla myslím s námi. Je sama a navíc den před Vánocemi je výročí smrti jejího manžela. I když si nejsem jistá, možná ten první rok jsme byli sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5778
22.9.10 09:16

Tak naše společné vánoce byli minule taky první a protože jsme byli už hned tři ještě manžela dcera6let tak jsme na ŠD byli doma, ale mě to bylo líto, že nejsem u rodičů a tak jsme po rozbalení dárků jeli k našim.. a tam jsme byli až do noci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5778
22.9.10 09:17

A letos trávíme ŠD jen s přítelem a 23.12-25.12 jedeme do německa do tropicalu island. Takže netradiční vánoce.. ale těším se moc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
22.9.10 10:37

Tak u nás to před mrňetem bylo tak,že jsme všechny vánoce trávili u našich.Vzhledem k tomu,že já jsem Vánocemi posedlá a manžel s rodinou je berou jako nutné zlo,tak já bych nemohla trávit vánoce u nich a manžel chtěl být se mnou,ze začátku si klepal na čelo,že jsme ujetý,ale už si zvyknul a hlavně kvůli malému asi už jančí s námi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
22.9.10 10:51

Rencin, bramborový salát, to je u nás pomalu nejdůležitější aspekt Vánoc :lol: . Dělám ho do obrovské nerezové mísy a strašně dlouho trvalo, než jsme s mužem sladili naše představy o chuti, hustotě a množství. Ted u nás byl na Vánoce brácha a dost se mi snažil náš salát přizpůsobit svému :lol: . Bylo to hrozně fajn, do noci jsme pekli spolu vánočky a popíjeli a hráli scrabble :srdce: , doufám, že letos bude taky u nás.
A ted ten salát: den předem si uvařím brambory a zeleninu, druhý den smíchám okurky na kostky, hrášek, cibuli orestovanou na oleji, aby nebyla tak výrazná, uvařený celer a mrkev, vmíchám půl na půl tatarku a majonézu, tajně, aby to manžel neviděl :oops: do základu trošku hořčice a worchestru, lehce osolit a vmíchat brambory. Mnam, skoro jsem si poslintala klávesku :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
22.9.10 10:54

Tak salát to je u nás taky kapitola sama ro sebe. Vždycky uvařím hromadu zeleniny, protže ji miluju a vím, že půlku sežeru ještě než udělám salát. No množství brambor jsem taky ještě nevychytala, takže množství salátu tomu odpovídá. Vždy je ho pro celou ulici :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
22.9.10 11:00

bramborový salát:brambory,hrášek,kukuřice,mrkev,vajíčka,kyselé okurky,majonéza,hořčice,koření,salám.

Tami nevím jeslti už ti někdo odpověděl na ten věnec,my vždy z vnitřní strany dveří zatlučem malý hřebířek k tomu přivážeme provázek vedeme ho na venmkovní stranu dveří a přivážeme věnec.Sice bydlíme v baráku,ale dáváme věnec i ven na vrata a zatím se nestalo,že by ho někdo ukradl,ale stát se může cokoliv,zatímmáme zkušenost dobrou,tak to nijak neřešíme. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
22.9.10 13:58

Tak my bydlíme s mojí mamkou, ale dokud jsme nebyli svoji, tak manžel jezdil na Vánoce ke svým rodičům. Já jsem tady v těch otázkách celkem konzerva, myslím si, že dokud nejsou kluk a holka manželé a pokud mají oba rodiny, měli by vánoce trávit s nimi. Když se pak vezmou (nebo jsou děti bez svatby), tak to už samozřejmě společně. Společných vánoc si užijete ještě fůru, ale těch s rodinou už moc nebude…
A jinak bramborový salát je u nás bez hrášku a kukuřice, neboť ze zdravotních důvodů je mamka nemůže, jinak mrkev, celer, petržel, cibule… a majoneza s trochou jogurtu…
A ta domácí vánočka s kakaem mi spustila chuťové buňky… já ji teda nedělám, neumím kynuté těsto, dělá ji mamka a i když říká, že ji příští rok už dělat nebude (protože ji hrozně vadí, že nemá takový tvar jako ty kupovaný), tak ji příští rok dělá zase ,protože domácí vánočka od maminky je nejlepší a může být rozjetá jak chce :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
22.9.10 13:59

a v tom saláta je samozřejmě sůl a pepř :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
22.9.10 18:34

Jee bramborovej salat, tak ted jsme me ale uplne naladily 8-) Nedovedu si predstavit vanoce bez salatu. Davam tam klasiku i zeleninu, ale min, manzel to nema moc rad, ale bez ni mi to pripadne divny. Nedavam ani kukurici ani papriku. Ta restovana cibulka me docela zaujala, jestli si na to vzpomenu tak letos vyzkousim. No a samozrejme majonezu, poctivou domaci, zadnej jogurt :mrgreen:. Jinak jak se slezem na svatky u me rodiny, tak degustujeme vzajemne salaty a vybirame viteze :lol: Jednou jsem vyhrala :lol:
A kde travime Stedry den? Kdyz jsme s manzelem nebyli jeste svoji a byli bezdetni tak prvni rok jsme byli sami doma a bylo to divny. Dalsi roky jsme jezdili na stridacku k nasim nebo ke tchanstvu, nebo tchanstvo prijelo k nam.. Co je syn na svete, jsme doma a je to uzasny… Jeee ja se tak tesim na vanoce :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6398
22.9.10 18:49

Jéžiš,asi si udělám salát,tak jste mě naladily! Taky už se všichni těšíme na Vánoce,letos budeme někde na horách na chatě.Přivezeme si tam 22.-23.12.normálka všechno z domu,máme všechny ozdoby dvakrát…jeden stromeček zdobíme doma a druhý na chatě,jezdíme ven slavit ob rok.Vezeme i suroviny na salát,kapra atak.Taky pár malých dárků,zbytek počká pod stromečkem doma,až se vrátíme(asi tak 28.12.)První rok se mi to zdálo složité,ale už jsme si zvykli a děti se těší,je to jiné než ve městě.Salát dělá manžel,je mnohem lepší než můj :mrgreen:
My jsme vánoční typy,užívali jsme si Vánoce i sami 2,žili jsme spolu před dětmi 6 let a bylo to tradiční,cukroví,pohádky,dárky :lol: A 25.a 26.jsme jezdili k rodičům.S dětma je samo jiné a jak rostou,tak i čím dál lepší,ještě věří na ježíška,tak je to hodně slavnostní a tajemné.No,nejvyšší čas začít vybírat dárečky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
22.9.10 18:53

Alenko, musíš tu cibuli jen tak lehce nechat zesklovatět na oleji, ona jakoby změkne, to poznáš při míchání, a pak už stáhnout.
Domácí majonézu, jo? Tu jsem taky dělávala, ale už si netroufám, mám strach ze žaludečních obtíží…
Diando, to musí být nádhera, trávit vánoce na chatě. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
22.9.10 18:58

tak náš salát brambory, salám, okurka, majoneza nic jineho :)
a jeste delame cockovy salat, ten jime k vinne klobase a pak mame ten brambr s rizkem
vloni jsem i veceri jedla v leze, byla jsem uz otevrena a hrozil porod, no vydrzela jsem to do tri kralu,, letos budu je v 6 mesici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný