Vánoce 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
46669
20.9.10 20:42

Tak my máme mrňavej byt, takže stromeček bude nejspíš ve váze na stole (i kvůli malému), a pak různý ozdobičky pověšený na lustru a na zdi. Například slaměné andělíčky mám pověšené ještě od loňska, líbí se mi tam :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
20.9.10 20:43

Králík s baňkou mě pobavil :-) A schovávání dárků pro tříleté dítě je opravdu oříšek, já mám dárky pro holky u mamky ve skříni v krabici, protože si ji zamyká (rozumný to nápad), ale problém je, že už si nepamatuju, co jsem tam dávala, neboť si nepíšu seznam a mám jen tak matnou představu. To se při balení nebudu stačit divit :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
20.9.10 20:44

Jaj, jak si to tady tak čtu a píšu, tak mám snad už vánoční náladu :-) Že bych si pustila koledy? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.9.10 21:03

Kromě vánoční výzdoby a takových těch tradičních věcí - na Štědrý den dopoledne chodíme do lesa krmit zvířátka + plus procházka. Pak doma oběd a pak už jen dojít na hřbitov a cestou oběhneme sousedy a popřejeme si navzájem. Takže je to fakt akorát na tu večeři. Všechno si připravuju den dopředu, abych pak už měla pohodičku.
Večer se pouští svíčky a dáváme na balkon krabičku cukroví pro Ježíška. Když už tam není, tak se letí ke stromečku. Tam je pootevřené okno, jako že Ježíšek uletěl oknem.
Jo a zvířata dostávají zvláštní nášup - pesani rozvařené kuře, králíci mrkev a řepu, kočky kousek ryby.

Martina

• Citovat
  • Upravit
15326
20.9.10 21:05

Já už se tak těším!!! Všichni ostatní se ze mě už kácí :lol: .
Mám už ušité vánoční ubrusy a koupených asi pět dárků, už jsem ve snu kupovala vánoční řetězy :lol: .

Hrozně se těším, jsem na Vánoce hrozně ulítlá, byt nazdobím před adventem, letos uvažuju, že vytáhneme stromeček dříve než na štědrý den, bohužel máme umělý, ale fakt krásný :lol: .
Těším se, až budeme s holkama péct.
Máme stálou uzamčenou diskusi už asi 4 roky a já se občas nostalgicky chodím kochat k datu kolem Vánoc, aby „nasála“ atmosféru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
20.9.10 21:44

Jeee jak to tak ctu tak uz chci Vaaaanoce,cukrovi,pohadky,pohodu :-D
Holky jak davate ten venec na dvere?A nemate strach vy co bydlite v panelaku,ze ho nekdo odnese?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
20.9.10 21:47

My slavíme tak nějak klasicky. O Adventu se nazdobí byt, napeče cukroví, zabalíme dárky. Letos budeme psát poprvé Ježíškovi. Den před Štědrým dnem ozdobíme stromek (živý až ke stropu) a uděláme salát. Na Štědrý den ráno uvařím rybí polévku, v poledne něco malého sníme, odpo se jdeme projít. Vloni jsme byli krmit labutě a kachny, bohužel stejný nápad mělo víc lidí a labutě byly tak přežrané, že už nic nechtěly.:-) Pak jsme zašli na kafe a jeli domů smažit kapra. Večeře je asi kolem 1700. Po jídle se jdou pouštět lodičky ze skořápek do koupelny, já rozsvítím stromeček a Ježíšek zazvoní, zatím co jsme v koupelně (zvonění je nahrané na manželově mobilu, který nenápadně prozvoním). Rozbalíme dárky a jdeme spát. Bohužel malou ještě moc nezajímají hrané pohádky, doufám, že se to bude časem zlepšovat, abychom se na ně mohli společně dívat.
Na každý svátek jdeme na návštěvu, k jedné a druhé babičce (rodině), takže nemusím vařit, jen večer udělám chlebíčky a jeden den jdeme na výstavu betlémů.

Na Mikuláše je nezveme domů, ale tatínek je někde „potká“ a dostane od nich balíček. ALe letos uvažuji, že přibalím aspoň jednu bramboru (nevím kde sehnat uhlí):-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
20.9.10 21:53
ZuzaM píše:
Na Mikuláše je nezveme domů, ale tatínek je někde „potká“ a dostane od nich balíček. ALe letos uvažuji, že přibalím aspoň jednu bramboru (nevím kde sehnat uhlí):-)

Misto klasickeho uhli bych prihodila grilovaci briketku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rencin
20.9.10 22:03

U nas je zakladem zivej stromek - borovicka a poradna hromada bramborovyho salatu :)
Jinak kdyz jsme byly se segrou maly, tak jsme vyrabely pred vanocema treba papirovy retezy a pak vesely na stromek, na stedry vecer jsme povinne zpivaly koledy :mrgreen:
A jinak vzdycky to bylo tak, ze ke konci vecere se tata nenapadne vytratil, ze musi na zachod, spojovaci dvere mezi kuchyni a obyvakem byly zamceny, mama nas celou dobu zabavovala, abysme se nesoustredily, co se deje, no a tata fakt sel jakoze na zachod, pamatuju si, ze jsem slysela splachnuti :-D no a pak prosel druhyma dverma potichu do obyvaku, potme zapalil svicky a prskavky na stromku, dosel potichu odemknout zevnitr a pak zazvonil na zvonecek, mama delala desny prekvapeni jakoze co to bylo a pak uz jsme se tam vrhly, tata stal stranou, takze nam nedoslo, ze uz tam byl predtim, no a i kdyz jsem na jeziska uz neverila, dokazal to vzdycky udelat tak, ze jsme si to neuvedomily a segra na jeziska verila asi do peti let :) Pak jsme taky nechavaly otevreny okno, aby mohl jezisek prinest ty darky.

Muj nevlastni braska se ted pripravuje na Vanoce tak, ze si vystrihuje obrazky hracek, co se mu libi a co by chtel a dava si to do obalky a pak to asi nalepi do dopisu :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.9.10 22:11

Já se taky hodně těším, malému budou přesně dva roky je Vánoční 24…
Nápady, triky nemám, prostě já jsemna klasiku. Sice Vánoce nejsou o dárcích, ale co mně štve, že je trendem dávat peníze, radši bych, kdyby babičky daly jenom drobnost, ale od nich a ne složenku :cry:

• Citovat
  • Upravit
14335
20.9.10 22:13

Ahojte holky mám dotaz, kdy si myslíte, že je vhodné volat čerty a Mikuláše - živého, aby děti neměly trauma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
20.9.10 22:17
kvaček píše:
Ahojte holky mám dotaz, kdy si myslíte, že je vhodné volat čerty a Mikuláše - živého, aby děti neměly trauma.

Měla bys určitě toho, kdo bude Mikuláš a čert, poznat předem, říct si vzájemná očekávání a požadavky, a pak samozřejmě nepustit je dovnitř, všechno odbýt přede dveřemi, protože doma je jistota a bezpečí. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rencin
20.9.10 23:52
kvaček píše:

Segra takhle trauma mela jeste par let potom… Jak rikaji holky, rozhodne nekoho znamyho a proverenyho, mozna bych ani nebrala certa, jen Mikulase a Andela, zalezi, jak moc otrly mas deti :mrgreen: A mozna bych je nejdriv vyzkousela nekde venku behem prochazky, jak budou deti reagovat zdalky..
Kazdopadne k nam dorazil mikulas se dvema certy, kdyz bylo segre asi pet a protoze uz meli par navstev za sebou a vsude se trochu posilnili, tak zacali byt dost divoky a zacalo to tak, ze nam retezem mlatili na dvere a rvali, takze segra schovana pod posteli, brecela, pak uz to bylo lepsi, tata zjednal poradek, ale z toho leknuti a strachu pak mela dalsi roky nocni mury, jak jde v noci do obyvaku, a najednou vidi na balkone stat certa, zableskne se a ona vidi jeho kostru :roll: Budila se vydesena peknych par tydnu potom a i pak se ji to casto vracelo. A znamym se mala pocurala strachy a to byl velice privetivy mikulas i hodnej cert. Tak bych byla opatrna :think:

• Citovat
  • Upravit
13142
21.9.10 08:47

Na vánoce se taky moc těším!!! Žádný zvláštní zvyk nepěstujeme :lol: akorát na štědrý den jdeme do lesa a ozdobíme stromek taky zvířátkám (mrkev, jablíčko, chleba, rohlík atd)malého to baví, je z toho nadšený a já vlastně taky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
21.9.10 08:47

Domů jsme holkám Mikuláše a spol. pozvali poprvé loni, to jim bylo 2,5 roku a Čerta dělala moje 15ti letá neteř a Mikuláše a Anděla její stejně staré kamarádky, takže jsem si s nimi pěkně dopředu řekla, co mají a co nemají dělat, Čert aby nechal za dveřmi pytel a držel se spíš vzadu. Rozhodně nejsem pro nějaký tahání dětí do pytlu, honění po bytě atd… prostě jen taková návštěva, Mikuláš s Andílkem se může třeba podívat do pokoje dítěte, kde spinká, kde si hraje a samozřejmě nesmí chybět básnička nebo písnička, pokud je tedy dítě schopné něco vydat :-) A ještě letos řeším, jestli pořídit kapra do vany, vždycky si ho necháme klepnout u prodeje a vykuchat a já ho doma už jen stáhnu a naporcuji. Ale kvůli holkám bychom letos chtěli živého, akorát teda u nás ho nikdo pak neumí klepnout atd, to bych se asi musela s někým domluvit. No, uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný