Vánoce 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1938
22.9.10 19:19
makina píše:
Alenko, musíš tu cibuli jen tak lehce nechat zesklovatět na oleji, ona jakoby změkne, to poznáš při míchání, a pak už stáhnout.
Domácí majonézu, jo? Tu jsem taky dělávala, ale už si netroufám, mám strach ze žaludečních obtíží…

No ja vetsinou kupovala majonezu, ale kazdorocne mi to nevyslo, protoze jsem uvarila brambory, prisel manzel a zhrozil se, ze je to strasne malo. Tak jsem uvarila dalsi hrnec a pak mi samozrejme chybela majoneza, takze jsem ji delala ja. Nikdy jsem z ni nejaky problemy nemela a moje mamka majonezu nekupovala nikdy. No a ve finale bylo salatu pro celej barak, ale je zvlastni, ze jsme ho nikdy nevyhodili :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rencin
22.9.10 19:19

jizvikova: Ha, konecne nekdo, kdo nedava zeleninu do salatu! :) U pritele delaji ten se zeleninou a bez salamu, takze to jeste budou boje, ale myslim, ze si bude muset zvyknout na ten muj, koneckoncu v kuchyni jsem sefem ja :mrgreen:

Ty jo, uz se fakt tesim na ty vanoce… Letos udelam asi zmenu a zacnu nakupovat darecky s predstihem, normalne to delam tak, ze si to vsechno dopredu promyslim, zjistuju a tak tyden pred vanoci nabehnu do obchodu a vsechno jen nakoupim a pak zabalim.. Ja mam totiz problem drzet jazyk za zuby a kdyz mam nejakej fakt peknej darek, tak jsou to muka vydrzet to, nez se bude rozbalovat :-D

A jeste, kdyz jsme u toho, kde kupujete ozdoby na stromek? Letos budu porizovat nasi vlastni domaci sadu, tak vubec nevim, doma mame od myho narozeni porad ty samy, tak netusim, kde se to shani… :think:

• Citovat
  • Upravit
15326
22.9.10 19:34
Alenka píše:
makina píše:
Alenko, musíš tu cibuli jen tak lehce nechat zesklovatět na oleji, ona jakoby změkne, to poznáš při míchání, a pak už stáhnout.
Domácí majonézu, jo? Tu jsem taky dělávala, ale už si netroufám, mám strach ze žaludečních obtíží…
No ja vetsinou kupovala majonezu, ale kazdorocne mi to nevyslo, protoze jsem uvarila brambory, prisel manzel a zhrozil se, ze je to strasne malo. Tak jsem uvarila dalsi hrnec a pak mi samozrejme chybela majoneza, takze jsem ji delala ja. Nikdy jsem z ni nejaky problemy nemela a moje mamka majonezu nekupovala nikdy. No a ve finale bylo salatu pro celej barak, ale je zvlastni, ze jsme ho nikdy nevyhodili :think:

No, mě vyděsila kamarádka, jejíž brácha si jen líznul těsto z bábovky a pak strávil dva týdny na infekčním :roll: :roll: .
Salát se u nás taky nikdy nevyhodil. Kdybysme si doma měli vybrat mezi cukrovím a salátem, máme raději salát :-D .
A brambory dovařuju dakdy taky. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
22.9.10 20:01

K nákupu ozdob: Řekla bych, že před Vánocemi jich je všude v obchodech víc než dost, v takových těch hyper,super marketech určitě najdeš, ale nevím, jaká tam je kvalita a jakou kvalitu hledáš ty.
A jak se dívate na Vánoce bez sněhu? Já bydlím v Brně a říkám, že do města se sníh nehodí, za krátko jsou z něho jen břečky, ale stačí mi, když pořádně mrzne (to už ani nevím, kdy na Štědrý den byla pořádná zima) a stačí jen takový mírný poprašek, jen aby se neřeklo. Ale jak píšu, vůbec nevím, kdy byl na vánoce u nás naposledy sníh. Loni tady byla fůra sněhu týden před, ale na ŠD vůbec nic :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
22.9.10 20:15

Mne ten snih v Brne vubec nevadi, vadi mi ta brecka, co je z nej pak. Dokonce jsem si ho i pred domem odhazela :mrgreen: Ale je fakt, ze na Stedry den se snehem v Brne si nejak nemuzu vzpomenout.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
22.9.10 20:20

Já mám pocit, že loni začalo sněžit až mezi svátky, odjížděli jsme kolem 27. a pak jsme nemohli vyjet kopec.
Já jsem z Beskyd a na nedostatek sněhu si fakt nemůžeme stěžovat… 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rencin
22.9.10 21:20

Tak ja jsem z Prahy, takze tady je snih opravdu malokdy, i kdyz pamatuju jednu zimu par let zpatky a to jsem jezdila tramvaji do skoly pres Vltavu a byla zamrzla a do toho bylo uplne modry nebe, takze to tak krasne jiskrilo, to byla nadhera :)
Ale jinak jsem si zvykla, ze na Stedry den skoro nikdy snih neni, ona je na to i nejaka pranostika, ze je na Adama a Evu obleva nebo tak nejak…
Takze snih mam moc rada, nevadi mi ani v Praze, i ty brecky se daji prezit, ale Stedry den si uzivam i bez snehu :)
Zato nesmi chybet: salat, kapustnica, darky a hlavne Tri orisky pro popelku - cas nasi stedrovecerni vecere se odviji podle toho, kdy davaji Popelku :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
95
23.9.10 11:27

A co výstavy Betlémů? Navštěvujete? My bychom letos chtěli zajet na zámek do Třebíče, byla jsem tam před pár lety, ale v létě, tak aspoň tam nebyl nával, byly jsme tam s kamarádkou myslím samy :-) Nebo bych ještě chtěla zajet do skanzemu v Rožnově, ale to nevím, jestli na to nejsou naše Cácorky ještě malé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4221
23.9.10 14:26

My nechodíme, ale začneme ! :-) Asi do Třebechovic pod Orebem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rencin
23.9.10 18:08

No kdyz to tu tak ctu, tak asi taky zacneme :-D Chtelo by to nejakej fakt peknej romantickej vylet ve vanocni atmosfere :-) Ja mam prave bohuzel jeste VS, takze vanoce jsou vzdycky trochu zkazeny stresem ze zkousek, ale pokud to dobre dopadne, tak tohle budou posledni vanoce se zkouskama :)

• Citovat
  • Upravit
95
23.9.10 18:22

Tak držím pěsti, ať to jsou opravdu poslední Vánoce s dopadem zkoušek :-) Já jsem teď začala dálkově dělat VOŠ, taky máme v lednu zkoušky, tak uvidím :-)Ale určitě někam zajedeme, už kvůli dětem a nám změna taky prospěje :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rencin
23.9.10 18:30

Diky moc, tak at se ti dari :) Zmena urcite prospeje i tobe, kdyz si odpocines na nejakym vylete od uceni a naberes sily :-) Mne pak jeste budou cekat za tri roky advokatsky zkousky a nejspis teda statnice budu delat pristi zimu, na to jsem zapomnela.. No a pak zas prijdou jiny starosti a mozna ze budu jednou rada vzpominat, jak jsem mela n vanoce stres „jenom ze zkousek“ :)

• Citovat
  • Upravit
1707
23.9.10 20:32

to je krásné téma :kytka: úplně jste mě tím navnadily na vánoce, dokonce jsem si u některých příspěvků dojetím pobrečela (bulím teď pořád z každé prkotiny, takže nic nového :wink: )
já na naše vánoce v dětství moc ráda vzpomínám, byly taky určité tradice, které jsme dodržovaly každý rok..stromeček jsme zdobili tak dva tři dny před vánocema, na štědrý den jsme od rána čučeli s bráchou na pohádky, k obědu byla hrachová polévka, odpoledne procházka …pak jsme přišli domů, mamka začala chystat večeři a v té době se už „nesmělo“ do obýváku, abysme nerušili ježíška…nevím, jak to táta dělal, že jse to nikdy nepoznali, ale samozřejmě to byl on, který pod stromeček dárky naaranžoval :wink: …potom večeře…klasika kapr, kuřecí řízek, br salát…pouštění lodiček..pak si táta odskočil na záchod, jak už tu někdo taky psal…vklouzl do obýváku zadními dveřmi, měli jsme do něj naštěstí dvoje dveře..pustil koledy, zapnul blikátka na stromečku, zapálil prskavky, najednou už byl zase vedle nás, zazvonil zvoneček a vtrhlo se ke stromečku…bylo to krásné a pokaždé jsme si to naplno užívali…jinak u nás je taky tradice, že dárky rozdává ten nejmladší :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1707
23.9.10 20:39

teď už slavím vánoce s přítelem, tak je to jiné…první vánoce jsem strávila s ním, s jeho maminkou a bráchou…druhý den přišel jeho v té době pětiletý syn…
loni byly vánoce krásné, bydleli jsme v praze, na štědrý den jsme spolu byli sami…den před štědrým dnem mě přítel požádal o ruku, takže jsem z toho byla ještě dlouho taková rozněžnělá a vánoce jsme si užili v klidu a pohodě…salát děláme „můj“ :mrgreen: …řízky smaží přítel…odpoledne taky byla prochajda s pejskem venku, pak pohádky, k snídani samozřejmě vánočka s kakaem…večeříme mezi 17 a 18hod..
letos to budou poslední bezdětné vánoce, termín porodu mám v polovině ledna, tak jsem zvědavá, jak to všechno proběhne… :-)
jinak rodiny objíždíme až následující dny po vánocích, protože každý bydlí na jiné straně republiky a není to snadné skloubit…navíc jsem ráda za ušetřený stres z „nestíhání“ :wink:
letos už se na vánoce mooooc těším a příští roky ještě víc, protože vánoce mají přece jen největší kouzlo díky dětem :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
24.9.10 08:49

Za tři měsíce… Pokud nepočítám Advent :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný