Vánoce a dvougenerační bydlení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4515
9.10.14 13:06

@Romily No, jenže právě oni chlastají první ligu a loni to vyvrcholilo tím, že se u štědrovečerní večeře chytla tchýně se svou matkou, že by už mohla umřít a ať si nemyslí, že po ní budeme uklízet ten její byt v pečovateláku. Opravdu nejhnusnější vánoce za celý můj život. Oni dole taky tráví oddělené vánoce a potom se celá rodina schází u babičky a dědy v ložnici ( včetně přítelových bratranců a jejich manželek) tam si každý dá skleničku, jí se cukroví a pak si jde každý zase k sobě domů. I to je pro mě utrpení, babi s dědou už mají oba přes 80, takže nic moc tam s něma být, ale mají z toho radost, že se jim sejde celá rodina. Tchýně se už vyptávala, jak to letos vidíme, já ji řekla, že chci mít svoje vánoce, ona mi to sice vymlouvala, že zbytečně budeme chystat a umývat nádobí, ale já si udělám po svém, ona ať si plánuje co chce. Jednou jsem ji řekla co a jak a dál s ní odmítám diskutovat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
9.10.14 13:58

Koukám, že to nikde není jednoduché :-D No budeme muset zabojovat a vydržet. To už jsem i navrhovala půjčit někde na horách chalupu a odjet tam, tam nemusím řešit můj a tvůj stromeček a podobně. Neprošlo, na Vánoce se musí být doma, přece nebude gruntovat cizí chalupu :-D Argument, že ta už bude uklizená nebyl akceptován :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4990
9.10.14 14:20

@Romily Nějak nechápu, proč tedy nebydlíte sami… :think: Já bych s tchyní bydlet nemohla… Na Vánoce s ní chodíme na oběd k jejím rodičům a pak se vidíme někdy mezi svátky, Štědrý večer jsem s ní strávila jeden (když zemřel tchán) a co Ti budu povídat, stálo to za nic… Docela jsem ráda, že si našla nového přítele, hodně spolu cestují, nemusíme se jí pořád věnovat a ona si ještě trochu užívá života… ;) V každé rodině je něco, musíme se naučit dělat kompromisy… Držím palce, ať se vám nakonec Vánoce vydaří!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
9.10.14 16:02

@Budrum No, my hledali nějaký vhodný dům, nabídl se za slušné peníze dvougenerační, tak jsme se s tchánovci dohodli, že my si ho koupíme (lepší podmínky hypotéky, oni ve svém věku by museli mít na kratší dobu) a oni půjdou z bytu bydlet k nám, stejně bude na stáří se o ně postarat, přišlo nám to výhodné ve více směrech. Navíc jsem ráda, že má manžel s rodiči dobrý vztah, já sama rodinu nemám, takže jsem si vzala tu jeho :-) Jako jo, někdy to zaskřípe, ale zase na spoustě věcí se domluvíme, jsem třeba ráda i za pomoc s domem, zahradou, že na to nejsme sami. Tchýně je za zahrady nadšená, v bytě měla jen truhlíky, tak teď sází vše, co jde :-D Jen co se narodila malá, tak ohledně výchovy a takových věcí to začlo víc skřípat. Ale snad se to srovná, i ty Vánoce nějak, my zas hned 26. odjíždíme, takže jde jen o ten Štědrý večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4990
9.10.14 18:27

@Romily Aha, tak v tom případě nastav pravidla, co se týká tvé dcery, a opravdu na tom trvej, oni se musí naučit to respektovat. Třeba budou chvilku frfňat, ale když jim vysvětlíš důvody, tak si časem zvyknou. :palec: Tak ať to vše dopadne! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný