Vánoce - Dárky pouze pro děti

Mamanova93
2.12.21 12:53

Vánoce - Dárky pouze pro děti

Máte to doma někdo tak, že dáváte dárky jen dětem, protože dospělí si mohou vše koupit sami? Mezi dospělými je to jen výměna peněz a když nikdy nikdo nic nechce tak je z toho jen předvánoční stres.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3167
2.12.21 12:54

Jo, máme.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mamanova93
2.12.21 12:58

@Zwetta a jak vám to funguje? Byli s tím všichni dospělí v pohodě?

• Citovat
  • Upravit
Lenka76
2.12.21 12:59

My s manzelem si darky davame, ale po rodine sourozencich atd jen detem a pak nase rodice a babicka.

• Citovat
  • Upravit
3167
2.12.21 13:03
@Mamanova93 píše:
@Zwetta a jak vám to funguje? Byli s tím všichni dospělí v pohodě?

je to docela čerstvý model, zavádíme to postupně, loni už neproběhly dárky mezi námi a rodiči od přítele, dostala jen dcerka, já s mou mámou jsme si daly. Letos už neplánujeme dárky ani mezi sebou s přítelem, protože jsme si hodně dávali zážitkové vouchery, a to se jaksi díky této covid době dost komplikuje.
Nám dospělým to nevadí a spíš i vyhovuje 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32124
2.12.21 13:04

Nemáme to tak…dárky si dáváme…já chci třeba na ježíška parfémy a věci, za kterých je mi líto mých peněz :mrgreen: :mrgreen: kupujeme si i se sestrami a mamce…dětem každá jen svým…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
2.12.21 13:05

My si dáváme s manželem navzájem. A jinak jsme v rodině domluvení že si se segrou, rodiči… navzájem nedáváme. Beru to právě jakože navrácení. Babičky dávaji dárky jen vnoučatům, nám dospělým nee.
S manželem pod stromečkme dárky máme už jen kvůli dcery, že ježíšek nosí dárky všem…
Edit. na vánoce nekupují ani dětem sestry, tam jsme taky domluvené že každá svým dětem. A na narozeniny pak nakupují sestřiným dětem. Ale se segrou si dárky navzájem taky nedávame, jen třeba láhev vínka a tak… vyjímka jsou kulatiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
2.12.21 13:07

Máme, ale pro dekorum si něco každý koupíme sám a zabalíme. Aby jsme jako něco dostali. Aby děti nekoukaly, že tam nic nemáme. Podle mně není vhodné, aby malé děti, dokud věří, neviděly rodiče něco rozbalit. Až věřit nebudou, tak už to asi bude jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1901
2.12.21 13:12

Máme to presne tak, že darčeky len pre deti. Zaviedli sme to proste tak, že sme pozvali všetkých vianocovat k nám, ale darčeky nedávame. Prvý rok niečo doniesli, ďalšie roky už nosia väčšinou len pochúťky ktoré vrámci vianocovania všetci spolu zožerieme. Je to super nemať žiadne darčekové stresy.
Peniaze si nikto nevymiena, max starí rodičia sa od toho nedajú odhovorit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4123
2.12.21 13:14

Tohle je můj sen :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mamanova93
2.12.21 13:21

@Nicole 1234 můj taky jen se mi k tomu nedaří ostatní přemluvit. Přitom jsou to jen komedie, jen nevím pro koho, dcera nemá ani rok. Když se ptám mamky co chce…,,Hm tak mi můžeš třeba zaplatit jedny šaty co jsem si před pár dny koupila a co chceš ty? Pošli mi na to odkaz.". :zed: :zed: :zed: :zed: Nějak mě to takhle neba, ale prý by to bez dárků nebyli Vánoce

• Citovat
  • Upravit
37131
2.12.21 13:30

My si dárky dáváme, ale ptáme se co by kdo potřeboval. Ségra si ode mě letos řekla třeba o nové polštáře. Mamka nic nechtěla, ale ségra si všimla, že se jí podařilo rozflakat většinu skleniček :D takže dostane nové do zásoby, ať má co rozbíjet :mrgreen: A tak no, takové spíš prakticke dárky, co by si člověk stejně kupoval sám, ale řekněme si o to navzájem, aby pod tím stromkem jakože něco bylo. U nás sme treba v rodině jediní s dětmi a bylo by mi trapné, kdyby třeba naši sourozenci kupovali dětem a já jim nedala ani nějakou drobnost. Ale nejsou to žádné veledary za tisíce no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9073
2.12.21 13:39

Zavedli jsme uz pred lety.
Nikdo s tim problem nemel, spis se vsem ulevilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
2.12.21 13:44

Nemáme a nechtěla bych to mít. Ne proto, že si ty věci můžu koupit sama, ale líbí se mi to gesto, že ti partner/rodič/sourozenec vybere něco „na míru“. Třeba něco, co by sis sama nekoupila z mnoha důvodů, ale přesto to potěší. Asi bych mluvila jinak, kdyby dospělí v mém okolí neuměli vybrat vhodný dárek, ale asi se mi to ještě nestalo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
2.12.21 13:46
@Mamanova93 píše:
@Nicole 1234 můj taky jen se mi k tomu nedaří ostatní přemluvit. Přitom jsou to jen komedie, jen nevím pro koho, dcera nemá ani rok. Když se ptám mamky co chce…,,Hm tak mi můžeš třeba zaplatit jedny šaty co jsem si před pár dny koupila a co chceš ty? Pošli mi na to odkaz.". :zed: :zed: :zed: :zed: Nějak mě to takhle neba, ale prý by to bez dárků nebyli Vánoce

Tak tahle parodie na Vánoce by mě taky nebavila, to tě chápu. My to takhle nemáme. Ano, třeba si občas někdo o něco řekne, určitě ale ne konkrétně, natož abych si nechala zaplatit něco, co už jsem si sama koupila :roll: To bych radši pod stromkem našla jedny ponožky se sobem a sprcháč, než tohle :mrgreen: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný