Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@gabi.design
coca cola reklama- neodmyslitelná součást Vánoc
![]()
Tak proč ti chlapi to taky neprožívají? když se s chlapem domlouvám co a jak, co chci dělat a že se těším, tak na mě kouká jak na tydýt, on ty vánoce nemusí. já vánoce miluju a jsem vždycky jak malý děcko. ![]()
@Lonette píše:
Já se taky těším na Vánoce, mám ráda prosincovou atomosféru, kdy svítí v oknech světýlka, jsou vyzdobené ulice, můžete si dát svařák nebo punč. Ráda peču cukroví, máme s mamkou tradici, že vždy pečeme spolu. Miluju procházky ve sněhu.
Nojo, svařáček vlastně!
![]()
@Nainuva píše:
@Mar__tanka1983 o betlémském světle jsem minule už přemýšlela, ale neudělala. Napiš mi prosím, jak to chodí?Přijdeš do kostela, tam je to světlo, na něj malá fronta a ty si zapálíš krytou svíčku, nebo luicerničku a doneseš domů? A do kdy ho necháváš hořet? Jen na štědrý den?
u nás v kostele to chodí tak, že tam mají stůl, na něm už připravené „lucerničky“ (dělají to skauti, je to většinou zavařovačka s drátkem na držení, vevnitř klasická hrobní svíčka), tak si jednu vezmeš, přihodíš nějaký peníz do připravené kostelní kasičky a jdeš.
Frotna je jak kdy, ale moc dlouho to netrvá, aspoň se člověk může rozhlídnout po výzdobě ![]()
doma si tím zapálím svíčku v aromalampě a ještě pár dalších, nechávám to hořet jak si vzpomenu, nějak to nehrotím, kolik dní, ale minimálně na štědrý den a noc to chci udržet.
jen doplním, že ti bez problémů zapálí i tvojí lucerničku, když si přineseš, ale většina lidí tam chodí na „blind“ a nosí si ty jejich. Je to prča, když pak po městě, v MHD a všude, potkáváš lidi se zavařovačkama ![]()
http://files.orjpm.webnode.cz/…e_svetlo.jpg
betlémské světlo v Plzni
@Mar__tanka1983 píše:
Mě říkala tchýně, že když byl přítel malej, tak stromeček přivazovali ke kličce na okně, aby ho nestrhnul, asi to tak taky udělámstromek bude v rohu mezi dvěma okny, tak bude jištěnej možná i ze dvou stran
Babička zase říkala, že když byla moje mamka malá, měla ještě dva bráchy, tak že přivazovali stromeček ke garnýži.. ![]()
@Mar__tanka1983 píše:
http://files.orjpm.webnode.cz/…e_svetlo.jpgbetlémské světlo v Plzni
To se mi líbí, asi to taky zkusíme..Musím zjistit jestli to je i u nás..
Áááá holky, už by to mohlo beeejt..
Jinak taky miluju ty vánoční písničky, jak jste tady zminovali - hlavne happy christmas od celine dion, ale i originál od Johna Lenona je super!!
Když to tu tak pročítám, úplně se vidím už v tom posinciii..
Jůůůů ![]()
@Petiik píše:
@malaVetrackova No to jo, ten můj taky nechápal, když jsem si minulý měsíc koupila betlém co jsme měli doma, když jsem byla malá.A když jsem se ho o víkendu zeptala, kam dáme v novém bytě vánoční stromeček tak na mě koukal jak na cvoka
@Petiik Takže nejsem jediná, na koho manžel kouká jak na cvoka a Vánoce jsou pro něj ještě hooodně daleko???
@Flooa Co já vím, tak to tak má většina chlapů - teda aspoň navenek. Ale možná, že se uvnitř taky tajně těší, jak malí kluci ![]()
Taky se přidávám!
Strašně moc se letos těším na pečení s malou, výzdobu bytu, vymýšlení dárků, Mikuláše, ááá ![]()
Jinak s tím upevněním stromečku, my měli loni 11m dítě a půlročního psa, takže to byla dost nutnost, tak máme ve stropě skobu a tam ho asi i letos přivážeme ![]()
Já zase zvažuju, že se na Štědrý den vydáme na Rybovku do kostela, tu už jsem si taky chtěla teď pouštět ![]()
A těším se na vánoční lásku nebeskou ![]()
@sterezie píše:
Taky se přidávám!Strašně moc se letos těším na pečení s malou, výzdobu bytu, vymýšlení dárků, Mikuláše, ááá
Jinak s tím upevněním stromečku, my měli loni 11m dítě a půlročního psa, takže to byla dost nutnost, tak máme ve stropě skobu a tam ho asi i letos přivážeme
Já zase zvažuju, že se na Štědrý den vydáme na Rybovku do kostela, tu už jsem si taky chtěla teď pouštět
A těším se na vánoční lásku nebeskou
Lásku nebeskou miluju..
U tohoto filmu jsme si řekli, že chceme miminko..
No, a už máme 3-letého raracha, který ani chvilku neposedí.. ![]()
Já se těším na to, až se budu taky těšit na Vánoce. Zatím nemám důvod. Peníze na dárky nemám, nevím co koupit, je to spíš otrava něco vymýšlet. Navíc nemám energii na to vše před Vánoci. Jsem ráda, že funguju a že vím, co je za den.
No a možná se někdy budu těšit.. Třeba až bude na obzoru muž, kterého bych mohla milovat a ne jen přežívat:).
Kde berete tu energii na to těšení, přípravy a tak? Pro mě to sice není stres, to odmítám:D. Ani neuklízím nějak šíleně. Vracím se z práce v 11 večer, takže na to ani nemám čas. Ve volnu uklidím to nutné, postarám se o děti, uvařím a snažím se chvíli odpočinout. A zas od znova… Tak prosím nějaké tipy:).
Nejraději bych si dala jen voňavý čaj s kamarádkou a dětmi, upekla jeden plech cukroví a adios Vánoce…
@Lakynka Tak energii na těšení nepotřebuju
a ta výzdoba- mě to baví víc než domácí práce a když to baví, tak to není tak náročný. Stačí jeden večer a je to vyzdobený a pak přijde řadu na ten čaj
ale udělej si to podle sebe, na co byt extra zdobit, když máš radši Vánoce v klidu? Upeč klidně jeden plech a kup něco málo a máš hotovo
a do příprav zapoj i muže a bude