Vánoční menu a menu na sváteční dny

3347
20.12.14 11:59

vánoční menu a menu na sváteční dny

Sedím a přemýšlím co vařit. Vánoce a 25mám jasné. Ale dál. Podělte se o vaše sváveční recepty. Chlap je dost mlsnej takže jen tak něco neprojde. A chtěla bych něco jiného nového co ještě neznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11565
20.12.14 12:04

@Vrtul A co teda děláš toho 24. a 25.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
20.12.14 12:08

My už jíme normálně :nevim: nebo dojídáme :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
20.12.14 12:08

My děláme kuřecí čínu s hranolkama, z toho se stala taková tradice asi před deseti lety, a druhý svátek svíčkovou :-) ale kdyby záleželo na mně, tak jím klidně celý týden salát a řízek :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
20.12.14 12:09

24 mame klasiku,25 dojidame co zbylo a 26 mame u babicky vyvar, svickovou a pak rizky…dalsi dny uz jime normalne, proste co me napadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
20.12.14 12:13

My na Štědrý den budem mít kuřecí řízek se salátem, druhý den to dojíme, další den kuřecí čínu s rýží a pak se uvidí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3347

@Slečna Ferka 24. klasika a 25. Jdem k mamce a tam je kachna.
Jinak mám chlapa víkendového a bude tady s námi až do silvestra, takže vlastně máme sváteční dny až do prvního :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596

My jdeme 25. k tchánovcům, takže mám o vaření postaráno. Jinak tradičně děláme zelňačku a řízky, ještě máme většinou chlebíčky z předešlého dne, tak se dojídá. Ty chlebíčky jíme většinou odpoledne u televize takže už pak nevečeříme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7602
20.12.14 12:17

Já letos vařím s Tesco - vybrala jsem si recepty tady: http://www.tescorecepty.cz/
Líbí se mi že to jsou jednoduchý recepty, za chvíli hotovo a přitom jsou dobrý.
A nějaké sváteční jídlo nedělám, řízků a salátu mám za ty roky plný zuby :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6770
20.12.14 12:19

My na Štědrý den klasika, 25. se u nás nic nedělá, nevaří, atd., takže se dojídají zbytky a 26. se sjede rodina a je pečená kačena. Na Silvestra svíčková, na Nový rok minutka, nějaký plátek. Letos chci 23. udělat kubu, mám ráda houby. K obědu 24. mám peciválky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
20.12.14 12:19

Jo ještě jsem občas pekla maso, takový americký Vánoce, pečená šunka s br. kaší, nebo jakékoli jiné maso v celku co s tím není moc práce. Jen hodit do trouby, udělat přílohu+ nějaký zeleninový salát.

Jinak vím že se dělá hodně i tak kachna jak píše @Vrtul, ale vzpomínám si na jedny svátky kdy jsme hodně chodili po návštěvách a všude jsme dostali kachnu, měli jsme ji asi 5×.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
20.12.14 12:33

Některý den můžeš udělat svíčkovou, ale to je spíš taky tak klasika nic neobvyklého na svátky.

My se těšíme především 24.-25. na klasiku :lol: (to budeme dojídat i dýl na večeři :lol: ), ale 26. budu dělat na oběd vývar a k tomu bud pečené ovčí, krůtí, kačenu nebo králíka, to se ještě musím rozhodnout, jaké maso v úterý vytáhnu na naložení a k tomu zelí a knedlík. Ta čína nebo steak nějaký k tomu sýrový přeliv a pečené brambory nebo hranolky, zelenina k tomu je dobrý nápad.
My se držíme spíš té klasiky co máme rádi a tradičně děláme, tím že jsme na to zvyklí tak teď už jsme nedočkaví, sbíhají se nám sliny :oops: :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
20.12.14 12:53

Holky, děláte dětem nějaký salát k masu zvlášť?? Moje se na takovéhle „pomazánky“ nedívají zrovna s oblibou, tak bych ho chtěla nějak připravit, aby ho hezky zblajzli :D

Mrkev a papriku nedávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
20.12.14 12:54

@Vrtul Mně právě přijde, že na svátky naopak nic moc nového člověk nezkouší ;) Když jsem bývala doma s našima, byl 25. pták (kachna, husa) a 26. svíčková (nebo naopak). Teď jezdíme po návštěvách, takže nevařím.

Ale jinak bych nedělala nic složitýho, spíš případně bezmasá jídla (ať už sladká, nebo slaná), protože po řízkách nebo kachně budeme namasovaní ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
20.12.14 12:58
@BlueFairy píše:
Holky, děláte dětem nějaký salát k masu zvlášť?? Moje se na takovéhle „pomazánky“ nedívají zrovna s oblibou, tak bych ho chtěla nějak připravit, aby ho hezky zblajzli :DMrkev a papriku nedávám.

Já dělám pro sebe spešl salát, kvůli alergii. Dělám ho tak, že osmažím slaninu, nechám vychladnout, přidám na drobno brambory a vajíčko, popřípadě kukuřici. Pak klasicky přidám tatarku a trochu hořčice, přisolím.
Je moc dobrý :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Užitečné odkazy

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí